måndag 4 januari 2010

Lite smått och Dick Erixonskt gott

Nu är det "endast" 966 inlägg kvar att läsa. De olästa 1000+ har således minskat en del.

Här är ett urplock från Dick Erixon:

Om islamism, terror, våld, antidemokrater och medier

I inlägget "Medierna, terrorhoten och yttrandefriheten" inleds med:
Sedan en islamist försökt döda danske satirtecknaren Kurt Westergaard, 75, i hans hem har svenska medier bitvis haft en annan ton än när Muhammedteckningarna publicerades 2005. Då ställde sig svenska medier på terroristernas sida och diskussionen gick i riktning mot att yttrandefriheten måste begränsas för att inte såra extremister. Nu - flera år senare - börjar man förstå att man inte kan ursäkta våldsverkare och dem som använder hot för att få sin vilja igenom.

I inlägget "När ska muslimer ta ansvar för sin civilisation?" konstaterar Dick att:
inga muslimer fördömde bombdåden i Irak sedan parlamentet utlyst fria och öppna val, trots att 127 människor mördades.


Istället ägnar man sig åt att fördöma Schweiz för att de inte vill ha fler minareter.

Med andra ord: muslimska ledare gör inte upp med skiten utanför den egna dörren, utan går alltid och hysteriskt till angrepp mot väst.

Det är just detta som retar mig. Hyckleriet. Oviljan att ta ansvar för sina egna problem, för bristerna i den egna civilisationen.

Ska islam respekteras måste man ta tag i all den ondska som sker i islams namn. Man måste bekämpa extremisterna. Innan man gör det, kommer misstänksamheten i väst inte att försvinna.

I inlägget "Nytt terrorförsök på passagerarplan från Europa" undrar Dick, med anledning av den passagare om bord på plan "från Amsterdam/_/ som hade en på benet fasttejpad bomb och explosivt pulver":

Vi som irriterat oss på säkerhetskontrollerna och att man inte får ha med vätska i handbagaget måste nog inse att de höga säkerhetskraven är nödvändiga. Hur många fler terrorförsök hade inte skett om kontrollen varit likgiltig och slapphänt?

Det handlar om en pågående global kamp mellan ren ondska och oss som vill leva våra liv i frihet.

Ja, att dessa totalitarismstollar avskyr vår frihet och vår demokrati, det vet vi. Tyvärr får de också sällskap av diverse andra stollar på våra egna breddgrader vad gäller våld och antidemokrati.

Dick konstaterar i inlägget "Vänsterns politiska våld hotar demokratin" att

För många i journalistkåren är vänsteraktivisterna bara gulliga aktivister som är engagerade för sin sak. I verkligheten är de ett hot mot demokratin och medborgerliga fri- och rättigheter, som att kunna uttrycka sin mening utan att bli hotad och misshandlad. Och utan att städer slås sönder och vandaliseras.

Dags att öppna ögonen!

Klimat, demkratihot och dess vansinne

För att knyta an till totalitism så ser jag att Dick uppmärksammat att socialismen hopp, despoten Hugo Chavez - the no good bastard - lyckades charma klimakterie.... jag, menar klimatkonferensdeltagarna. Tycker som Dick att det säger en hel del. Ur inlägget "Klimatmötet gav Hugo Chavez stående ovationer":

 En församling som ställer sig upp och applåderar Hugo Chavez har jag inget som helst förtroende för.

Dick säger vidare i inlägget med samma namn att  'Klimataktivismen ett demokratihot' och säger att:
Det är inte bara demonstranternas våldsbenägenhet inför politiska toppmöten som det i Köpenhamn som är oroväckande för demokratin.

Dick hänvisar till artikel i Sydsvenskan som "pekar på hur klimataktivismen ur ett annat perspektiv också hotar demokratin" och däri står att "I takt med att domedagsstämningen breder ut sig från FN:s klimatkonferens i Bella Center, Köpenhamn, växer föraktet för demokratin. Det allt gällare och allt mer totalitära tonläget i klimatdebatten är oroväckande" Detta eftersom "Demokratiska processer" tycks dömas ut då de skulle ta "för lång tid och utfallet av dem anses alltför osäkert. Istället måste de som vet och som förstått få bestämma, hävdar kritikerna." Artikeln konstaterar korrekt att "Föreställningen om att världen bör styras av en upplyst elit är på intet sätt ny." Alltså har vi inte mycket lärt.... Varför inte sätta Hugo på posten som upplyst despot då han ju rev ner applåder....?

Luften gick dock ur klimatkonferensen får man säga. Dick säger i inlägget "Går luften ur klimatfrågan nu?" att:
Det under åratal upphausade Köpenhamnsmötet slutade utan ny klimatöverenskommelse. Resultatet blev bara en urvattnad och icke-bindande deklaration som många länder inte ens brydde sig om att underteckna

Ja, några sådana här stolliga sammanträffanden för enorma - demokratikritiska - beslut är inte heller vägen. Håller med Dick att detta löses inte genom av skattepengar finansierade, med efterföljande kostsamma långsiktiga konsekvenser, beslut utan genom att låta tekniken och ökat välstånd av sig självt lösa det hela.

Miljöproblemen löses bäst genom teknisk utveckling och högre välstånd. Det är bara den vägen som utsläppen kan minska samtidigt som människors livsvillkor kan fortsätta att förbättras.

Att klä oss i säck och aska, att göra i-världen fattig kommer inte att rädda klimatet. Historien visar att det är primitiv teknik som ger de största miljöskadliga effekterna.

Så låt klimathysterin lägga sig. Då kan den för kapitalismen naturliga utvecklingen vi sett sedan 1800-talet fortsätta, en utveckling som gjort att i-världen idag är renare än den varit på århundraden. Att göra motsatsen — på global nivå införa sovjetiska femårsplaner — kommer inte att leda till bättre miljö, utan till sämre. Lär av historien!


Återigen. Samma mönster. Liberal demokrati och globalisering av kapitalismen. Däri ligger lösningen. Däri tillåts skapande människor skapa välstånd och utveckla allt som behövs för människans välstånd.

Hemma i Sverige ute i bygderna och obygderna händer dock annat....

Ära vare byråkratin i höjden!

Dick uppmärksammar lite statistik i sitt inlägg "Kommuner satsar på byråkrati mer än på vård, skola, omsorg" just att:
vad svenska kommuner, landsting och regioner egentligen satsar på, och det är inte det vi medborgare vill ha — välfärdstjänster — utan offentlig byråkrati.

Men eftersom rapporten är från Timbro så är det nog inte tillförlitligt, denna högertankesmedja. Sorry, ni har fel, detta är en 'smedja för högre tankar'!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar