måndag 14 december 2009

Blogglugn och introspektion

Blogginläggen har under dagarna åtta lyst med sin frånvaro. Detta pga lite läsning, avkoppling och introspektion.


Allt är dock gott och önskar er alla så!

Allt gott!

söndag 6 december 2009

Life of Ahmed

Bra sagt av Dick Erixon om kritik mot Islam.


Jag försökte ju i både sändning och eftersnacket få dem att göra skillnad på islamister och sekulära muslimer, men de vägrade. De valde att hellre att gå till personlig attack på mig för åsikter jag inte har.

Det är inte bara en värdelös debatteknik, det för inte samtalet framåt.
Varför tar man inte avstånd från islamister, utan anser sig ha någon sorts lojalitet med dem när en icke-muslim riktar kritik mot hoten och våldet som utförs i islams namn?

Jag förstår uppriktigt sagt inte varför vi inte kan föra ett kritiskt samtal om islam mellan muslimer och icke-muslimer. På samma sätt som jag tar avstånd från avarter i den kristna kulturen måste muslimer inse att de måste ta avstånd ifrån avarter inom den muslimska sfären.

Åter dyker frågan upp: När får vi se en muslimsk variant av “Life of Brian”, där muslimer likt Monty Python-gänget driver med Muhammeds liv?

Tyvär är det nog så - OBS ironi följer - att Dick Erixon lider av Islamofobi. 

lördag 5 december 2009

Ekonomisk - och arbetsmarknadsfrihet kontra (ungdoms-)arbetslöshet

Så, då är bloggen funktionell igen. Vad passar väl bättre än att länka till ett sådant strålande inlägg som 'Alltid varför' gjort? Igen.

Det verkar alltså finnas ett samband/_/ mellan såväl arbetsmarknadsfrihet som ekonomisk frihet och sysselsättningsgrad/_/ styltigt regelverk påverkar inte bara befintliga anställningar, utan minskar högst grundläggande även utbudet av arbetstillfällen.

Gå till inlägget för att ta del av de alltid väl genomarbetade diagrammen.

BLOGPROBLEM SOLVED

Boooojah!

fredag 4 december 2009

Bloggstrul remains....

...och irritationen sprider sig. ARG!

Min blogg spökar, utseendet åt skogen....

Något gått på tok. Sidmenyn som skall vara till höger har hamnat längst ned. Ska justera det, nåja....försöka i alla fall....., under kvällen.

Irriterande.

torsdag 3 december 2009

Ord och inga visor inför Köpenhamn

Ord behövs inte. Clipet är sig självt nog.



Bra där Nick Griffin!

Byråsverigerkratin överlever alliansregering

Myndigheter och byråkrati. Hemska ord!


Dessa ord står det att läsa om hos nwt.se:

Alliansregeringen lovade när den tillträdde att rensa rejält bland de statliga myndigheterna och på det sättet minska byråkratin. Och visst har den genomfört en viss neddragning. Men den har inte kommit så långt som utlovades. Fortfarande finns cirka 480 myndigheter kvar.


Antal myndigheter....
...är nu i och för sig 519 om utlandsmyndigheter medräknas. 480, 519, 480, 519... Och!?!?!?!?!?

Sen visar en sammnställning att "55 myndigheter avregistrerats sedan 1 januari 2007 och 42 nya myndigheter registrerats" dock så är det så att för vissa, "till exempel 20 länsarbetsnämnder, har slagits samman till en rent organisatoriskt. 21 lokala lantmäterier, som var fristående, har blivit en enda i Lantmäteriet." Oavsett antal, finns ändock myndigheten likt förbannat kvar. Det visar väl inte minst antalet anställda.

Antal anställda....
....inom pappa staten var enligt SCB i november 2006 summa summarum 224 613 st! Nu då? Ja, nu är det "bara" 221 230 st.... En siffra som ju inte lär bli mindre, snarare tvärtom, om Sahlin och Co kommer till makten för att 'skapa jobb'.

Och alla vet väl hur detta finansieras? Mycket riktigt - din och min plånbok står i fokus.

Och det är väl rimligt får man väl anta, för inte klarar vi väl oss att leva ett liv utan myndigheter och byråkrati väl.....?



Svamlin o SAAB

En liten uppföljning till gårdagens inlägg "Svamlin, SAAB, vänster, skatt och hyckleri".

Via inlägg  hos Dick Erixon finner jag artikel hos Norrköpings Tidningar, "Mona Sahlin som cyniker". I blaskan står att läsa:

Det känns självklart att vara där, sa Mona Sahlin innan hon åkte till Saab i Trollhättan. Onsdagens presskonferens var utsatt till klockan nio på morgonen. Allt var klart och upplagt för traditionell sahlinsk upprördhet. Fast så kom GM:s bildirektörer i Detroit fram till ett annat beslut än att lägga ner Saab omgående och Sahlin snuvades på sin stund som medkännande politiker.


Ha ha, långnäsa för populisten. Ja, hon trodde att "Bollen låg på straffpunkten" för att enkelt sättas i någon sorts "öppet mål" men istället "snubblade Sahlin på sin önskan om att vara i strålkastarljuset och fick nöja sig med att i praktiken hålla med om regeringens olika satsningar för bilindustrin." He he.


Ingerö är vass och härlig att läsa. Som vanligt. I inlägget talar han om Sahlins sedvanliga "modus operandi som Sahlin hållit sig till sedan konjunkturen vek nedåt." Vilket då alltså är "Inga tydliga åsikter om vad som kan göras i kombination med en obruten övertygelse om att något måste göras." Ingerö konstaterar helt riktigt - "Inte riktigt the stuff statsministrar are made of, så att säga."

Sahlins uppmanar till nationell svamling, att föra samtal och ännu mera samtal "som om det inte är just vad Näringsdepartementet ägnat de gångna månaderna åt att göra", och hon tror att dylikt evigt samtalande i sig leder att "man förr eller senare fram till något användbart". Ingerö kommenterar är att hon "verifierar därmed ordstävet "som man känner sig själv känner man andra"." : ) Ingerö avslutar detta med orden:

Vad bilproducenterna skulle vinna på en statsminister Sahlin har jag svårt att se, men kaffeindustrin har anledning att se med tillförsikt på framtiden, givet Sahlins tilltro till fikamöten.

onsdag 2 december 2009

Svamlin, SAAB, vänster, skatt och hyckleri

Den eviga hjärndöda följetongen om SAAB och Mona Svamlin

I SvD står om Svamlins vackra luftslottstankar:
SAAB kan vara räddat. För Mona Sahlin har äntligen anlänt i Trollhättan. Och hon har naturligtvis alla svar på hur biltillverkaren ska kunna ta sig ur krisen. Det är nationell samling, hjälpas åt tillsammans, långsiktig sammanslutning, 30 dagar och utnyttja dem till varje minut och sekund, och jag tror verkligen på SAAB.

Vilket luftslott.

Sanna Rayman säger ironiskt med sahlinistiska ord:
Men nu jäklar är det nationell samling! Ett vinstår till ska vi väl kunna skrapa ihop åt dem? Kanske skulle det skynda på processen om vi alla drog till Trollhättan och satte oss i Saabs lokaler?

Johan Hedin påminner om att ta Svamlins ord med en stor nypa salt då hon ju inte vet vad hon säger alla gånger, ja, till och med ljuger. Johan säger att "För den som till äventyrs glömt bort hur Mona Sahlin resonerar kring bilkrisen rekommenderas denna gamla klassiker:

Klassiker nr 1:



Jag säger att klart vi skall satsa! Det är ju därför vi betalar skatt. Eller hur? För att hålla icke livsdugliga företag vid liv!

Fordonsanalytikern Matts Carlsson gissar att det kanske handlar om en handfull vinstår totalt sedan starten 1947. Enligt Carlssons uppgifter har enbart General Motors fått pumpa in 25 miljarder för att hålla Saab levande.
– Man kan fråga sig hur ett företag som i minst två decennier har förlorat pengar ändå överlever. Inget annat företag skulle från ägarhåll acceptera att gå med förlust så himla länge innan man lägger ner, säger Carlsson.

Så, nej till Alliansen och ja till oppositionen. Nej till jobbskatteavdrag (är ju obehagligt med extra pengar i plånboken dessutom!) och ja till mera skatt!

SvD om vänsterns hyckleri om jobbskatteavdraget:
På onsdag klubbar riksdagen det fjärde steget i jobbskatteavdraget. Och oppositionen hatar det, oaktat att det ger en vanlig knegare med 22000 kronor i månaden en årlig skattesänkning på 2712 kronor – och skapar jobb.

I höstens budgetdebatt sade exempelvis Ulla Andersson, Vänsterpartiets ekonomiskpolitiska talesman/person, att "Varje miljard som ni har delat ut till era rika kompisar är 1 miljard mindre till jobb." Hon menade att "oförsvarliga skattesänkningar för redan rika" är "ett ineffektivt sätt att skapa jobb." För dyrt, sade hon. "Enligt era egna beräkningar kostar varje jobb 1 miljon kronor. Det finns bättre och effektivare åtgärder som ger två till tre gånger bättre utfall."

Så vad kostar då ett jobb med rödgrön politik? I ett telegram i Dagens Nyheter summeras ett aktuellt förslag. De rödgröna vill ta fem miljarder kronor av Vattenfalls vinster och skapa en fond.

"Vid en presskonferens på måndagsförmiddagen uppgav oppositionens partiledare att de tror att den nya riskkapitalfonden kan hjälpa till att skapa mellan 3.000 till 5.000 nya jobb på tre års sikt."

Få se nu. Fem miljarder för tre till fem tusen jobb. Det ger en kostnad på 1-1,7 miljoner kronor per arbetstillfälle. Låter knappast som "bättre och effektivare", eller?

Och på tal om rödgrön dynga, hyckleri och klassiker. Ännu ett klassiskt clip med anledning av den rödgröne hycklaren Bodströms uttalande:
att "medierna måste sluta krypa för ministrarna". Han menar att SVT och SR bara tio månader innan valet "ensidigt gynnar det ena av två regeringsalternativ" och att det ytterst finns "ett stort demokratiskt problem med detta". Bodström har verkligen på fötterna. Public service verkade ju aldrig gynna socialdemokratin när den var i regeringsställning. Eller?

Klassiker nr 2:



Medborgarinflytande a la Sosse style

Ingerö har i inlägg uppmärksammat följande begåvade uttalande av sossepamp i Hammarö.

"Eftersom vi socialdemokrater inte vill ha någon sammanslagning känns det fel att låta Hammaröborna rösta om det."

Kommentar överflödig men läs gärna hela Ingerös inlägg.

Fack off

Fack off om Vaxholms-/Lavalmålet och LO.

Vaxholms-/Lavalmålet
Gott beslut när "Fackförbunden Byggnads och Elektrikerna förlorade striden i Arbetsdomstolen i det så kallade Vaxholmsmålet. Domstolen anser med ledning av EU-domstolen i Luxemburg att den fackliga blockad som så småningom ledde till det lettiska byggföretaget Lavals konkurs var olaglig."

Dick Erixon säger:
Fackförbund kan inte kasta sig över mindre företag för att diktera villkor, och om företaget inte lyder sabotera för företaget på olika sätt — det som kallas blockad, men som i verkligheten bara är ett annat ord för organiserade trakasserier och mobbing.

Hans Engnell talar med bildspråk:


Johnny Munkhammar säger:
Ett lovande beslut för den fria rörligheten och för småföretag inte minst.

Johan Hedin konstaterar att:
2,7 miljoner är ett löjligt lågt skadestånd för fackets osmakliga (och olagliga) aktioner kring skolbygget i Vaxholm. Det är dock en viktig och välkommen markering att facket inte kan hålla på och bära sig åt hursomhelst.

Karl Malmqvist säger.
I mina öron låter skadeståndet väldigt lågt, särskilt med tanke på att två miljoner var för rättegångskostnader, men det viktigaste är att det tydligt slås fast att det var facket och vänstern som hade fel och vi andra som hade rätt.

Som bonus finns det nu 2,7 miljoner kronor mindre som facket kan pumpa in i sin politbyrå, den rödgröna Vänsterkartellen...

Vad gäller den rödgröna vänsterkartellen så låter vi Anders Edwardsson avsluta med att drämma till huvudet på spiken - "Låt sossarna betala!":
Det finns trots allt rättvisa i universum! Arbetsdomstolen beslutade nämligen i dag att Facket måste betala ett rejält skadestånd i det så kallade Lavalmålet (EXP 091202, SvD 091202, DN 091202). Men dess företrädare vägrar fortfarande inse att de betett sig fel. Och man tänker, låter det som, medlemmarna betala för att de själva strulade till det: "Arbetare i Sverige är förda bakom ljuset när de nu ska straffas med mångmiljonbelopp i skadestånd." Det finns dock en sak de kan göra för att undvika höjda medlemsavgifter - att inte ge sossarna det sedvanligt feta kontantstöd man brukar till nästa års valrörelse! Men det vore förstås att hoppas på för mycket. För Partiets väl går ju alltid före vanligt folks...

Så över till LO.

LO
Fredrik Segerfeldt skriver att:
LO-förbundet Transport uppmanat en kristdemokrat att lämna sina förtroendeuppdrag i facket, eftersom han "arbetar för ett parti som driver en anti-facklig politik i regeringsställning."

Och så säger de att Sverige har en väl fungerande demokrati. Jag upprepar: antingen gör sig LO partipolitiskt neutralt, eller så tar staten bort alla de privilegier facket har fått.

Mitt tillägg är LOrt!

Självständiga skolor och ekonomisk frihet

Två bra inlägg av Jacob Lundberg, som vanligt. Inläggstitlarna talar för sig själv.

Det första inlägget/titeln "Självständiga skolor når bättre resultat" ges för handen av "En gedigen undersökning" som visar att "de skolor som fick större självständighet uppnådde bättre undervisningsresultat. Fler lärare anställdes, rörligheten i lärarkåren ökade och elevfrånvaron minskade. Andelen elever som fick godkänt ökade med tio procent. Högst hälften av förbättringen tros bero på att duktigare elever sökte sig till de omvandlade skolorna. Vinsten i ökad framtida lön uppskattades till över en miljon dollar för en årskull på en genomsnittlig skola."

I det andra inlägget "Kapitalism ger välstånd" sammanfattar Jacob i inledningen att "Både en enkel jämförelse av världens länder och i princip all forskning bekräftar det som få har förnekat sedan murens fall: Mer kapitalism gör länder rikare och minskar fattigdomen."

PR för Jacob Lundberg
Vill passa på att säga att ni som ännu inte uppmärksammat Jacobs blogg - gör det! Jag är säker på att vi kommer att få se mycket av honom vilket skall bli spännande att följa. Inte nog med att han har huvudet på skaft och uppvisar ett skarpt intellekt och kunskaper, han förmår också att på ett enkelt sätt förmedla det. Han är som Johan Norberg på det sättet och det är inte en dålig jämförelse. Jacob tvekar inte, vad jag förstått, att kasta sig in och över vad som. Han gör det bra. Kritiken mot honom för hans unga ålder faller dock platt, detta blev tydligen angreppet när han gav sig in i en debatt mellan Johan Norberg och Daniel Ankarloo avseende Marknadsmyter. Johan Norbergs kommentar säger en del:

Daniel angriper mig för bristande källkritik eftersom jag hänvisar till en så ung person som Jacob. Jag råder alla att läsa både Daniel och Jacob så får var och en själv bedöma vem som behärskar materian bäst och behandlar den mest moget.

Tummen upp för dig Jacob!

Arab bannar araber

Detta mina vänner är ord och inga visor det!

Klicka på länken, se videon och bli underhållen!

FPMLr - Folkpartist och marxist....?

Dackefejden bloggar (tragi)komiskt om en kvinna som kanske kan kallas för marxistisk folkpartist.

Läs inlägget och länkarna vidare med behållning.

Kvinnan ifråga, Birgita Ohlsson hävdar enlig Dacke bland annat:

tvärtemot vetenskapen att vi är sociala varelser som formas av vårt samhälle. Precis samma åsikte hade dom i Sovjetunionen där dom trodde att kommunismen kunde omforma människor och att om man bara undervisade människor så skulle de kunna forma idealsamhället. Utvecklingen blev ju precis tvärtom som vi vet och man myntade till och med uttrycket Homo Sovjeticus för detta fenomen.

Torde locka till vidare läsning väl?

Den stora bosättarockupationsmakten bygger vidare

Så här lyder inledningen i inlägg av Al Hamatzav:

Israel börjar snart bygga drygt 5000 bostäder i östra Jerusalem, för stans arabiska invånare:


- 2000 lägenheter planeras i Tel Edasa (norra Jerusalem).
- 2500 i Aswahara.
- 500 i Dir Al-Amud och Al-Muntar. Dessa kvarter ligger i Bet Tsefafa, där man nyligen även invigde ett fint och påkostat sportcentrum.
- 172
lägenheter samt någon myndighetsbyggnad i Jebel Mukhaber.
- 72 i Tzur Bahker.
- 50 i Abu Tor.

tisdag 1 december 2009

Staten - Wikiquote

Första inlägget i december månad. Passar väl bra att slänga in några väl valda citat om staten då va? Tänkte väl det.

Citaten är från Wikiquote:

  • "Staten är den stora illusion, i vilken alla tror sig kunna leva på andras bekostnad." ~ Frédéric Bastiat

  • "Staten är det kallaste av alla monster. " ~ Friedrich Nietzsche

  • "En stat utan möjlighet till förändring saknar möjlighet att bestå." ~ Edmund Burke

  • "Varje stat är korrupt. Goda män får inte lyda lagarna alltför väl." ~ Ralph Waldo Emerson

  • "Det största måttet på en stats framgång är utsträckningen i vilket den lämnar sina medborgare ifred." ~ Larry Flynt

  • "Staten är vår betjänt, inte vår herre." ~ Thomas Jefferson

  • "Den abstraktion, som vi benämner staten, är en hycklande, omoralisk och förljugen institution." ~ Vilhelm Moberg

  • "Att ge pengar och makt till staten är som att ge whiskey och bilnycklar till tonårspojkar." ~ P.J. O'Rourke

  • "När staten är rädd för människorna, är det frihet. När människorna är rädda för staten, är det tyranni." ~ Thomas Paine

  • "Ju mer korrupt staten är, desto fler lagar." ~ Tacitus

  • "Staten är inte förnuft. Staten är inte elegant. Den är kraft. Och precis som med eld, är det en farlig tjänare och en otäck härskare." ~ George Washington

  • "Vad man har kunnat se i historien är att vad staten har gjort det är att den har gynnat de grupper som har kontrollerat den, och så är det fortfarande. Man ska inte inbilla sig att staten har förändrats bara för att det är en annan grupp som styr den." ~ Anders Borg

Bra sagt av Borg va? SAPs bästa finansminister som några kallar honom. ; )

Ha en skön December!