torsdag 13 augusti 2009

"Nya bakslag för tokvänstern"...

...är ett inlägg av Anders Edwardsson på sin blogg Svensk Historia. Ska försöka komma igång och följa bloggar lite igen nu och det var skoj att åter titta in hos Anders. Inlägget är så bra så tar mig friheten att citera det rakt av:

"Efter kommunismens fall för snart 20 år sedan fick den del av mänskligheten som tenderar favorisera trygghet och uniformitet framför frihet och mångfald det svettigt. Hur i hela friden nu motivera politisk lång- och klåfingrighet, när drömmen om det klasslösa samhället bara visat sig vara en mara? Det dröjde dock inte länge innan de lyckats hitta nya helvetesteorier att sälja in. Däribland tokfeminism, mångkulturalism och miljöextremism. Den politiska debatten i västvärlden (folken i öst har på förekommen anledning varit mindre hågade att låta sig förföras) har sedan Berlinmurens fall därför till stor del dominerats av krav på kvoteringar, regleringar och annat av och om det mesta. Och friheten förblivit begränsad, eller t o m minskat ytterligare.

Sanningen är dock en enveten droppe, som med tiden urholkar den mest dogmatiska sten. Tokfeminismen gick här i Sverige exempelvis i kvav redan i början av 2000-talet efter ett par TV-program om feministiska dårskaper rörande, bland annat, ritualmord och UFO:n. Mångkulturalismen har också förlorat sin glans i takt med att det blivit uppenbart att begreppet i grunden bara var ett nytt namn på gammal vänsterradikal bråte om kolonialism och "white guilt". Och nu befinner sig även miljöextremismen på reträtt. Ihåligheten i växthusteorin gör till exempel att denna gigantiska bluff sjunger på sista versen. Och i dagarna framkommer att så kallad "ekomat" inte är vare sig nyttigare eller mer miljövänlig än vanlig mat (se bl a en artikel i dagens SvD här).

Fantastiskt! Men man undrar ju: vad blir nästa big thing?"

2 kommentarer:

  1. http://newsmill.se/artikel/2009/08/09/offren-ritualmordsfantasierna-maste-fa-upprattelse

    Diskussion om ritualmord och extremfeminism.

    SvaraRadera
  2. Tack Anonym för denna länk. Följer upp! //Ted

    SvaraRadera