onsdag 2 december 2009

Fack off

Fack off om Vaxholms-/Lavalmålet och LO.

Vaxholms-/Lavalmålet
Gott beslut när "Fackförbunden Byggnads och Elektrikerna förlorade striden i Arbetsdomstolen i det så kallade Vaxholmsmålet. Domstolen anser med ledning av EU-domstolen i Luxemburg att den fackliga blockad som så småningom ledde till det lettiska byggföretaget Lavals konkurs var olaglig."

Dick Erixon säger:
Fackförbund kan inte kasta sig över mindre företag för att diktera villkor, och om företaget inte lyder sabotera för företaget på olika sätt — det som kallas blockad, men som i verkligheten bara är ett annat ord för organiserade trakasserier och mobbing.

Hans Engnell talar med bildspråk:


Johnny Munkhammar säger:
Ett lovande beslut för den fria rörligheten och för småföretag inte minst.

Johan Hedin konstaterar att:
2,7 miljoner är ett löjligt lågt skadestånd för fackets osmakliga (och olagliga) aktioner kring skolbygget i Vaxholm. Det är dock en viktig och välkommen markering att facket inte kan hålla på och bära sig åt hursomhelst.

Karl Malmqvist säger.
I mina öron låter skadeståndet väldigt lågt, särskilt med tanke på att två miljoner var för rättegångskostnader, men det viktigaste är att det tydligt slås fast att det var facket och vänstern som hade fel och vi andra som hade rätt.

Som bonus finns det nu 2,7 miljoner kronor mindre som facket kan pumpa in i sin politbyrå, den rödgröna Vänsterkartellen...

Vad gäller den rödgröna vänsterkartellen så låter vi Anders Edwardsson avsluta med att drämma till huvudet på spiken - "Låt sossarna betala!":
Det finns trots allt rättvisa i universum! Arbetsdomstolen beslutade nämligen i dag att Facket måste betala ett rejält skadestånd i det så kallade Lavalmålet (EXP 091202, SvD 091202, DN 091202). Men dess företrädare vägrar fortfarande inse att de betett sig fel. Och man tänker, låter det som, medlemmarna betala för att de själva strulade till det: "Arbetare i Sverige är förda bakom ljuset när de nu ska straffas med mångmiljonbelopp i skadestånd." Det finns dock en sak de kan göra för att undvika höjda medlemsavgifter - att inte ge sossarna det sedvanligt feta kontantstöd man brukar till nästa års valrörelse! Men det vore förstås att hoppas på för mycket. För Partiets väl går ju alltid före vanligt folks...

Så över till LO.

LO
Fredrik Segerfeldt skriver att:
LO-förbundet Transport uppmanat en kristdemokrat att lämna sina förtroendeuppdrag i facket, eftersom han "arbetar för ett parti som driver en anti-facklig politik i regeringsställning."

Och så säger de att Sverige har en väl fungerande demokrati. Jag upprepar: antingen gör sig LO partipolitiskt neutralt, eller så tar staten bort alla de privilegier facket har fått.

Mitt tillägg är LOrt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar