tisdag 12 januari 2010

(S)vensk förbudsiver

Några riktigt bra grejer!

Först ett undebart citat av Hans Engnell i hans inlägg "Den framstegsfientliga vänstern":

Om elden uppfanns i dag, skulle Socialdemokraterna förbjuda den.

Va?! Sug på den. Stod med i följande stycke:

Ändå är det inte så förvånande. Tar vi en titt på vänsterpartiernas ställningstaganden historiskt ser vi en röd tråd av motstånd mot förändringar. Nej till fri television och radio. Nej till en avreglerad telemarknad. Nej till friskolor. Om elden uppfanns i dag, skulle Socialdemokraterna förbjuda den.

Detta knyter bra an till korkat frihetsfientligt uttalande av Maj Britt Theroin (s) som finns att skåda hos Johan Hedin i hans inlägg "(S)verige och yttrandefriheten":

Det har verkligen hänt en del sedan Maj Britt Teorin i egenskap av Socialdemokratisk politiker ville förbjuda parabolaantenner så att människor inte själva kunde välja vilken information det fick sig till livs.

Detta lär hon ha sagt på Socialdemokraternas partikongress 1987:

"Vårt parti får inte längre huka sig i den kommersiella högervinden, utan måste gå till en ideologisk motoffensiv mot yttrandefrihetens exploatörer..."

Sug på den.

Ja, verkligen Johan. Sug på den!

2 kommentarer:

  1. Och moderaterna har varit emot allt som har med frihet att göra.

    SvaraRadera
  2. "Och moderaterna har varit emot allt som har med frihet att göra." Eftersom...?

    Vadan moderatkommentaren?

    Månne för att "PR"ar för Munkhammar?

    Då det inte finns något libertariansk parti uttrycker jag mitt stöd PERSONER vilka ivra frihet. Huruvida det sedan är en Moderat eller ej är 'hur som haver'.

    Med nödvändighet blir det dock inom Alliansen då en fundamental linje går mellan kollektivism och individualism. Bara individer kan ha rättigher, inte grupper. Så den som ivrar individens frihet har mitt gillande.

    En viss förtjusning kan jag förvisso erkänna finns för libertarianska socialister. Är själv på så sätt lite anarkist då jag har nattväktarstaten som ideal. Dock, skiljer jag, och mina gelikar, oss åt från dem då de icke acceptera äganderätten. Det torde väl vara en frihet att få äga något?

    Frihet från eller frihet till är nonsens. Man kan inte ivra någons frihet genom att kränka någon annans. Således är allt som hindrar individen, oavsett vad ändamålet må vara, en kränkning. Något förenklat är "Att inte skada någon annan" och/eller "Att inte kränka någon annan" det enda legitima rättesnöret. Gränsen för en stat är därmed ganska skarp.

    Nu har jag ju svarat på något som inte var en fråga. För att knyta an till din kommentar då så kan jag ju hålla med, med viss modifikation. Moderaterna har ju på något märkligt vis transformerats till SAPs efterträdare som någon sorts Folkhemsparti. DET gillar jag inte av redan ovan nämnda anledningar.

    Nå när det är dags att runda av slår det mig om personen bakom kommentaren är densamma som addade mig som vän på FB här om dagen?

    SvaraRadera