fredag 2 oktober 2009

Där ser man, SAP samarbetar redan idag med SD!

SAP + SD - så intressant! Flera inlägg har uppmärksammat detta. Läs. Läs. Läs. Läs. Läs.

Ja, uppenbarligen är det som Ingerö säger att "(S)ida vid (SD)a - rycker de fram." och det är ju intressant att detta sker - kan ske - när der Führerinne, Freülein Mona Sahlin vid sitt sommartal sade att
"Vi socialdemokrater kommer aldrig, aldrig någonsin, aldrig någonstans, aldrig någon gång att göra oss beroende av Sverigedemokraterna. Aldrig!"

Storyn kortfattat av Per Ankersjö:
"Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna gör gemensam sak om skolmåltidsavgifter i gymnasiet. De har demonstrerat gemensamt, överklagat gemensamt och vill besluta gemensamt genom att driva en fråga till fullmäktige där de skulle få majoritet. Gemensamt."

Per Gudmundson undrar helt korrekt:
"Hur var det nu? Ska S göra gemensam sak med SD eller inte, och stoppa det sittande styret? Gäller samarbetsförbudet först efter valet?"

Före, under, efter, bla, bla - nej, det var
"aldrig någonsin, aldrig någonstans"...... I rest my case.

Sosseriargumentationen låter "”Den politiska majoriteten i gymnasium- och vuxenutbildningsnämnden är annorlunda än i kommunfullmäktige och återspeglar således inte den demokratiskt valda församlingen.”" Det smarta draget var att "Efter valet gjordes en överenskommelse om att tillsätta ett jämnt antal ledamöter i nämnderna, och ge ordföranden utslagsröst. Detta för att inte SD skulle få en vågmästarroll. S lade ner sina röster när beslutet klubbades." Som det är så "I fullmäktige har S och SD tillsammans majoritet. Genom att föra upp frågan dit kan de gemensamt ge alliansen smäll på fingrarna i en möjligen valvinnande fråga." Brilliant alltså. Eller....? Nej just, aldrig någonsin, någonstans var det ju. Shit!!

Dick Erixon analyserar:

Varför är detta intressant — förutom att Mona Sahlin inte talar sanning? Jo, det desarmerar S-strategernas kampanj om att använda SD för att försöka slå sönder Alliansen och få något borgerligt parti att bli knähund åt S i regeringsfrågan efter riksdagsvalet, i det fall SD blir vågmästare.


Alliansen har förstört den historiska maktposition som Socialdemokratin haft i mer än 70 år i egenskap av största parti, och därmed den planet kring vilken all svensk politik snurrar. Det är därför taktiskt mycket viktigt för S att försöka splittra fyrpartisamarbetet. Bara då kan de få tillbaka sin särställning. Det är på sikt viktigare än att vinna valet tillsammans med V och MP. Med dem måste man vinna val för att regera. Utan en Allians kan S regera även om man gör dåliga val, eftersom de borgerliga då är svaga och splittrade.


Det är något som inte får ske!


Därför ska Socialdemokratin inte tillåtas använda SD för att köra en kil in i borgerligheten. Det sker bäst genom att avslöja att S är mer beroende av SD än de borgerliga. Så är det enligt regeringsformen i riksdagen efter valet 2010, och så är det i Trelleborg.


Varje gång S-företrädare försöker ta till SD-knepet borde de påminnas om vad S gör i Trelleborg.


Min kommentar är en smiley - : ) (Hur gör man en sarkastiskt hånleende smiley?)

Kan det vara dylikt som får en insändare att hamna i Newsmill med titeln "30-procentig chans att Sahlin stiger av vid partistämman"? Jag hoppas inte Sahlin stiger av - hon är, som en vän på Facebook säger, "en tillgång för alliansen". Ja, månne hennes uttalanden och kompetens bäddar för det? Kompetens? OK, jag citerar Ingerö:

"Jag anser att hon är en politisk avelsprodukt, därtill svårartat banal och generande okunnig. Hennes intellektuella innehållslöshet toppas endast av hennes politiska dito. Hennes spetskompetens är att lägga huvudet på sned, utnämna "jätteviktiga" frågor och kräva att "något" görs."

Här passar ovanstående smiley också in! : )

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar