torsdag 2 april 2009

Israeliska soldaters uppförande - 2

Skrev tidigare ett inlägg med samma titel, 'Israeliska soldaters uppförande':
"Israels armé är nu föremål för en undersökning efter påstådda oegentligheter under intåget i Gza. Det är uppgifter från soldater i armén som kommit fram, att jämföra med den israeliska arméns officiella linje."

Nu verkar det som om dessa oegentligheter kommit på skam efter vad jag läser i inlägg hos Elders of Zioyn:
"The rumors that surfaced last week that the IDF had deliberately shot at civilians in Gaa were found to be completely untrue, an IDF investigation is revealing"

Källan är från artikel i Jerusalem Post:
""All of the soldiers who were involved in the conference were questioned - not as a punishment - but in order to understand whether they had witnessed these things. From all of the testimonies we collected, we can safely conclude that the soldiers who made the claims did not witness the events they describe," the source said. "All of it was based on rumors. In the incident of the alleged shooting of the mother and her children, what really happened was that a marksman fired a warning shot to let them know that they were entering a no-entry zone. The shot was not even fired in their general direction," the source said."

Skadan är dock säkert redan skedd med allt vad det innebär av spridandet av osanningar och lögner och därmed befästandet av antisemitism och antisionism.

""Unfortunately, due to competition, sections of the press picked up this story and ran with it. It is a shame the media promoted this sort of spin all over the world," he added. It is unlikely the damage to Israel's image from the allegations can be repaired, irrespective of the results of the investigation, he noted.

"It is a shame that the media allowed Palestinian manipulations to spread," he said.


"Look at the allegation that we killed 48 civilians in a UN school in Gaza. In reality, seven people were killed, and four to five of them were terrorists. The UN apologized, but the damage is done," the source said."


Ja, lögnen har ju sin tragiskt givna plats i denna konflikt. Media får nys om något, som inte behöver bekräftas, förrän det snabbt sprids tillsammans med andra propagandistiska lögner. Medlöperiets och diktaturkryperiets dagar är inte över för att tala Ahlmarkska.

Sorgligt men sant....

Sant, men inte sorligt utan glädjande är att Israel tagit allvarligt på detta och valt att utreda detta med beredskapen att straffa eventuella ogärningar.

Det finns alltså en klar skillnad mellan demokratier och totalitära stater/ideologier. I en demokrati går inte lögnen att dölja - även om medlöpare och diktaturkrypare gör sitt att förvränga, dölja och skönmåla. Lögnen har inte en naturlig plats. Men för det totalitära är det en helt annan sak. Jag citerar än en gång Tingsten:

”Vår tid har bevittnat lögnens renässans. Man ljuger inte längre generat och i detalj, utan oblygt och en gros. De totalitära partierna har återupplivat den totala lögnen. Dess förutsättning är att valet mellan sanning och lögn träffas uteslutande med hänsyn till den politiska ändamålsenligheten. Om lögnen ter sig tjänligare, begagnar man den, om sanningen duger för det syfte som eftersträvas, får den träda till. Men då lögnen har en smidighet, mångsidighet och variation som sanningen saknar, är det givet att den senare måste få en jämförelsevis begränsad användning. Ljugandet blir icke blott en godtagen utan en normal metod för politiskt arbete.”
(Ur Tingsten. Tyranneriet begär förtroende.)

Precis när lagt upp inlägget uppmärksammar Svansbo mig i ett inlägg om just vad som sagts, hur lögnen sprids vidare i media. Alltså är det, enligt Josef Björklund på DN, Israel som startade kriget. Läs artikeln ifråga. Jag återger Svansbo:

"DN lyckas återigen att skriva om historien i sin artikel om de svenska biståndsprojekten som blivit förstörda i Gaza. Man ger en snabb tillbakablick på vad som har hänt:


Kriget i Gaza i januari är den senaste större väpnade konflikten mellan Israel och palestinierna. Det inleddes med ett massivt luftbombardemang den 27 december 2008 och följdes av en storskalig markoffensiv.


Kriget inleddes med att Hamas förkastade vapenvilan och massivt ökade sin raketbeskjutning av Israel. Sedan kom Israels svar.


Osakligt skrivet av Josef Björklund på DN."


Björklund skriver i artikeln, bland annat:

"Skadorna efter kriget i Gaza i januari är enorma och mycket av det svenskfinansierade biståndet är förstört och miljontals kronor behövs för akut återuppbyggnad. Det fastslår en rapport som gjorts på uppdrag av Sida.

Sidarapporten slår fast att kriget i Gaza, som pågick i 22 dagar, är den värsta tragedi som palestinierna i området någonsin har upplevt. Intensiva flygbombningar och en massiv israelisk markoffensiv har vid sidan direkta dödsoffer och skadade orsakat omfattande materiella skador."


Den värsta tragedin är dock att allt det bistånd som pumpats in i de palestinska områden inte använts till uppbyggnad av någonting förutom till vapenfabriker och raketer. Har i ett tidigare inlägg tagit upp detta, skrev bland annat:

"Nästa rond? Ja, fram tills nu har mängder av pengar och bistånd strömmat in till palestinerna. En sådan mängd pengar som borde resulterat i någon sorts utveckling, inte minst ekonomiskt. Märk väl att även Israel bistår palestinierna. Men det är som nog märkts föga värt, orsaken till konflikten är ju nu Israels, enkom. Ja, det är ju uppenbart om man betraktar majoriteten av västerländsk medias rapportering samt flertalet politiskt valda uttryckta stöd, ja de till vänster stående vill säga.

Nästa rond? Åter stå EU och USA redo med penningpungen. Jag säger inte att vi inte skall arbeta för ett självständigt Palestina, jag är för en tvåstatslösning. Men de pengar som nu falla ur penningpungen: "EU kommer att bistå palestinierna med 556 miljoner dollar under 2009, medan USA, som inte vill vara sämre, har lovat 900 miljoner." Vad hända med dessa pengar? Ställs några krav på pengarnas användning, uppfylls i sådana fall de kraven?

Så vad har då hänt med tidigare biståndspengar? Ja, uppenbart inte för att satsa på ekonomin: "Hittills har palestinierna inte byggt ett enda jordbruk eller fabrik. Gödningsmedel till jordbruk används istället som drivmedel för raketer och de enda fabrikerna som sett dagens ljus är raketfabriker." När Israel drog sig tillbaka från Gaza - ja, det är inte någon ockupation längre - så "demonterades hela jordbruksinfrastrukturen som Israel lämnade som gåva i Gaza 2005. Gazaborna är idag fattigare under palestinskt styre än tidigare under israeliskt styre.

Nästa rond? Månne det nu bliva fart på och utveckling av jordbruk och ekonomi eller om flera raketfabriker kommer att se dagens ljus?

Nästa rond? Månne palestinierna med ovan nämnda utveckling också utvecklas mot en reell demokrati, söker fred med Israel och tar ett steg mot handelsutbyte istället för militära aktioner varmed murarna kan falla så folk får se att grannen är en människa med vilken man kan leva i samexistens med. Eller kommer de 70 raketerna som fallit över Israel sedan nuvarande fredsavtal inleddes att följa av fler raketer, sponsrade av USA och EU?

Nästa rond? Månne palestinerna tar steget från att vara "Världens minst produktiva samhälle. Ett samhälle som hittills har sväljt miljarder i gratis bistånd utan att åstadkomma demokrati, industri, jordbruk, mänskliga rättigheter, religiös tolerans."? Valet är helt deras. Vill de använda pengarna till att trigga ekonomin eller användas som bränsle på den eld som brunnit allt för länge, alltså "Nya pengar till ett gammalt problem"?"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar