torsdag 2 april 2009

Förutfattat, dumt, antisionistiskt och antisemitiskt

Läste ett inlägg hos FiM och tänkte - är det möjligt!? Jo, det är det uppenbarligen. Borde inte bli förvånad längre men blir det trots allt ändå. Detta är dock värt uppmärksammas p.g.a sin blandning av både dumhet och lögn. Vad skall man annars säga om vad hon säger, Miljöpartiets kandidat till Europaparlamentet Zaidda Catalán? Låt mig citera hela inlägget. Ställ er sedan frågan - är hon på riktigt, eller?!

"Miljöpartiets Zaida Catalán kandiderar till Europaparlamentet i valet den 7 juni 2009. För två veckor sedan satte hon sig på ett plan till Israel, för att på plats hitta argument mot EU:s politiska och militära samarbete med Jerusalem. “Jag lovar att återkomma med noggrann rapportering efteråt!”, hälsar hon på sin blogg.

Några dagar senare går det att ta del av Cataláns “noggranna” analys i en artikel som hon också postat på Europabloggen (skärmdump här). Hon skriver att “hopp” nu tänts bland palestinierna om ett turkiskt medlemskap i EU, efter en hetlevrad debatt i Davos i januari i år. Zaida Catalán (MP) bevisar nedan den tunga politiska kompetens om Mellanöstern som den röd-gröna israelkritiken är baserad på. En riktig tillgång för utvecklingen av EU:s internationella relationer


Premiärminister Erdogan går rakt på sak och kritiserar den israeliske presidenten Ariel Sharons apartheid mot den palestinska befolkningen. Maken till större civilkurage på ett internationellt diplomatiskt forum får man leta efter.

Utspelet tros delvis förklaras av att Erdogan under förra året på en resa i Palestina stoppades med sin konvoj vid en israelisk checkpoint som vägrade släppa förbi honom. Varpå Erdogan ringer direkt till Ariel Sharon och frågar honom om det verkligen ska gå till så här, Ariel Sharon lär ha rätt och slätt hänvisat till Israels säkerhetspolitik.

Det är bara det att Ariel Sharon har legat i koma under de senaste tre åren, pga en stroke. Och han har aldrig varit Israels “president”. Den fredspristagare som debatterade med Erdogan i Davos, och som Catalán inte ens känner igen i det videoklipp som hon har postat på sin blogg, heter Shimon Peres. Han har varit president i snart två år.

Här finns f.ö. tre svensktextade videoklipp där Peres demolerar Erdogan i Davos. Och vem var det som Erdogan egentligen ringde till? Ehud Olmert, avgående premiärminister.


Det finns åtminstone ett skäl att rösta på Zaida Catalán (MP) i valet till Europaparlamentet. Inget skulle lätta upp stämningen mer i plenum än om Catalán fick argumentera för hur väl Kemal Atatürk uppfyllt EU:s konvergenskrav under de senaste åren.
"

Tre ord som börjar på A slår mig nu: Antisemitism, Antisionism och A-priori (på förhand givet).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar