söndag 29 november 2009

Några climategateinlägg

Några inlägg om climategate.

Först ut är ett inlägg av Per Velander på sin blogg Moderna Myter där han har ett clip som visar "några av de grövsta bitarna från olika e-mail". Per som är med hos Stockholms Initiativet - se sidan och deltag i uppopet - säger följande:

Frågan är hur våra politiker förhåller sig till detta? IPCC och dess rapporter har till del underminerats. Men det blir väl att stoppa huvudet i sanden och business as usual. Att det inte finns något vetenskapligt konsensus är uppenbart för de flesta. När ska Svt ta till sig det?

Dick Erixon skriver att det är den värsta forskarskandalen på årtionden:
Climategate rullar vidare, mest på internet. Mainstreammedierna censurerar eftersom man inte är opartiska, balanserade och seriösa i sin miljöbevakning, utan deltar aktivt i kampanjen som driver klimatuppvärmning och människans skuld till en sådan. Men så sakta börjar sprickorna i tystnadens mur att vidgas.

Dick Erixon skriver vidare att climategate kan stoppa miljölagar i USA men att det här hos oss, som ovan nämnt, ännu är förvånansvärt tyst i media:

Men när jag igår eftermiddag gjorde sökningar hos alla större nyhetsredaktioner, inklusive SVT, SR och TV4, så har de inte skrivit något om denna klimatforskarskandal (annat än Aftonbladet, som nämnts här i bloggen).

Det visar hur svårt kritik mot politiskt korrekta uppfattningar har att nå ut genom medierna. De fungerar som portvakter och är inte intresserade av kritik mot de apokalyptiska uppvärmingsteorierna.

Per Velander frågade om SvT ovan. Hans Egnell besökte SvT, cybermässigt alltså, för att göra ett test - Vilken klimattyp är du? - och inlägget är väl värt att läsas/ses. Får väl sorteras under avdelning tragikomiskt skulle jag tro.

SVT, ni vet den oberoende statstelevisionen, har ett finfint test på sin sajt där man kan svara på ett tiotal frågor och sedan snabbt få veta vilken klimattyp man är. Det låter väl skoj? Ett omdöme får man också./_/
Till skillnad från DN och Aftonbladet och i viss mån SvD har statstelevisionen helt struntat i att följa upp Climategate. Det var visserligen fullständigt väntat att SVT skulle välja att tiga ihjäl historien, men det skulle ha varit trevligt att bli överraskad. Sådant händer dock inte hos SVT.

Gör testet själv om du orkar.

Även Stefan Karlsson har kastat upp några länkar på sin blogg:

Ingemar Nordin, professor i vetenskapsteori vid Linköpings universitet har en bra genomgång av vad Climategate innebär.

Se även artikeln i The Daily Mail om klimatförändringar i ett historiskt perspektiv från Ian Plimer, professor i geologi vid University of Adelaide.

För fler inlägg om Climategate gå till Anders Edwardssons blogg för han är verkligen igång och bloggar om det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar