söndag 22 november 2009

Smått och gott

Lågt bloggande sade jag och så har jag helt vips fått till två, på en dag, samma dag...

Nå, detta blir ett litet axplock av inlägg som droppat in på Google Reader under helgen.

Först ut ett inlägg av Dick Erixon som uppmärksammar nytt vansinnessosseri. Att de, av någon anledning ger sig på framgångsrika människor vet ju väl - rika alltså.... - men nu har det slagit runt ordentligt. Fan, till och med jag är rik enligt dom. 19.700:-/mån. Där går gränsen. Tänk två i ett hushåll med sådna inkomster. Nej, det går inte. Ny värnskatt tack - hemvärnsskatt.....? ; ) Ja, något sådan förtjänar en parasit som jag för "i socialismens värld är alla som tjänar det minsta ett kapitalistsvin som ska sättas åt. Det är väl själva livsnerven hos vänstern."

Några fler inlägg a la avdelning 'Reell tragikomik':

HAX konstaterar om överhetsvansinne att "Härom veckan vägrade EU:s revisorer, för 15:de året i rad, att godkänna unionens räkenskaper." Kommentar överflödig.

Från Mises Economics blog i inlägget "Truly hard to belive" står följande komiska att
"The far-left is worried that Obama is excessively influenced by Ludwig von Mises.

I know. It's nuts."

I inlägget "Bleed this patient more, more, more" står:
New Consensus Sees Stimulus Package as Worthy Step
Now that unemployment has topped 10 percent, some liberal-leaning economists see confirmation of their warnings that the $787 billion stimulus package President Obama signed into law last February was way too small. The economy needs a second big infusion, they say.

It might be fun to think of similar headlines in history, e.g.: New Consensus in Salem Sees Too Few Witches Burned.



Danne Norling bloggar inte komiskt med väl tragiskt om att "Den borgerliga regeringen försöker tydligen på samma sätt som Socialdemokraterna för 30 år sedan skaffa sig en konkret fiende i näringslivet. Aktieutdelningar och bonusar angrips. Taktiken nu är kanske att S-väljarna ska tänka: "min fiendes fiende är min vän"."

Reinfeldt och Borg har nada, noll och intet med de pengarna att göra. Precis som det står i Stefan Karlssons blogg här om dagen att "Löner bör bestämmas beroende på efterfrågan och utbud på arbetskraft medan utdelningar bör bestämmas i ensklida företag beroende på om de gör mer nytta inom företaget eller om aktieägarna kan investera dem i bättre ändamål i andra investeringsobjekt."

Till sist rekommenderar jag ett kort och koncist inlägg av Jacob Lundberg där en punkt säger det vi redan kände till att "ekonomisk frihet ger högre tillväxt".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar