tisdag 5 januari 2010

Lite smått och HAXskt gott

Fyra sviniga av HAX.

1 - I inlägget "Kan man lita på staten?" undrar HAX angående FRA:
Kan vi lita på att staten är god och inte missbrukar dessa verktyg om 50 år? Kan vi lita på att alla våra politiker är goda, hyggliga demokrater om 25 år? Kan vi lita på att riksdagen i vart fall i någon mån upprätthåller principen om alla medborgares lika rättigheter och likhet inför lagen om tio år? Kan vi lita på att ingen korrumperad polis, övernitisk flyktingbyråkrat eller trängd pärmbärare på eget bevåg missbrukar dessa verktyg om fem år? Kan vi lita på att EU:s nya övervakningsbyråkrati kommer att vara mer finkänslig än till exempel USA:s dito, nu när den skall börja byggas upp på allvar?

Tveksamt va? Ja, det är tveksamt att sätta "potentiellt farliga verktyg i händerna på staten." Å andra sidan kan man börja missbruka något som redan är en sorts missbruk undrar jag, har någon rätt att överhuvud bruka verktyg vilka kränker den enskilde människan? För jävligt är vad det är!

Har historien lärt oss något? HAX säger att "För att titta framåt kan det ibland vara bra att även kasta ett öga i backspegeln" och hänvisar sedan vidare i sin blogg till en som just gjort det, kastat ett öga i backspegeln.

Staten ja... potentiellt farliga verktyg. Att lita på i framtiden? Borde vi?

2 - Med ett annat inlägg av HAX - "Gör inte som vi gör - utan som vi säger!" - får en ju att börja fundera:
Det råder rökförbud på i princip alla myndigheter och i så gott som hela den statliga förvaltningen.

Men inte i riksdagen.

Sickna typer. Sickna svin. Här följer så två inlägg till av HAX som berör just svin. Jag citerar inläggen i sin helhet.

3 - Inlägget "Svin":
Den islamistiska, al-Qaida-anknutna, somaliska al-Shabab-rörelsen stökar så mycket att FN nu måste avbryta matleveranser till en miljon svältande människor.

Vad al-Shabab tycker om saker och ting sammanfattas i SvD...

"Känt är att islamistiska al-Shabab nyligen gav hjälporganisationer i området en lista på elva regler att följa, bland annat att inte verka för demokrati eller kvinnors rättigheter och heller inte fira julen, internationella kvinnodagen eller världsaidsdagen. Hjälporganen ålades också att betala en "registreringsavgift" på 20 000 dollar två gånger om året."

Medan en miljon människor svälter, så jublar al-Shabab över att hjälpen har avbrutits.

Och allt beroende på att ett gäng tomtar i pyjamas tror på en osynlig gubbe. Om han vill, då, menar de, blir allt bra. Så... medeltida grymt.

4 - Inlägget "Och går det bra..?" rör ett äkta svin:
Oljerika Venezuela tvingas börja året med en elransonering.

Hugo Chavez socialism blir allt mer lik all annan socialism för var dag som går...

Totalitarism bärs sannerligen upp av svin. Och med FRA som kontrollerar individer finns risk att våra folkvalda också faller in i beteenden hemmahörande i totalitarismen varmed de också blir svin.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar