onsdag 1 april 2009

Ipredia

Läser följande hos HAX:

"Piratpartiets Rick Falkvinge och Emma på Opassande föreslår att vi alla öppnar upp våra trådlösa nätverk för andra.

På så sätt blir den dåliga IPRED-lagen svårare, kanske omöjlig, att upprätthålla. Plus att det naturligtvis är trevligt för alla om det finns öppen, trådlös access till internet lite varstans.

Om du hakar på detta, döp då gärna ditt nätverk till "Ipredia" – så att alla som använder det känner igen det som en protest mot IPRED.

(Se bara till att du inte råkar öppna upp din egen dator för intrång utifrån. Någon som kan tekniken kan säkert berätta hur man gör, här i kommentarerna.)

Piratpartiet har även ett
pressmeddelande om saken."

HAX hänvisar i artikel i Expressen till följande för "fri surf" ; ) :
IPRED "ger privata bolag som säljer musik, film och dataprogram större befogenheter än polisen, när det gäller att jaga fildelare. Lagen har stora brister när det gäller rättssäkerheten. Och den kränker den personliga integriteten. Piratjägarlagen känns helt enkelt som ett dåligt aprilskämt.
Dessutom kommer lagen att skjuta bredvid målet. De som ägnar sig åt fildelning i stor skala vet hur man lurar nöjesindustrins nätpoliser. Det finns gott om tjänster som erbjuder dig som surfar på nätet anonymitet.

Här är några exempel som läsarna på min blogg har tipsat mig om:
The Pirate Bays Ipredator.
www.relakks.com
www.mullvad.net
www.dold.se
www.ivacy.com/en
www.prq.se
www.i2p2.de
www.flashvpn.com

Även fraskydd.se skriver utförligt om förutsättningarna att skydda sin kommunikation från nöjesindustrins nätspioner och statens övervakning.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar