tisdag 5 januari 2010

Lite smått och Danne Nordlingskt gott

Danne Nordling och hans blogg 'Skattepolitik och samhällsfilosofi' uppmärksammar följande:

Att Miljöpartiet lockar liberaler till vänsterblocket
I inlägget "Miljöpartiet kan dupera borgerliga att rösta vänster" skriver Danne om flera orsaker till Miljönissarnas framgångar.
  • En är "den intensiva uppmärksamhet klimatfrågan fått inför Köpenhamnsmötet COP15". Climategate till trots alltså. Men denna våg tror jag dock inte de kan rida på när skandalen väl kommer visa hela sitt svulstiga inre.

  • Sedan tar Danne upp en "mera skruvad orsak är den "latteliberalism" som Miljöpartiet nu skulle stå för. Den skulle attrahera socialliberaler i storstäderna som blivit besvikna på regeringens sinistra politik på medborgarrättens område." Detta har ju som sagt diskuterats redan. Som Danne själv säger så var ju t.o.m. Johan Norberg ute och flirtade lite men insåg sedan att denna förälskelse var rent skadlig och gjorde så illa kvickt slut.

  • Ytterligare en orsak är mer strukturell, att "journalisterna i massmedia beskriver Miljöprtiet i positiva ordalag och avstår från kritisk information därför att de själva är miljöpartister. I en undersökning från 2006 sympatiserade en fjärdedel av journalistkåren med Miljöpartiet, vilket var en överrepresentation med 400 procent."

  • En annan orsak har med "den osäkra situationen i riksdagen efter nästa års val" alltså samband med en eventuell vågmästarroll för Sverigdeomkraterna. Således har allianspartiern avstått från att kritisera Mp för att om Alliansen inte har egen majoritet kunna locka Mp.

  • Det viktigaste tror dock Danne är "att Maria Wetterstrand i sin personliga framtoning framstått som en förtroendeingivande person" då hon oemotsagd får "uttala sig i etermedia med en lugn auktoritet som om hon besatt den största sakkunskap." Danne jämför med Mona Sahlin som ju, som bekant, "egentligen inte har något i sak att komma med utan som moraliserar inkännande med viktiga grupper."
Läs gärna mer om Dannes spekulationer.

Danne har mer att säga om Mp, och då i inlägget "Miljöpartiet - skattehöjare eller skatteväxlare" vari han knyter an till inlägget nämnt ovan:
Miljöpartiet vill höja skattetrycket med nästan 1,5 procent av BNP eller med 46 miljarder. Det är inte ett parti som vill skatteväxla med miljöskatter och konstant skattetryck. Därmed kan man lura liberaler att rösta grönt. De höga opinionssiffrorna kommer från fd borgerliga.
Alltså är "Miljöpartiet ett parti som vill höja skatterna? Eller vill man bara göra skatteväxlingar som kan attrahera även vissa liberaler?" Danne konstaterar att "det är inte så lätt att få reda på."

En röd varg i gröna lammkläder...?


Att kylan har med freonerna att göra
I inlägget "Orsakas kylan av sjunkande freonhalt?" säger Danne:
Temperaturvariationerna över Antarktis kan inte relateras till koldioxiden. Däremot är sambandet med freoner tydligt. Eftersom sådana CFC-gaser nu har börjat minska menar en professor i Kanada att kylan kanske orsakas på detta sätt, vilket fortsätter i flera årtionden.
Att det finns idioter som föreslår en revolution anno nutid
I inlägget "Revolution, kräver recensenten Dan Jönsson i DN" tar upp Danne upp en bok han läst och skriver om en annan Danne som recenserat verket ifråga - nåt vänsterfloskelalster från Ordfront - och på fullaste allvar nämner 'revolution' som en lösning på "finanskriser". Det är ju då föga förvånande att inläggs-Danne frågar sig:
är det seriöst att den största morgontidningen upplåter sina spalter åt så obalanserade och odemokratiska krav?
Vem har anställt stollen i blaskan?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar