tisdag 18 augusti 2009

Är det konstigt man önskar färre politiker?!

Frågade Johan Ingerö på FaceBook idag om hur många besökare han har dagligen på sin blogg. Svaret var 1.000 unika varje dag. Förstår det mycket väl då han tvivelsutan är en av landets bästa bloggare.

I det senaste inlägget framkommer också - följaktligen - att folk ute i landet tipsar honom om diverse pågående vansinnen. Att han inte kan blogga om allt säger sig självt. Men var han står råder det inget tvivel om och det är bra att bloggvärlden finns, och sådana som Johan däri, så att vi får chans att upplysas.

Är det konstigt att man önskar färre politiker?! undrar jag. Det Johan bloggar om är endast ytterligare en sak som bekräftar att ju mer vi får ta hand om själva - alltså ju färre politiker - desto bättre.

Citerar rakt av:
"Fortfarande strömmar det in mail från folk som är förbannade över vad deras kommunalskatt går till. Jag har inte möjlighet att blogga om allt, eller svara alla som mailar, men det senaste är värt att citera rakt av:
"Ronneby bygger nytt utomhusbad, och sparkar lärare. Vinklingen på artiklarna är att det är friskolans fel att lärarna varslas, och att badet försämras. Men det man faktiskt gör i kommunen är skär ner på skolan men bygger nya vattenrutschkanor."
Ja, detta är snäppet värre det vanliga köp-leksaker-spara-på-maten-slöseriet som många kommunpolitiker roar sig med. Här pekas nämligen en friskola ut som boven i dramat.

Alltså: först har politikerna styrt skattepengar från skolan till simhallen och därmed stimulerat efterfrågan på andra och bättre skolor. När sedan allt faller samman får friskolan skulden. Det är sanslöst ohederligt.

Men så här har det alltid fungerat. Politiker skyller privata aktörerna för sina egna misslyckanden. Det gäller när despoter som Hugo Chavez och Robert Mugabe ska förklara bristen på livsmedel, och det gäller när demokratiskt folkvalda kommunpolitiker i Sverige ska förklara neddragningar i välfärdens kärna.

Länk 1
Länk 2"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar