måndag 24 augusti 2009

Monopol är OK, ja som sällskapsspel vill säga.

Läser inlägg hos Hans Engnell om hans uppskattning över avregleringen av apoteksmarknaden nu tar fart. Håller med om att det bådar gott - apotek, ökad tillgång - inte tvärtom.

Jo, precis så eftersom ICA nu planerar ett samarbete med Apotektet. Alltså fler apotek runt om i landet då det ju de facto finns ett antal ICA-butiker där ute. COOP är också föremål för sådant samarbete. Så, risk att människor inte får tillgång till apotek, sina mediciner? Fnys! Detta torde ju även Sahlin begripa. Eller...? Njae, antar att vissa (inte dem till höger) kommer leva kvar i sina villfarelser och fortsätta att predika faran men apoteksmonopolets upphörande.

"Skrämselpropagandan från vänstern att avregleringen av apoteksmarknaden skulle leda till att apoteken helt dog ut utanför storstäderna, lär snabbt komma på skam. Tvärtom kommer vi att få se fler apotek runt om i landet. Och fler apotek betyder bättre tillgänglighet för människor, vilket är av särskild vikt när det gäller något så viktigt som mediciner."

Är det någon som saknar Televerket? Nej, misstänkte det. Då lär vi inte sakna Apoteket heller. Ser nu fram emot att Systembolaget också blir ett minne blott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar