måndag 23 november 2009

Smått och gott - 2

Några inlägg att hänvisa till så här innan läggdags måndagen den 23 november anno 2009.

The end of the world as we know it, men om Kabas undergång veta vi intet

Världen går under 2012 men ve dig om du har föreställningar om muslimska helgedomer förstörs. Jo, det är inte bara en svart-vit streckgubbe föreställande Muhammed som verkar reta upp de fundamentalistiska orakade ledarna vilka nog också skulle komma med fatwa för mindre saker än så. Tyvärr ges det efter och tvärtemot alltså vad Fredrik Segerfeldt säger - "Vik inte en tum!". Håller med Fredriks ord - "Prästjävlarna ska inte få inskränka vår frihet." Nej, och inte några andra jävlar heller för den delen!

Hegel and the end of people as we once knew them

Ja, andra jävlar och dess önskan att inskränka vår frihet får mig att tänka på Karl Marx och hans dilerium. Men ingen Marx utan Hegel inte. Nix pix. Och Hegel var ju..... ja, inte som alla andra. Minns många lärare på universitetet som sade sig ha försökt sig på denne snubbe på orginalspråk och/eller orginaltexter men gav upp. Marx gav dock inte upp, han var en av Hegels anhängare. Kanske förklarar en del? Henrik Sundholm säger i sin blogg att Schopenhauer, enligt Karl Popper, sagt följande om Hegel:

Om du någonsin skulle vilja kväva begåvningen hos en ung man och vilja förlama hans intellekt för alla slags tankar överhuvudtaget, så är det bästa rådet att ge honom Hegel att läsa. Ty dessa monstruösa anhopningar av ord som utsläcker och motsäger varandra driver sinnet att plåga sig självt… På det viset förstörs all förmåga till tänkande så fullständigt att ynglingen slutligen uppfattar tomt och ihåligt prat som verkligt tänkande.

Henrik själv är denna gången "fullständigt enig med vår gamle pessimist."


The end of LAS as we want it?
Av den marxistiska irrläran hava mycken bråte uppstått. LAS är en sådan sak vill jag påstå, där proletariatets sammanslutning gått upp till kamp för att skapa bromsklossar i arbetsmarknaden. Lagen om Ansvarslös Socialism? Nå, för anhängarna av den marxistiska idétraditionen är ju allt annat än dess idétradition inte bara resultat av borgerlig propaganda eller falskt medvetande utan också rena rama vilda västern där stackars vanliga arma människor sugs ut och utnyttjas av ondskefulla lismande kaptalister. Att det inte är frågan om någon vilda västern eller utsugning tror jag att, till slut/äntiligen, folk börjat inse. Bättre sent än aldrig. Billy the Munkhammar säger följande om saken:


När man ifrågasätter hur dagens arbetsmarknad fungerar får man ofta motfrågan vad som är alternativet. De flesta verkar utgå från att alternativet till dagens lagar är laglöshet. Så är det självklart inte.

Mer om detta utvecklar Munkhammar tillsammans med Elisabeth Thand-Ringqvist och säger inledningsvis i den artikeln följande:


På arbetsmarknaden är LAS, Lagen om anställningsskydd, av stor betydelse. Tyvärr bidrar den i dagens utformning till att hålla unga och invandrare utanför, och den försvårar för småföretag att växa. Allvarligt är också att de strikta anställningslagarna gör att vi specialiserar oss på stabila branscher, vilket kan ha bidragit till att vi drabbades så hårt av denna konjunkturnedgång.


Läs mer!


The end of Obamas era and not just his telepromter
Ja, för Obama går det dåligt i dagarna. Jänkarna var nog inte redo för socialism trots allt. Marx unkna skägg luktar illa. Ja, det är inte bara tekniken i hans kök som inte fungerar. Hans politik verkar också ha nått vägs ände, bland annat finner jag hos Anders Edwardsson att:


Stödet för en sjukförsäkringsreform i USA störtdök efter att Demokraterna häromdagen lyckades få igenom ett beslut om att förslaget nu skall diskuteras i senaten. Andelen amerikaner som stödjer förslaget gick från 47 till 38 % och hela 56 % motsätter sig nu reformen. Undrar hur svensk media skall ta detta? ;-)


Snipp, snapp, snut så var inlägget slut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar