måndag 12 oktober 2009

Är det konstigt att man önskar färre politiker - 6

Så kom då nummer 6 i serien. 1 - 2 - 3 - 4 - 5.


Då var det dags igen. Borlänge kommun vill fördriva Ivan, 72 basst, från sitt hem. Till regeringsnivå har det gått också:

Inom kort fattar regeringen beslut om ett fall som gäller Ivan Rönnbäck, 72. Borlänge kommun vill tvinga honom att lämna det hus som varit hans hem de senaste 40 åren. Tomtmarken ska överföras till det privata speditionsföretaget Maserfrakt AB som har etablerat sig i grann-fastigheten. Allt enligt en ny fastighetsplan som kommunen har drivit igenom efter påtryckningar från Maserfrakt AB. (Ur Expressen)


Så här får det fan inte gå till!

Den enskilde individen går före vare sig det är företag eller kommuner! Punkt slut.

Upptäckte artikeln med anledning av en ny blogg jag just börjat följa - Fredrik Segerfeldts. Inlägget är som följer:

Vänstern tror ofta att liberaler gillar storföretag av princip, och att dessas intressen går före den lilla människans. Det är en missuppfattning. Oftast finns det ingen motsättning. Storföretag har blivit stora genom att hjälpa en massa små människor, genom att förse dem med produkter de är villiga att betala för.


Vänstern tror också ofta att liberaler ogillar offentliga myndigheter av princip. Det är ingen missuppfattning. Offentlig maktutövning innebär ofta en kränkning, eftersom det inte finns någon möjlighet att ställa sig utanför. Det går bra att välja bort Volvo eller COOP, men knappast Skatteverket eller Försäkringskassan.


Allra sämst blir det när företagen lierar sig med den offentliga makten i konflikt med den lilla människan. Då kombineras företagets legitima ekonomiska makt med det offentligas politiska makt.


Clarence Crafoord och Gunnar Strömmer från Centrum för rättvisa skriver idag om hur kommunen i Borlänge vill fördriva Ivan Rönnbäck från sitt hem för att ett företag vill åt marken. Så får det inte gå till. Myndigheter ska gynna kapitalism, inte enskilda kapitalister. Individuella rättigheter är lika viktiga när de står i konflikt med kommersiella intressen.


Att vara liberal är alltså INTE att vara för någon sorts lismande profitörer. Det är att måna den enskilde individen, måna henne för all sorts överhet vad det än månde vara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar