onsdag 5 augusti 2009

Allianskt darr på vänsterhanden

I.o.m. påminnelse av Ingerö idag kan det nu vara läge ge en känga åt Alliansens företrädare. Ja, ni läste rätt. Dock inte för det de gjort bra utan för galenskaper som är rena avvikelsen från vad de som liberaler står för - ekonomisk insikt och kompetens.

Ingerö har i tidigare inlägg uppmärksammat Jan Björklunds sahlinska vändning och uppmärksammar i inlägg nu en vänsterdarrning på KD-handen.

Utspelen finns i SvD och i DN.

Ingerös kommentar till Björklund finner du i) här, och till KD ii) här.

i) "Ingen bör förvånas över att socialdemokratiska kommunpolitiker jublar. Det är ju till deras ståndpunkt Björklund nu ansluter sig. Istället för välbehövlig debatt om kommunernas eget ansvar får vi nu en diskussion om hur mycket de "ska ha"."

"Ändå vill inte Folkpartiet gå till val på frågan om ekonomiskt ansvarstagande. Det är nästan lika galet som många kommuners ekonomiska planering."

ii) "I likhet med Björklunds utspel är detta väldigt olyckligt. Vänsterns största handikapp inför nästa års val är den svaga S-ledaren och det samlade vänsterblockets ekonomisk-politiska impotens. Att i det läget bekräfta dess politik är i bästa fall dumdristigt, i sämsta fall fatalt."

Left is better off left alone, right is right.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar