måndag 11 januari 2010

Alltid fel. Oavsett.

Ytterligare ett inlägg (FiM) som har med Israel och palestinierna att göra. Inlägget knyter an till de två föregående inläggen. Allt kan vändas och vridas men den skyldige är alltid en och densamma oavsett vad. Det tycks som att vridandet och vändandet inför denne densamma inte kommer att upphöra förrän denne densamme är utplånad.

Nå, inlägget har att göra med Israels skyddsbarriärer. För att de skulle anses legitima måste de finnas vid en fastlagd gräns, någon sådan finns ju inte - per definition mellan Israel och de palestinska regionerna. Sedan när man sätter upp en barriär på en fastlagd gräns, mot Egypten, då är de också fel. Hur....?

"Därmed är aktivisternas verkliga avsikter avslöjade" och aktivisternas anhängare för att man "helt enkelt vill förhindra Israel från att försvara sig mot terrorism överhuvudtaget och överallt, eftersom man stödjer terrorn"? Kan det vara så otroligt att man är "oroliga för att terrorism inte längre kommer att fungera, och att allt färre israeler kommer att kunna mördas"?

Läser att en av anhängarna till palestinierna, Aftonbladets Wofang Hansson, då skulle ha sagt att barriären mot Egypten hotar fredssamtalen. Det är intressant. Ja, jag kan ju inte annat än hålla med om frågorna mot denna Wolfgang om "Hur kan en barriär i Sinaiöknen på gränsen till Egypten hota fredssamtalen med palestinierna? Det finns ju inga palestinier där" samt om vem det är "som vägrar att fredsförhandla"?

Låt mig nu tillägga att jag förkastar barriärer överhuvud taget. Min övertygelse är nämligen den att ett fritt flöde av människor - alltså inte bara varor, tjänster och kapital - löser dylika problem. Öppna gränser fråntar överheters kontroll, bland annat, och tillåter människor att träffas på lika villkor för utbyte. Då kommer man snart att se att de som bor där på "andra sidan" är människor de också vilka vilja jobba, äta, skratt och njuta av livet.

Måhända den prekära situationen i nämnda region då är ett undantag från detta? Jag vill inte tro det men verkligheten har inte sett och ser bra ut och framtiden ser inte heller så ljus ut. Ännu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar