söndag 4 oktober 2009

Ralph Haglund om Israel

Följande är av Ralph Haglund i artikel hos Newsmill. "Israel har alltid velat ha fred".

Fakta om Mellanöstern i den form massmedia i Sverige presenterar dem är hörsägen på hörsägen på hörsägen och därefter miljonbelopp till "Palestinagrupper" för att förstärka ryktena. Här några av de grundläggande fakta.

Minns du hur det slutade? Sharon gjorde det dumdristiga experimentet att försöka lita på araber och utrymde hela Gaza för 4 år sedan. Om experimentet hade lyckats, hade man därefter kunnat gå vidare med Judéen/Samarien. Araberna i Gaza fick mer än 3000 avancerade växthus, där 8000 judar - ca en halv procent av befolkningen - hade levt väl och många araber arbetat, kunnat exportera vad Israel behövde av produkterna och dessutom för $100 miljoner per år till Europa, löfte om att flygplatsen skulle göras i ordning och hamnen utvidgas, exportvägarna till och genom Israel var öppna. En väl fungerande industriby hade gett arbete åt många araber och judar i decennier.

Vi vet vad som hände. Terroristerna i Gaza intensifierade raketbeskjutningen av Israel, efter ca 10000 raketer/granater - 40 per dag den sista veckan - tvingades Israel att attackera, trots att de stolta krigarna gömde sig bakom sina kvinnor och barn - det är fullständigt lagligt att attackera terrorister även om de använder mänskliga sköldar. Terroristerna attackerade gränspassagerna där export av produkt skulle skett, de förstörde både växthus och industriby, sen satte de sej ner och grät - och hela världen började mata dem! Tala om stolthet.

De har dessutom gasfyndigheter utanför kusten värda $4 miljarder som de kan tjäna bra på - när terrorn slutar. De har en fantastisk turistvänlig kust som kunde ge många miljoner.

Vi vet vad som hände, dessutom kidnappade de en israelisk kille, Shalit, som självklart stängde gränserna tills han har återlämnats - och Hamas utsätter gladeligen befolkningen för detta. Lämna honom tillbaka frisk och kry så blir det normala internationella gränser.

Gå tillbaka till Osloövrenskommelsen 1993. Läs Rabins tal om besluten på http://israelisverige.info/?p=1522 Där var aldrig tal om någon "tvåstatslösning" och det var självklart att Jordandalen var Israels östgräns. Det enda absoluta är att Israel måste kunna försvara sig själv, och 1967 års stilleståndslinjer är omöjliga att försvara. Föreställ ett Judéen/Samarien i stil med Gaza av idag - och talet nu om att Hamas och Fatah ska gå ihop för att kunna tigga mer pengar från oss, visar hur lika de är.

Den 7 maj sa den palestinska "ambassadören" i Libanon, Abbas Zaki, att tvåstatslösningen är idealisk eftersom den garanterar att Israel förstörs. Du kan se videon där han säger detta på http://www.haaretz.com/hasen/spages/1088054.html Självklart utsätter inte Israel sig för sån idioti.

Lite tidigare - efter sexdagarskriget kom FN med resolution §242 - endast rådgivande som nästan alla resolutioner från FN. Den säger kristallklart att Israel ska lämna områden - EJ ALLA OMRÅDEN - när de kan garanteras säkra gränser och ett erkännande av araberna som den judiska staten. Fram till dess finns det ingen anledning för dem att lämna ett dugg - trots det har de lämnat 90% av aktuellt område, hela Sinai. Läs fakta på http://israelisverige.info/?p=1296

Att det var Röda Korset som på 70-talet utan anledning uppfann idén att judiska bosättningar var "illegala" är kanske mindre känt. Läs http://israelisverige.info/?p=554

Dessförinnan - efter det att arabvärlden för andra gången gemensamt attackerade Israel 1967 förlorade de områdena de genom anfallskrig illegalt ockuperat sedan 1948. Minns att judarna hade accepterat Jerusalem som internationell stad innan engelsmannen Glubb Pascha i spetsen på den jordanska armén ockuperade hela gamla Jerusalem 1948-67 - ETT land ansåg detta en laglig annektering, Pakistan. FN och världssamfundet protesterade ingalunda, och när Israel därefter återförenade sin huvudstad, där araberna förstört nästan 60 synagogor och använt judiska gravstenar som vägbeläggning och drivit ut varenda jude där de ockuperade - från ett Jerusalem som hade haft judisk majoritet sedan 1860 - var det sista gången staden delades någonsin.

På tal om flyktingar - de judiska flyktingarna från Arabvärlden - fler än de arabiska från Israel - har tagits om hand av Israel utan en enda krona från FN. Arabvärlden får självklart ta hand om sina flyktingar. Ska Israel ta hand om båda grupperna? Eliminera UNRWA och för alla flyktingar under UNHCR. Jämför med Indien-Pakistan.

Tidigare? Efter första världskriget delades det Ottomanska Riket upp, av 13 miljoner kvadratkilometer gick mer än 99% direkt till araberna. En liten flik blev det palestinska mandatet, som bestämdes (ett fortfarande giltigt beslut, inte alls rådgivande som FN-resolutioner enligt kapitel VI) skulle bli det judiska nationalhemmet. Engelsmännen förvaltade mandatet mindre än 30 år, redan efter något år gav de bort 80% till en arabisk kompis - Jordanien. Ingen jude får bo där. Därefter försökte FN dela återstoden, men araberna startade krig och den delningen - också en rekommendation - blev aldrig av.

Den palestinska ekonomin ökar med 7% nu, inte tack vare Abbas, och nästa steg är alltså att Abbas helt stoppar hatpropagandan och skriver om Fatahs Konstitution så den inte explicit förbjuder existensen av Israel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar