tisdag 5 januari 2010

Lite smått och Anders Edwardssonskt gott

För det första måste jag bara till den som ännu inte införskaffat och läst Anders Edwardssons bok "En annorlunda historia" - köp den!

För det andra så var det första inlägget hos Anders jag läste idag mycket gott! Credit dock till Fredrik Segerfeldts och hans inititiv till uppmaning. Så gott var inlägget att det förtjänade en eget inlägg, se mitt föregående inlägg.


Så till det trejde - Det småtta och det gotta. Mycket klimat är det hos Anders nu och det är alltid kul att följa hans blogg - då håller man sig a jour. Innan klimatet dock lite socialism och hur den är vet vi ju. Över till Hugo!


"Sådan är socialismen" är titeln på Anders inlägg där han säger:
De arma venezuelanerna fortsätter att våndas under Musse Piggdiktatorn Hugo Chavez. Nu har det energirika landet tvingats införa elransonering. Sådan är socialismen...

Här är då Musse Pigg:

















Till klimatet
Den 17 december gladdes Anders - med mig och flera då. Eftersom: "Enligt pressuppgifter verkar det inte bli något stort avtal mot det icke-existerande klimathotet i Köpenhamn" och något senare var glädjen ett faktum:
Det blev tack och lov ett dundrande fiasko i Köpenhamn. För hade det velat sig riktigt illa kunde våra kära politiker där ha beslutat sig för att i praktiken avskaffa hela det moderna kapitalistiska samhället. Det fikonlöv till "avtal" som de till slut lyckades ena sig om blev nu i stället i praktiken helt ofarligt. Och därmed har mänskligheten vunnit det viktigaste av allt - tid för de nya uppgifter som Climategate avslöjat att sjunka in och tid för en sundare och förnuftigare inställning till "klimatfrågan" att ta form. Den här gången var det dock nära, otrevligt nära att det hela kunnat gå riktigt år pipsvängen...

Climategate ja. Ni vet det där som media inte skriver så mycket om, det där om fusket och bedrägeriet bakom klimatalarimsen. Mera fusk har uppdagats berättar Anders:
Nämen titta här då... Det verkar som om "någon" fuskat med temperaturmätningar, denna gång från Ryssland: "Over 40% of Russian territory was not included in global-temperature calculations for some other reasons (Jag bara älskar cynismer!!!), rather than the lack of meteorological stations and observations. The data of stations located in areas not listed in the Hadley Climate Research Unit Temperature UK (HadCRUT) survey often does not show any substantial warming in the late 20th century and the early 21st century." Storyn behöver som jag förstår det språkverifieras, men uppgifterna stämmer som hand i handske med all den annan sörja som den senaste månaden flutit upp från klimatologins murkna innanmäte...

Det visade sig senare vara sant.

Är det då konstigt att folk börjar misstro klimatalarmisterna? Nej, så klart inte. Anders säger att "Det amerikanska folket är klokt, mycket klokt. Bara 34 % tror numera på alarmisternas helvetesprofetior om växthuseffekten, hela 50 % har insett att variationerna är naturliga" och har så rätt i att "fortsatta Climategateavslöjanden kommer garanterat att höja den senare siffran ytterligare." Slutsatsen att vi nu torde ha "nått en historisk vattendelare i denna fråga" kan inte förnekas. Anders siar således, troligen korrekt, att "det inte längre går att vinna val på klimatprat" och avslutar med orden: "Så tro mig - det kommer nu inte att dröja länge innan många politiker också ansluter sig till den vinnande sidan!"

Därför är det heller inte konstigt att Anders önskar en annan Anders sparken. Ja, jag hörde ju hans radiojingle inför köpenhamnskonferensen och där var det 'fara å färde' med klimatet som gällde. Ja, om inte media har begripit climategate, varför skulle våra politiker? Så klart är det Anders Carlgren jag talar om här. Anders, Edwardsson, säger följande:
Så börjar då helgena ta slut och det är dags att försöka återgå till en mer ordnad och produktiv tillvara, så ock på denna blogg. Och låt mig börja med att tipsa om denna långtidsprognos rörande vädret/klimatet, som säger att rekordkylan är här för att stanna i flera månader. Att AGW-hypotesen falsifierats bekommer dock samtidigt inte landets miljöminister, som i dagens DN gråter på likt en hysterika om sjukande önationer och förtvivlat försöker hålla liv i det teoretiska liket. Jag tycker att statsministern nu bör ta sig ett allvarligt snack med denne man - och ge honom sparken. För han bor uppenbart inte på riktigt samma (avkylande) planet som resten av oss. Reinfeldt borde också i övrigt nu rensa bland sina "klimatrådgivare" och försöka skaffa sig en nyktrare bild av hur verkligheten i "klimatfrågan" faktiskt ser ut... 

Jo då så att, men visst.

Vad passar väl bättre än några synnerligen upplysande inlägg av Anders här? Inlägg vilka innehåller flera olika klimatdokumentärer! Klicka här och här.

Till sist ett inlägg med titeln "Hehehe..." som länkar till en riktigt rolig artikel, eller vad sägs om följande rader därur:
A downtown protest of the climate change talks in Copenhagen became a victim of Wednesday's snowstorm.
"Not many people showed up because of the blizzard conditions," said organizer Clea Major, an international studies student at the University of Utah"


In your face! Ha ha.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar