onsdag 26 augusti 2009

SAP goes bourgeoisie 2

Med andlening av artikeln i DN där några SAPare ställde krav på förnyelse - "Socialdemokratin måste genast ha en ny politik" - kollade jag igår in ett inlägg som är en reaktion på DN-artikeln. Artikeln i DN kommenterade jag i tidigare inlägg.

(Tipstack om s-bloggaren: 'Alltid varför')

Min reaktion och tanke är den att förnyelseanhängarna hos SAP har en viss sossegrå mur att stångas emot upphållen av gråstarrsblinda baktåsträvare vilka varken se eller vilja se verkligheten.


Hela inlägget känns som ett konstycke i att erkänna och förneka samtidigt. Problem finns men lösningen är inte förnyelse utan just de vanliga gamla mantramässiga beteendena och åtgärderna vilka han inte ser är vad som inte fungerat och som orsakat problem. Samtidigt önskas ändå förnyelse just för att problem finns men eftersom han inte ser sambandet orskan-verkan kan ju alltså inte de gamla mantramässiga beteendena och åtgärderna vara dåliga vilka kritiker vill påstå varför det bara är att nöta vidare på inslagen bana. Typ så. Eller? Ex:

"En flexibel arbetsmarknad kräver åtgärder.
Ja, det gör den säkert men hur den ska uppnås genom en nedläggning av arbetsförmedlingen och ett en uppluckring av Lagen om Anställningsskydd –
LAS behagar partivännerna inte upplysa om. Ty sanningen är ju att LAS i praktiken inte varit den kvarnsten om halsen som arbetsgivarsidan i tid och otid brummar om..
"


Kan man ta något sådant här på allvar? Inte jag i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar