söndag 23 augusti 2009

Mer klirr i kassan - gott!

Jobbskatteavdrag. Mer i plånboken. Ja tack.

Citerar inlägg hos Marknadsliberalen:


"Nya skattesänkningar på arbete behövs

Trots invändningar från de övriga allianspartierna lovar nu Reinfeldt ett fjärde steg i jobbskatteavdraget, vilket ökar sannolikheten att det trots allt drivs igenom. Vilket är alldeles utmärkt. Jag hade i och för sig likt centern föredragit sänkt arbetsgivaravgift, men sänkt inkomstskatt är bra det också. Den viktigaste skiljelinjen i alliansen är därför inte mellan moderaterna och centern utan mellan dessa två partier å ena sidan och å andra sidan folkpartiet och kristdemokraterna som inte vill sänka skatten på arbete alls.


Nyckeln till en sundare ekonomi är sänkt skatt på arbete (endera genom lägre inkomstskatt eller sänkta arbetsgivaravgifter) så att den privata sektorn kan återhämta sig från de förluster den lidit på grund av konjunkturnedgången. Att som folkpartiet (och socialdemokraterna) vilja ha nya utbildningssatsningar är inget som skapar några nya jobb (förutom då möjligen lärarjobb) och kristdemokraternas (och socialdemokraternas) föreslagna skattesänkning för pensionärer är inte heller något som skapar några nya jobb.


Tvärtemot vad Thomas Östros hävdar har jobbskatteavdraget (tillsammans med de åtstramade bidragssystemen) varit mycket effektivt i att skapa nya jobb. Aldrig någonsin har nog det samlade utanförskapet utvecklats så starkt positivt som de senaste åren med tanke på hur konjunkturen utvecklats.


Som vanligt är också socialdemokraterna hycklande när de vänder sig mot att regeringen lånar pengar, med tanke på hur de själva vill låna ännu mer-fast till andra, mindre jobbskapande, ändamål.


Medialänkar i ämnet: SVD1, SVD2, DN1, DN2, DN3, DN4"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar