måndag 6 april 2009

Något om (s)ena(s)te dagar(s) sosserier

Följer via Googles Reader många bloggar. Här är några plock därur av senaste dagars sosserier.

SvDs ledarredaktion:
'Kanske tänkte Mona Sahlin inte på det'

'Första maj lär bli dystert i år'

'Intrikat organism' :

"Huruvida Wanja Lundby-Wedin ska vara LO-ordförande bör vara en sak för LO:s medlemmar. Huruvida Lundby-Wedin ska sitta i AMF:s styrelse har under helgen visat sig vara en sak för Mona Sahlin, som uppmanar LO-basen att lämna styrelsen.


Det är i grunden märkligt att Sahlin har synpunkter på detta. AMF ägs av LO och Svenskt Näringsliv gemensamt. Då är det naturligt att organisationernas högsta höns sitter med i styrelsen. Onaturligt är det däremot att en partiledare lägger sig i. Man behöver bara föreställa sig motsvarande situation – att en borgerlig partiledare skulle tycka till om Urban Bäckströms olika styrelseuppdrag – för att inse komplexiteten.


En intrikat organism, den där arbetarrörelsen."


HAX:
'Tur för Wanja att ingen drar upp det här... nu...'

'Som siamesiska tvillingar med kallbrand':
"Samhället utvecklas. Den ärftliga makten är i princip borta. Kyrkan är skiljd från staten.

Nu är det dags att skilja facket från partipolitiken – en process som började med att kollektivanslutningen av LO-medlemmar till (s) avskaffades."

'Men vaffan gör karln!?!'
:
"Pressmeddelande från socialdemokraterna 2009-04-06 19:59:

Baylan välkommnar LO:s besked
Partisekreterare Ibrahim Baylan kommenterar beskedet från LO:

- Vi har fått ett tydligt besked av LO och Wanja Lundby-Wedin. Det välkomnar jag. LO sätter punkt för den här diskussionen och nu kavlar vi tillsammans upp ärmarna i kampen för ett rättvisare Sverige, den svenska modellen och för fler och bättre jobb.

Punkt. Slut. Inte ett ord till. Inga glidningar. Inga bortförklaringar. Han orkar inte ens med en enda liten mening av analys om hur det här skall gå. Så han klipper in ingressen från något gammalt pressmeddelande om ingenting mot slutet. Det är bara ett enda stort "Fy faan vad jag är TRÖTT på det här!!!"

Har dom gett upp? Skall dom gå hem? Tänker dom lägga ner?"

Gudmundson:
'Snuskigt att partiet styr det fackliga arbetet'

Dexion:
'Känslan för rätt och fel'

Dick Erixon:
'Vem blir ny LO-ordförande?':
.........."Om nuvarande LO-ordförande ska ersättas, kan valet av ny ledare indikera vilken falang inom arbetarrörelsen som har störst inflytande och därmed om flumlinjen fortsätter eller om man återvänder till traditionell linje för tillväxt och högre välstånd för medlemmarna."

'Socialdemokratisk populism skadar Sverige'

Svansbo:
'Reflektion över Rörelsen':
"Jag är uppvuxen med en skräckblandad respekt för socialdemokraterna. Det har varit så att de har haft grym koll på mediehanteringen och verkligen varit ett skickligt parti.

Men idag är det precis tvärt om. Jag är chockad över att se hur man hanterar olika kriser på sämsta möjliga sätt.

Och det verkar inte vara slut än på ett tag."


Johan Hedin:
'Socialdemokraternas monumentala fiasko' :
"Gårdagens opinionsmätningar måste slagit ner som en bomb hos Socialdemokraterna. Man måste förutsett att kombinationen bristande trovärdighet för det tänkta regeringsunderlaget, frånvaro av någon vettig krispolitik och en massa fackskandaler skulle straffa sig, men att ett sjok av hela 9% av sympatisörerna skulle vända Mona Sahlin ryggen hade nog ingen kunna drömma om."

Etc.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar