lördag 4 april 2009

Hyckleriet inom FN goes on

Läser inlägg hos FiM 'Dagens skämt: FNs diktatoriska Människorättsråd ska “utreda” Gazakriget' att:

"ÅKLAGARE OCH DOMARE SAMTIDIGT


För några veckor sedan lämnade rapportören Richard Falk in sin rapport om Gazakriget till FN:s misskrediterade “Människorättsråd”. Utan att ha satt sin fot i Gaza deklarerade han att kriget utgjorde en “krigsförbrytelse av största magnitud” och att hela operationen mot Hamas var “olaglig”.


När tonen nu är satt ska Rådet, på initiativ av Kuba, Pakistan och Egypten, och på uppdrag av den Arabiska gruppen och Islamiska Konferensen, ”utreda” om det begåtts krigsförbrytelser, under ledning av Richard Goldstone. Enligt Rådets mandat är det endast påstådda krigsförbrytelser mot palestinierna (av Israel) som ska utredas (se punkt 14). Hamas krigsförbrytelser kommer alltså inte att utredas: däribland raketbombardemang mot civila israeler, bostäder, skolor och sjukhus i åtta år, samt krigsbrott mot den egna befolkningen som användes som mänskliga sköldar, och där dissidenter lynchades. Utan att rodna säger “Människorättsrådets” ordförande:


Jag är övertygad om att gruppen kommer att kunna bedöma alla brott mot mänskliga rättigheter och humanitär rätt som begåtts i samband med konflikten på ett oberoende och opartiskt sätt.


Forskaren Magnus Norell vid Totalförsvarets Forskningsinstitut, som gått igenom Richard Falks rapport, sågade den vid fotknölarna: FN skjuter skarpt och snett i Gaza."


När ändå håller på citerar jag resten av inlägget, se förresten tidigare inlägg hos mig 'Islamismen ingen helig ko' med anledning av detta Människorättsråd hos FN.


"STATISTIK OFFENTLIGGJORD


Israel framhåller att operationen var lyckad, och inleddes sedan Hamas vägrat att förlänga vapenvilan och trappat upp raketbeskjutningen mot civila israeliska mål, som pågått i åtta år med över 10 000 raketer. Fler än 1 miljon israeler inom räckhåll fick dagligen rusa ned i skyddsrum. Trots att Hamas valde att gömma sig bakom den egna befolkningen var hela 75 procent av de döda i Gaza stridande terrorister, enligt namnlistor och ID-nummer som armén presenterade, rapporterade Reuters. Se även BBC, som rapporterar att Israels siffror identifierar antalet civila dödsoffer till totalt 295, inte 960 som palestinierna hävdade, varav 89 var barn under 16 år.


Den palestinska gruppen PCHR hävdar att Hamas bara stod för vart fjärde dödsfall, och att antalet dödade “barn”, förutom de minderåriga som ingick i Hamas styrkor, var 288, vilket Israels ID-listor tillbakavisade, enligt armén. Hamas sade sig ha skjutit ned israeliska helikoptrar och flygplan, och tillfångatagit israeliska soldater, men de palestinska terroristuppgifterna visade sig sedan vara påhittade.


RYKTEN


New York Times har dessutom rapporterat att de två övertramp som israeliska soldater i medierna påstods ha “vittnat” om i själva verket var andrahandsuppgifter, och att händelserna sannolikt aldrig ägt rum, enligt arméns pågående utredning. Påståendena om att en palestinsk kvinna och hennes två barn skulle ha dödats när de gick åt fel håll, samt den äldre palestinska kvinna som ska ha dödats, var rykten, inte vittnesmål, erkände soldaten till sin befälhavare, rapporterar Haaretz. Detaljer här."


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar