torsdag 3 december 2009

Byråsverigerkratin överlever alliansregering

Myndigheter och byråkrati. Hemska ord!


Dessa ord står det att läsa om hos nwt.se:

Alliansregeringen lovade när den tillträdde att rensa rejält bland de statliga myndigheterna och på det sättet minska byråkratin. Och visst har den genomfört en viss neddragning. Men den har inte kommit så långt som utlovades. Fortfarande finns cirka 480 myndigheter kvar.


Antal myndigheter....
...är nu i och för sig 519 om utlandsmyndigheter medräknas. 480, 519, 480, 519... Och!?!?!?!?!?

Sen visar en sammnställning att "55 myndigheter avregistrerats sedan 1 januari 2007 och 42 nya myndigheter registrerats" dock så är det så att för vissa, "till exempel 20 länsarbetsnämnder, har slagits samman till en rent organisatoriskt. 21 lokala lantmäterier, som var fristående, har blivit en enda i Lantmäteriet." Oavsett antal, finns ändock myndigheten likt förbannat kvar. Det visar väl inte minst antalet anställda.

Antal anställda....
....inom pappa staten var enligt SCB i november 2006 summa summarum 224 613 st! Nu då? Ja, nu är det "bara" 221 230 st.... En siffra som ju inte lär bli mindre, snarare tvärtom, om Sahlin och Co kommer till makten för att 'skapa jobb'.

Och alla vet väl hur detta finansieras? Mycket riktigt - din och min plånbok står i fokus.

Och det är väl rimligt får man väl anta, för inte klarar vi väl oss att leva ett liv utan myndigheter och byråkrati väl.....?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar