fredag 8 januari 2010

Palestinier stoppar hjälpsändningar. Till sig själva. Igen.

Starkt jobbat.

Läser följande hos FiM:

Palestinska islamister stoppade idag hjälptransporter från att passera in från Israel till Gaza genom att anfalla gränsövergången Kerem Shalom med granatbeskjutning. Dussintals lastbilar blev stående på den israeliska sidan, skriver Haaretz. Gränssoldater anfölls även dem med en palestinsk anti-tankmissil. Palestinierna bombarderade också israeliskt territorium med flera qassamraketer, och avfyrade en Katyushamissil mot storstaden Ashkelon. Bloggen Israelnyheter hänvisar till rapporterna i Haaretz och Jerusalem Post och skriver:

Beskjutningen ledde bl.a. till att gränsövergången Kerem Shalom stängdes på obestämd tid. Tre av granaterna slog ner i närheten av gränsövergången. Stängningen betyder att de hjälpsändningar som skulle passera gränsen till Gaza får vänta på bättre tider.
Granaterna ledde inte till några personskador i Israel däremot lyckades palestinierna alltså avbryta hjälpsändningarna till sig själva.
[...] En militärtalesman sade att det relativa lugnet i gränsområdena till Gaza efter kriget i januari 2009 antagligen bara är tillfälligt och att invånarna måste förbereda sig på nya strider.

Och sedan över till TT - Terror Telegrafen:
I vanlig ordning skrev inte ”nyhetsbyrån” TT ett enda ord om de palestinska angreppen, eller deras stoppande av hjälpleveranserna. Istället inväntade man Israels svarsinsatser efter raketanfallen, för att hellre kunna sätta en rubrik om det.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar