torsdag 24 september 2009

Mirakelkvinnan Mona

Det är bra att tro på sig själv. En god självkänsla och självförtroende är viktigt. Men frågan om Mona Sahlins självkännedom torde ju få vem som helst att undra. Mona verkar uppenbarligen tro hon är Mirakelkvinnan.

Citerar Sanna Rayman ur SvD med anledning av den kommande serien Korseld som nu börjat:

"Efter en stund säger Mona Sahlin att hon och jag förmodligen inte kommer att bli överens. Det har hon rätt i. Jag har då ägnat en god stund åt att försöka få reda på poängen med att införa en besparingsskatt. Alltså en sådan som Sahlin kallar förmögenhetsskatt.


För anledningen är inte att den innebär mycket klirr i statskassan, tvärtom. När vi senast hade en besparingsskatt drog den in i runda slängar 6–7 miljarder kronor. Men den jagade ut 500 miljarder ur landet på tjugo år.


Rättvisa, säger Sahlin. Dålig rättvisa, säger jag.


Men Sahlins nya modell ska dra in 3–4 miljarder och inte jaga bort några pengar alls. Den är ett sant mirakel, som inte ens låter sig beskrivas konkret.


Mirakulöst är också hur de här miljarderna ska betala alla återställare som utlovas.


Hon går till val på mirakel, tänker jag efteråt."


Sanslöst säger jag men också att det skall bli intressant ta del av den Korselden.


Dick Erixon säger:


"Ja, Mona Sahlin vill uppenbarligen vinna valet på populism, avundsjuka och jantelag. Jag hoppas svenska folket är klokare än så."

När ändå är inne på brist på självinsikt låt oss också gå in på brist på insikt. Tog ju igår upp Dick Erixons kommentar om den galen Khadaffis krav på mer demokrati i FN. Kontenta:


"Skälet är uppenbart: Khadaffis krav skulle innebära att ickedemokratiska länder helt kunde ta över makten i organisationen. Nu kan USA, Storbritannien och Frankrike lägga in veto. Utan detta veto skulle FN bli ett språkrör mot demokrati, mot yttrandefrihet och mot mänskliga rättigheter i världen."

Alltså att "Förenta Nationerna är en cirkus. En tragisk och farlig sådan" eftersom:


"Flera av FN-organen är redan ockuperade av antidemokrater, inte minst Rådet för Mänskliga rättigheter som lägger förslag om hur dessa rättigheter ska avvecklas och förbjudas."

Så, den bristande insikten då. Läser i inlägg hos Ingerö att Oppositionen nu kräver samma sak - mer makt åt Khadaffi, detta efter trenne rödgröningars inlägg i SvD. Ingerös kommentar:


"Idag, torsdag, skriver Mona Sahlin tillsammans med vännerna Peter Eriksson och Maria Wetterstrand samt kamraten Lars Ohly om hur FN:s makt över Sverige måste öka, såväl på det ekonomiska som det säkerhetspolitiska området.

Slutsats överlåtes."

Exakt. Slutsats överlåtes.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar