torsdag 20 augusti 2009

Go west to see the east ascending

Det är ju rätt intressant att herr Obama kommit till makten i USA, ni vet, det där landet som vi älskar att hata. Påstår nog tvärtom dock, att vi hatar att älska USA (inlägg om det). Intressant hur? Jo, det som vi ivrat i vårat land och som vi avskytt USA för är ju lite omvänt idag. Vi har alliansen som för en liberal politik medan Obama håller på med socialistfasoner 'over there'.

Hur går det då?
För att nämna något synnerligen viktigt så har det här i Sverige kanske äntligen kan börja löna sig att jobba, jobbskatteavdraget har ju gett mer pengar. Vad om Obamas socialistpolitik i USA då? Hos Every Kinda People står följande att läsa, och jag är väl inte den som tjafsar emot:
"Den som inte tror att totalitarism kan ta över i USA följer inte med vad som händer. Försäkringsbolagen, som framställts som skurkar, har inte varit glada åt ObamaCare och därför kritiserat förslagen. Nu har Demokraterna tillsatt en kommitté som i detalj ska granska de största försäkringsbolagens bokföring och finanser alltifrån "chefers ersättning och andra affärsmetoder". Detta gör man mot en industri som opponerar sig mot Obamas planer och om inte det är ett skamgrepp, så vet inte jag.

Förfrågan gäller allt som har att göra med kompensation till högre tjänstemän, dokument gällande deras inkomst, allt de betalat ut i ersättningar och information om personalresor och ev. presenter.

Dessutom låtsas man ju i sitt sjukförsäkringsförslag, att privata försäkringsbolag ska kunna konkurrera med staten men hur ska de kunna det om de måste avslöja hur de gör affärer och vilka vinstmarginaler de har?

Sunt förnuft och lagar har ingen betydelse längre, "gör som vi säger annars gör vi tillvaron till en plåga för er." Vilka andra branscher står på tur? Jag är helt säker på att pensionsfonderna är nästa sak man siktar in sig på att ta över. Välståndet ska spridas och det är inte rätt att vissa gamlingar ska ha mer pengar än andra. Nationaliseras sjukvården kommer man också att införa "Kvalitetsjusterade levnadsår", dvs. man tillsätter en grupp som ska bedöma hur många fler levnadsår vissa kostsamma operationer eller medicinska åtgärder lägger till en människas liv.
Man sätter ett pristak för varje uppskattat år och bedömer därefter om personen är "värd" åtgärden. Det betyder att vissa människor inte kommer att få vård eftersom kostnaden inte motiveras av den livskvalitet de får. Personens samhällsnytta går före vad som är mest nyttigt för patienten. Den nation som grundarna av detta land skapade och den frihet som så många dött för, går nu upp i rök i rasande fart.

Jag är inte särskilt förtjust i det Republikanska partiet men om de inte tar sig samman och snabbt presenterar förslag och alternativ till demokraternas djävulska planer är det kört. Situationen kan liknas vid en patient som vet att han är sjuk och har att välja på lungcancer (demokraterna) eller dubbelsidig lunginflammation(republikanerna). Ingendera är att eftertrakta men han har åtminstone chans att överleva och tillfriskna efter lunginflammation."


USA kommer att få erfara mycket dåliga saker under den mannens ledning. Det mest framgångsrika landet i världen ger sig alltså i kast med socialism, vem kunde tro det?! Nå, av reaktioner att döma lär Obamas tid bli kort.

Ett annat land som slagit in på denna väg - som alltid leder till fördärvet - är ju Venezuela. Hugo Chavez heter mannen där eller vad man nu skall kalla honom. Här senast var det inskräkningar i yttrandefriheten som var på tapeten, det blir ju så när diktatorer inte vill att misslyckandet skall rapporteras om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar