torsdag 23 april 2009

Vänstern har bevisbördan

Några dagars frånvaro. Tillbaka med lite fuskinlägg=citerar andra rakt av.

Följande hämtat hos inlägg av Hans Engnell.

"Att vänstern förhärligar terrorregimer är inget nytt. I SVT:s Debatt diskuterades vänstermänniskors syn på Pol Pot-regimen. I studion sitter Stefan Lindgren, själv försvarare av Pol Pot-regimen och högst delaktig i romantiseringen av den (argument: allt var USA:s fel). Sådana här människor har i sin argumentation väldigt mycket gemensamt med extremister som förnekar Förintelsen och med konspirationsteoretiker (vilka ofta är samma personer) som fokuserar på vissa detaljer eller delar av en historia för att snedvrida hela skeendet.

Vissa har lärt sig av det som hände i Kambodja, men många har det inte. Fixeringen vid och antipatin mot USA styr vänsterns världsbild. USA är socialisters och kommunisters svar på nazisternas "Juden", det som överskuggar allt, styr allt, ligger bakom allt. Att detta konspiratoriska tänkande lever kvar gör att människor med hjärtat långt till vänster gör om samma blunder om och om igen. De hamnar på samma sida som Ahmadinejad, Chávez och Castro. Det ges inget utrymme för ett sakligt resonemang - när USA är inblandat (och det är de ju enligt vänstern jämt och ständigt) är det full gas framåt som gäller.

Kajsa Ekis Ekman kallar det för "en typisk debatt" att vänstern förväntas ta avstånd från brott som begåtts i socialismens namn. Hon undrar varför inte högern får stå tills vars för Israels "folkmord" i Gaza (var god skilj på militärt övervåld och folkmord, Kajsa...), kort sagt allt som USA och Israel gör. Men det handlar inte om enskilda händelser eller brott, det handlar om historiska tendenser. Socialismen har aldrig kunnat förverkligas utan förtryck. Det är därför vänstern som har bevisbördan. Liberaler och konservativa kan peka på i dag existerande demokratiska samhällen och säga "våra idéer fungerar". Inget samhälle är eller har varit helt liberalt eller helt i enlighet med konservativas tankegångar, men såväl USA som Kanada, Nya Zeeland, Australien och hela Europa är bevis för att det går att skapa hyggliga demokratiska samhällen utifrån liberala och/eller konservativa tankegods. Socialister har inte den förmånen.

Den som har begått brott och fått en villkorlig frigivning har bördan att bevisa att han eller hon kan leva hederligt ute i samhället. Socialismen får, tyvärr, villkorlig frigivning gång på gång. Trots alla oerhörda katastrofer som den legat till grund för återuppväcks den, ompaketeras och kastas ut på den politiska försäljningshyllan igen. Det vore på sin plats för alla aktivt troende socialister och kommunister där ute, att vara något ödmjuka i sin framtoning när deras ideologiska arv faktiskt är historiens värsta brott mot mänskligheten. En aning generad skulle i alla fall jag känna mig..."

torsdag 16 april 2009

Vit fosfor

Just läst två inlägg av Svansbo om användandet, det påstådda användandet, av vit fosfor i Gaza.

Ena inlägget berättar att 'DN vilseleder om vit fosfor'

Det andra inlägget 'FiM: Palestiniska familjen blev varnad'

Inget nytt under solen således vad det verkar. Israel ÄR the Bad Guys vare sig de är det eller ej. It goes on and on and on and on.....

onsdag 15 april 2009

Om media

Två inlägg av Dick Erixon om media. Läsvärt.

1 - "Fördumning bakom mediernas Gaza-bevakning?"

2 - "Pirater ska dö, inte bli rika"

fredag 10 april 2009

Östros vs Borg

Bilden talar för sig själv.

Koranen om Israel

Enligt en brittisk imam tillhör det omtvistade landet judarna. Läs.

torsdag 9 april 2009

Sahlin på påsklov

På blåkulla månne? ; )

Svansbo sammanfattar det så bra att Mona lämpligt "smitit" iväg på påskledigt:

"En liten nyhet kan vara att på toppen blåser det hårt. Om man är statsminister så kanske man inte kan få sitt mysiga påsklov.

Om Mona bangar nu, hur ska hon då klara av när det blir riktiga kriser, om hon blir statsminister?

Mona Sahlin är inte redo att leda Sverige."

Nangijala, Nangilima och Palestina

De första tu verkligen är ur Lindgrens sagovärld. Den sistanämnda i sig också sagolik på grund av mytbildningen kring det.

"FÖR NÄSTAN 2000 ÅR SEDAN förbannade den romerska kejsaren Hadrianus det judiska folket och förordnade att Judéen därefter skulle kallas "Palestina" efter filistéerna, en gammal fiende till Israel som hade försvunnit från världsscenen mer än 600 år tidigare. Det var hans slutliga dolkstöt och arvet efter krig, massakrer, förföljelser och landsflyktiga som i stort sett hade släckt den judiska närvaron från Judéen.

Idag har moderna fiender till den judiska nationen dammat av Hadrianus förbannelse och drar fram en monumental stöld: Den arabiska världen har låtit "Palestina" födas igen för att stjäla Israels kulturarv och det judiska folkets stat."


Vad som avses är alltså myten om Palestina som ett arabiskt land sedan urminnes tider.

Gränslös dumhet

Om än någon ryckt ur sitt sammanhang, läs gärna hela inlägget hos Sapere Aude, så säger följande mening väldigt mycket.

"Lämnar man Gaza så anses Gaza ändå “ockuperat” för att Israel kontrollerar gränserna. Men varje land kontrollerar väl sina gränser?"


Kraven på och hatet mot Israel har sannerligen inga gränser. Det så dumt så det är svårt finna ord.

Palestinier hyllar massmördare

Slaktaren i Darfur är en sann hjälpte för Hamas och palestinierna. Följande hämtat ur inlägg hos FiM.

"Palestinsk massdemonstration för Slaktaren från Darfur
I förra veckan välkomnade Arabförbundet krigsförbrytaren Omar al-Bashir till sitt toppmöte i Qatar, trots att han är efterlyst av Internationella Brottsmålsdomstolen för krigsbrott och brott mot mänskligheten i Darfur. Upp till 300.000 svarta afrikaner har massmördats och flera miljoner fördrivits av regeringstrogna arabiska miliser."

"Men ingen annanstans har massmördaren ett så stort folkligt stöd som bland palestinierna. Inte nog med att palestinska Hamas, Islamiska Jihad och representanter från Iran reste till Sudan i början av mars för att uttrycka solidaritet med al-Bashir. För några veckor sedan ordnades också vad nyhetsbyrån AFP beskrev som massdemonstrationer i Gaza. Där gick palestinska män, kvinnor och barn man ur huse för att uttrycka sitt stöd för den arabiske krigsförbrytaren".

Röd-grön obehaglig kinderäggröra

Citererar Gudmundsons artikel i SvD om kinderägg från helvetet.

"Är Fredrik Reinfeldt en ledare som ”kan sköta Sverige i svåra tider?” På den frågan svarar 38 procent ja. Andelen som tycker att Mona Sahlin är en ledare för svåra tider är 13 procent. Det visar en ny mätning från Novus opinion, utförd i mars, alltså strax före affärerna med Wanja Lundby-Wedin och AMF. På den mer generella frågan huruvida Reinfeldt ”är en bra ledare” svarar 51 procent ja, att jämföra med Sahlins 20 procent. Det är siffror som antyder att förtroendet för Mona Sahlin till och med är lägre än man anat.


I gårdagens mätning från Aftonbladet/Sifo sade 60 procent att de kände stort eller mycket stort förtroende för Reinfeldt. För Sahlin var motsvarande siffra 27 procent, vilket utgjorde en tillbakagång med 9 procentenheter sedan decembermätningen. 26 procent sade att de inte hade något förtroende alls för Sahlin.


Sahlin kommenterade förtroenderaset när hon intervjuades tillsammans med Wanja Lundby-Wedin i SVT:s Gomorron Sverige igår. Hon konstaterade att det finns ”en sund ilska” bland medlemmar och väljare, som hon måste vända. ”Då måste man kunna lita på arbetarrörelsen, och det är det vi har att slita med nu”, sade Sahlin. ”De ska ju kunna känna att vi alltid, alltid står på deras sida.”


Problemet är att det inte räcker. Väljarna tycker redan i hög grad att Sahlin står på deras sida.


I mätningen från Novus frågas exempelvis huruvida ledarna ”lyssnar på vanligt folk”. Här svarar 28 procent att de anser att Reinfeldt lyssnar, men 41 procent att Mona Sahlin gör det.


Hur hänger det här ihop?


Förtroende, eller tillit, är på ett individuellt plan övertygelsen om att man kan lita på sin nästa. Det är den mekanism som gör att man kan låta grannen förvara ens extranyckel och som gör att man kan prata fritt med sina kollegor på jobbet. Till sin bästa vän kan man, heter det ju, vända sig i förtroende. Men förtroende handlar inte enbart om goda avsikter. Man hyser bara förtroende för den som kan förväntas att faktiskt agera tillförlitligt.


På ett samhälleligt plan är förtroendet det smörjmedel som gör att de olika beståndsdelarna kan samverka. Förtroendet gör att det unga paret kan ta lån till villaköpet, att fabriken kan beställa komponenter från underleverantören eller att barnfamiljen kan lämna dottern på dagis. Utan förtroende stannar det mellanmänskliga utbytet. Vilka vågar investera i en oförutsägbar framtid?


Det är ingen slump att det politiska begreppet är förtroendevald. Av de valda förväntas såväl goda avsikter som kompetens att agera pålitligt. Ingen vill drabbas av obehagliga överraskningar.


I termer av politiska överraskningar är det rödgröna samarbetet så oförutsägbart något kan bli. Det innehåller inte bara en opålitlig faktor, utan tre. Där finns en otydlig socialdemokrati med kraftlöst ledarskap. Där finns ett tillväxtfientligt miljöalternativ med förkärlek för utpressning. Och där finns ett statssocialistiskt populistparti.


Det rödgröna samarbetet är som ett Kinder-ägg från helvetet. Tre överraskningar i en, som det heter i reklamen.


Då spelar det mindre roll att Sahlin framstår som den bättre lyssnaren. Tvivlen gäller hennes förmåga att leda den egna rörelsen och de två samarbetspartierna, och inte hennes avsikter."

Ett HAX-plock om miljö

Följande clip fanns i inlägg hos HAX.

Mona "bottennapp" Sahlin

Hårt vara sosse i dessa tider. Ja, med en sådan ledare så..... Nå, några siffror som är talande för eländet. Ja, elände om man är sosse vill säga. Finns bloggat på SvD.

"Ny mätning: 13 procent anser att Sahlin är en ledare för "svåra tider"
Kan Mona Sahlin "sköta Sverige i svåra tider?" Ja, svarar 13 (!) procent av de tillfrågade. S-ledaren är verkligen illa ute.

Fredrik Reinfeldt får 38 procent ja-svarare, dvs 200 procent större andel, när samma fråga ställs om hans ledarskap.

Uppgifterna kommer från en hittills opublicerad mätning från Novus, som Per Gudmundson kommenterar i sin artikel på ledarsidan i dag.

Hela Novusmätningen hittar man här.

Är Fredrik Reinfeldt en bra ledare, undrar Novus. Ja, svarar 51 procent av de tillfrågade. Motsvarande tal för Mona Sahlin: 20 procent.

Och det kommer alltså ovanpå de färska eländessiffrorna för Sahlin från Sifo/Aftonbladet."

Appropå demokrati och folkvilja

Kommer folkviljan vara avgörande med anledning av vad jag läser i inlägg hos Anders Edwardsson?

"Följ folkviljan!
Hela 54 % av svenska folket vill ersätta befintliga kärnkraftverk och även bygga nya reaktorer (SvD 090408). Ett utmärkt tillfälle för alla politiker till både höger och vänster att visa att man är goda demokrater och beredda att därför följa folkviljan... "

På tal om globalisering av kaptitalismen

Kaptitalism. Detta som är ett gissel för antiglobaliseringsvännerna. I deras befängda kamp mot vad de kallar imperialism ser de inte att vad de tror sig bekämpa är vad som gör världen till en bättre plats dag för dag - kapitalism.

Rekommenderar varmt alla att läsa Johan Norbergs bok "Till världskapitalismens försvar" så kommer ni också se såväl fakta och argumentation som bevsiar det. 39 spänn är inte mycket att tjafsa om - beställ, läs och njut!

En sak, bland många som globaliseringen av kapitalismen gör är att minska på fattigdomen. På utrikesbloggen idag står att läsa att en halv miljard kineser lämnat fattigdomen. Och detta lär inte bero på socialismen utan för att landet öppnats.

tisdag 7 april 2009

Myrdals Leninpris får konkurrens

Mattias Gardell fick ju som bekant Leninpriset av Myrdal. Nu har historikern Peter Englund förärat honom med ett Pol-Polpris också! He he.

Englunds egna ord:

"Nådd av nyheten att religionsvetaren Mattias Gardell fått Jan Myrdals nyinstiftade Leninpris vill inte jag vara sämre.

Det pris som jag nu instiftat heter Pol Pot-priset. Juryn består av undertecknad samt mina två katter. Även Pol Pot-priset tilldelas Mattias Gardell!


Priset består av en miljard mark (i 1923 års penningvärde) samt Anne Applebaums “Gulag - De sovjetiska lägrens historia” - en bok han garanterat inte har läst.


Även nästa år kommer Pol Pot-priset att tillfalla Mattias Gardell, förutsatt att det inte dyker upp någon akademiker som är än mer naiv och historielös, men det förefaller osannolikt."


Måste också citera Engnell i sammanhanget, han säger:

"Gardell själv ser inget konstigt i ett Leninpris. "Jag är frihetlig och misstänksam mot all form av auktoritär socialism. Men jag har tagit emot en medalj av kungen utan att vara rojalist, så då kan jag väl ta emot det här priset utan att vara leninist." Hade han sugit av Adolf Hitler om han bara fått pris?"


Det fega och tysta totalitarismkryperiet i Sverige!

Har ju tidigare uppmärksammat den vansinniga resolution som togs i FN´s människorättsråd att det är förbjudet att kritisera religion - det vill säga islam.

Ser nu att flera av de bloggar jag följer skrivit, igen, om detta.

Dick Erixon uppmärksammar tystnaden i Sverige:

"DN:s förre chefredaktör Arne Ruth skrev tillsammans med Dilsa Demirbag-Sten igår en viktig artikel på SVD-Brännpunkt, Kritik av religion får inte förbjudas. Jag har väntat med att länka till den för att se om medierna uppmärksammar den, men nej. Deras anklagelse mot svenska medier besannas direkt, kan man säga. I artikeln skriver de:

Den 26 mars antog FN:s människorättsråd en resolution om att religionskritik ska betraktas som ett brott. Detta har väckt starka rektioner bland människorättsaktivister och publicister. I Sverige är det tyst.


Det första en totalitär regim försöker göra vid maktövertagande är att kontrollera och begränsa yttrandefriheten i ett land. Nu vill samma auktoritära regimer och islamofascistiska krafter som förtrycker sin egen befolkning, föraktar demokrati och mänskliga rättigheter använda FN som ett redskap för sina totalitära ideologier.


DN.se (men inte papperstidningen) publicerar TT-artikel, Nej till förbud mot religionskritik, där regeringen kommenterar FN-beslutet som kriminaliserar yttranedefriheten:


– Svensk hållning, som också är EU:s, är att vi inte accepterar den typ av skrivningar i de dokumenten vi nu har att förhandla om, säger integrations- och jämställdhetsminister Nyamko Sabuni, som tillsammans med utrikesminister Carl Bildt ansvarar för frågor om demokrati och mänskliga rättigheter …


– För oss är detta väldigt olustigt. Skulle förhandlingarna [under FN-konferensen Durban II, den 20-24 april] visa att de leder tillbaka till att den här typen av skrivningar kommer med så skulle jag vilja rekommendera Sverige att hoppa av, säger Nyamko Sabuni.


Jag hittar ingenting hos SVT, SR, TV4 om varesig TT-intervjun med Nyamko Sabuni eller om debattartikeln. I pressen finner jag bara två tidningar som kommenterar:


Norrköpings Tidningar skriver på ledarplats idag, Helig rätt för alla:


Vi kan naturligtvis inte börja kompromissa om åsiktsfriheten, vi bör i stället se vilka krafter som ligger bakom kampanjerna och vad dessa krafter vill åstadkomma. Ofta handlar det i grund och botten inte ens om religion, utan försök att komma åt “illasinnad” regimkritik bakvägen.


Dagen har två korta artiklar, Vill förbjuda religionskritik och Sverige säger nej till förbud mot religionskritik. Världen idag hade redan förra veckan ledare på temat, FN:s omänskliga felaktigheter.


Yttrandefriheten står med andra ord inte högt i kurs i svenska mediekretsar. Inte när den utmanas från islamistiskt håll. Då är det islam som går före. Hur ska man annars tolka den ekande tystnaden?Om det varit nazister som krävt inskränkningar, hade det med största säkerhet varit annat ljud i källan. Då hade indignationen över att FN kapats av extremister varit stor.


Men när samma sorts totalitära tendenser utövas med religionen som alibi, då tiger man. Hur ryggradslöst är inte det?"


Läs Arne Ruth artikel i SvD.


I bloggen Equiliberal finns inlägget 'Rationellt att kritisera Religioner, även Islam.':


"I dagarna kunde vi läsa en recension av Andreas Malms senaste litterära epos Där han skriver om den växande islamofobin i västvärlden.


Personligen har jag inte läst boken, men vill ändå ställa mig frågande till bokens grundpremiss, nämligen Islamofobin. Nyckeln till ordet islamofobi torde vara fobi. Något som beskriver en irrationell rädsla eller skräck för något.


Min invändning till order islamofobi är enkel, är det verkligen irrationellt att hysa viss rädsla eller oro för en religion som driver igenom en uppmaning från FN, i strid med yttrandefriheten, att förbjuda kritik mot religion? Som har för vana att fängsla människor för att de gillar att ha lite sex (Om det nu inte rör sig om sex med samkönade, då skall man naturligtvis döda dem)? När man även avrättar våldtäktsoffer kan man verkligen fråga sig huruvida oron för Islam verkligen är irrationell.


Man skall även komma ihåg att man i väst inte endast kritiserar Islam, man kritiserar även andra religioner vilka försöker inskränka mänskliga rättigheter, det är väl dock så att graden av oro, rädsla och protester mot varje religion är proportionerlig mot hur mycker djävulskap de har för sig, och där är faktiskt Islam värst."


FiM uppmärksammar uppslutningen i uppropet från UN Watch (FN behöver sannerligen granskas!). UN Watch har alltså:


"initierat ett upprop mot de muslimska ländernas försök att förbjuda kritik mot religioner. Uppropet riktar sig till ickestatliga organisationer (NGOs), och i skrivande stund finns tre svenska organisationer bland undertecknarna. Dessa är

Vi hoppas att fler svenska organisationer ställer sig bakom uppropet. Var står de politiska partierna och deras ungdomsförbund i frågan?"


Det kan man sannerligen undra....


Regeringen har dock brytit tystnaden vilket också uppmärksammas av FiM.


Rätten att kritisera ÄR viktig. Det ÄR en mänsklig rättighet det är människor som har rättigheter - INTE religioner eller dylikt.


Inlägget hos Knute på Every Kinda People säger allt - 'Omänskliga rättigheter'. Inlägget är kort, Knute hänvisar han till ett tidigare inlägg vari bland annat står:


"OIC, ett mäktigt block inom FN, bestående av 57 muslimska stater, som dominerar rådet för mänskliga rättigheter (!) har ända sedan 1999 arbetat för att göra det olagligt att kritisera eller förtala Islam. Hittills har man inte fått igenom sitt förslag men man kommer att rösta om det igen den 26-27 mars och denna gång tyder tecknen på att man kommer att kunna genomföra resolutionen.


Resolutionen, som kallas "Kampen mot förtal av religioner", säger att det kommer att gälla förtal av alla religioner, men den nämner bara Islam vid namn.


Man säger att genom att kritisera Islam "kränker man mänsklig värdighet" vilket kan leda till "disharmoni" och uppvigling till hat i största allmänhet och mot Islam i synnerhet.
Om denna resolution, (som också stöttas av Ryssland och Kina) antas, kommer allt som utgår från FN på lokal, nationell och internationell nivå att begränsa yttrandefriheten och all kritik av religion, speciellt Islam.


Frasen "förtal av religion" är inget juridiskt begrepp enligt villkoren för mänskliga rättigheter.
Lagar om förtal, i de flesta västerländska länder, är till för att skydda individer, inte tro eller religioner."


Det är märkbart tyst i Sverige... Eller är det det? Kanske är det bara jag som tycker det? Frågor om totalitarism (vari den radikala islamismen inkluderas) och demokrati ligger mig trots allt varmt om hjärtat, det är en sak som fångar mycket av min uppmärksamhet och intresse både på nätet och i litteratur. Alla har inte det intresset och media kanske följer annat istället, LO och den ekonomiska krisen?


Nej, det är tyst. En sådan här stor sak som ifrågasätta ifrågasättande är en allvarlig markering mot demokratin. Punkt slut.

Undervisning och lögn - radical style

Saudiprälle lär ut judehat till barn



Hamas hits for kids




Skådespel om judar



Det var allt vansinne för denna gång - nu är det läggdax!

måndag 6 april 2009

Något om (s)ena(s)te dagar(s) sosserier

Följer via Googles Reader många bloggar. Här är några plock därur av senaste dagars sosserier.

SvDs ledarredaktion:
'Kanske tänkte Mona Sahlin inte på det'

'Första maj lär bli dystert i år'

'Intrikat organism' :

"Huruvida Wanja Lundby-Wedin ska vara LO-ordförande bör vara en sak för LO:s medlemmar. Huruvida Lundby-Wedin ska sitta i AMF:s styrelse har under helgen visat sig vara en sak för Mona Sahlin, som uppmanar LO-basen att lämna styrelsen.


Det är i grunden märkligt att Sahlin har synpunkter på detta. AMF ägs av LO och Svenskt Näringsliv gemensamt. Då är det naturligt att organisationernas högsta höns sitter med i styrelsen. Onaturligt är det däremot att en partiledare lägger sig i. Man behöver bara föreställa sig motsvarande situation – att en borgerlig partiledare skulle tycka till om Urban Bäckströms olika styrelseuppdrag – för att inse komplexiteten.


En intrikat organism, den där arbetarrörelsen."


HAX:
'Tur för Wanja att ingen drar upp det här... nu...'

'Som siamesiska tvillingar med kallbrand':
"Samhället utvecklas. Den ärftliga makten är i princip borta. Kyrkan är skiljd från staten.

Nu är det dags att skilja facket från partipolitiken – en process som började med att kollektivanslutningen av LO-medlemmar till (s) avskaffades."

'Men vaffan gör karln!?!'
:
"Pressmeddelande från socialdemokraterna 2009-04-06 19:59:

Baylan välkommnar LO:s besked
Partisekreterare Ibrahim Baylan kommenterar beskedet från LO:

- Vi har fått ett tydligt besked av LO och Wanja Lundby-Wedin. Det välkomnar jag. LO sätter punkt för den här diskussionen och nu kavlar vi tillsammans upp ärmarna i kampen för ett rättvisare Sverige, den svenska modellen och för fler och bättre jobb.

Punkt. Slut. Inte ett ord till. Inga glidningar. Inga bortförklaringar. Han orkar inte ens med en enda liten mening av analys om hur det här skall gå. Så han klipper in ingressen från något gammalt pressmeddelande om ingenting mot slutet. Det är bara ett enda stort "Fy faan vad jag är TRÖTT på det här!!!"

Har dom gett upp? Skall dom gå hem? Tänker dom lägga ner?"

Gudmundson:
'Snuskigt att partiet styr det fackliga arbetet'

Dexion:
'Känslan för rätt och fel'

Dick Erixon:
'Vem blir ny LO-ordförande?':
.........."Om nuvarande LO-ordförande ska ersättas, kan valet av ny ledare indikera vilken falang inom arbetarrörelsen som har störst inflytande och därmed om flumlinjen fortsätter eller om man återvänder till traditionell linje för tillväxt och högre välstånd för medlemmarna."

'Socialdemokratisk populism skadar Sverige'

Svansbo:
'Reflektion över Rörelsen':
"Jag är uppvuxen med en skräckblandad respekt för socialdemokraterna. Det har varit så att de har haft grym koll på mediehanteringen och verkligen varit ett skickligt parti.

Men idag är det precis tvärt om. Jag är chockad över att se hur man hanterar olika kriser på sämsta möjliga sätt.

Och det verkar inte vara slut än på ett tag."


Johan Hedin:
'Socialdemokraternas monumentala fiasko' :
"Gårdagens opinionsmätningar måste slagit ner som en bomb hos Socialdemokraterna. Man måste förutsett att kombinationen bristande trovärdighet för det tänkta regeringsunderlaget, frånvaro av någon vettig krispolitik och en massa fackskandaler skulle straffa sig, men att ett sjok av hela 9% av sympatisörerna skulle vända Mona Sahlin ryggen hade nog ingen kunna drömma om."

Etc.

Hur är läget med polarisarna då?

Titta gärna in på inlägget 'Moderna Myter följer upp havsisen vid polerna 2009' av Per Velander på hans blogg Moderna myter.

FN - Diktaturstödjande organisation

Se inlägg av Hans Engnell. Har i tidigare inlägg diskuterat det man skadar aldrig läsa mer.

"En stor del av världens stater är odemokratiska. Eftersom FN är den globala mötesplatsen för världens alla länder, är det oundvikligt att även diktaturer deltar. Problem uppstår när de får diktera villkoren."

"FN:s människorättsråd har antagit en resolution om att religionskritik ska betraktas som ett brott. Det är föga förvånande att det är diktaturer i världen som har drivit på för att få igenom detta. Eftersom religion och politik hänger intimt samman i många av världens ickedemokratiska eller semidemokratiska länder, är förbud mot kritik av religion detsamma som att ge diktautrer grönt ljus att förtrycka sina befolkningar."

söndag 5 april 2009

(S)jukt om LO och Partiet

Just läst inlägget 'Snuskigt att partiet styr det fackliga arbetet' av Gudmundson och kan inte annat hålla med honom om hans analys. Läs inlägget men här några av orden därifrån:

"Tydligen är det inte medlemmarnas åsikter eller intressen som fäller avgörandet."

"Vad som tvingar bort Wanja Lundby-Wedin är två i helgen publicerade opinionsmätningar, från Skop och Demoskop, som bägge visar att det pågår en enorm väljarflykt från Socialdemokraterna och motsvarande uppslutning kring Moderaterna"


"Politik kan vara grymt. Vänskapsband som flätats i decennier slits av med ett enkelt eftermiddagssammanträde. Partiet meddelar domen, och karriären är över. Grymt.

Men det är så det är, och inget att uppröras över.

Vad som däremot är stötande är att det är partieliten som avsätter fackförbundsordföranden, och inte de många tusen missnöjda medlemmarna. Det rimliga hade varit att partiet kickat Lundby-Wedin ur partistyrelsen, om de nu tycker att det är hon som är ansvarigt för Mona Sahlins, Thomas Östros och de andras misslyckande. Och att sedan fackförbundsfolket fick avgöra vad som egentligen enbart angår dem.

Men i det korporativa Sverige är fackförbundet fortfarande ihopväxt med det socialdemokratiska partiet. Det är ett sjukt förhållande, som blir extremt tydligt idag."

HAX kommenterar, bland annat:

"Fattar inte sossarna att de bara framstår som gnälliga? För gnäll är allt de har att komma med. Något nytt, spännande och intressant erbjuder de inte.

Vi är nu inne i ett läge där det förmodligen skulle gå bättre för socialdemokraterna om de slöt upp bakom regeringens krispolitik. Det skulle i vart fall se ansvarsfullt ut".

Gunnar Hökmark säger följande om detta:

"Efter att den socialdemokratiska ledningen i går i praktiken krävt Wanja Lundby-Wedins avgång genom att uttala misstroende mot henne i hennes roll som företrädare för LO i AMF utvecklas nu krisen vidare. Genom ett extramöte i LO kommer frågan om hon kan sitta kvar nu bli till allvar.

Och i går uttalade som sagt socialdemokraternas ordförande sitt misstroende mot henne. Som LO-ordförande men i formen av att hon inte kunde företräda LO som hon har gjort.

Men socialdemokratins låga siffror beror självfallet mer på väljarnas syn på Sahlin än WLW. Hade socialdemokratin stått starka som opposition i den ekonomiska krisen hade Sahlin inte varit tvungen att peka ut LO-ordföranden som problemet. Så djup är krisen i socialdemokratin och den bollen kommer inte sluta studsa hos Wanja Lundby-Wedin."

Populi(s)m

Ur Expressen 090405:

"Ekonomin är nattsvart, men inte för alla. Svenska miljonärer varslas inte. De märker inte av snålblåsten. Överklassen har ett sorglöst förhållande till pengar, oavsett konjunkturläge. Enligt en undersökning från Svensk Handel kommer flertalet rika att shoppa på i sedvanlig takt. Samtidigt väntar massarbetslöshet bland vanligt folk. Borde det då inte vara dags för Robin Hood att inta scenen?


Nej. Det låter kanske rimligt att i rådande läge chockhöja de rikas skatter, men ingen vinner på det i längden.

För det första ska man komma ihåg att de flesta rika svenskar redan betalar oerhört mycket skatt. Mona Sahlin är djupt ohederlig när hon talar om att "de rika också måste bidra". De bidrar redan mest av alla och det ska vi vara tacksamma för.

För det andra är de Robin Hood-idéer Socialdemokraterna nu laborerar med destruktiva för samhällsekonomin. Att återinföra förmögenhetsskatten, som Mona Sahlin och Thomas Östros vill, riskerar att bromsa ekonomin när den behöver all fart den kan få. Det skulle heller knappast bli någon insats för jämlikheten. Detta vet Socialdemokraterna mycket väl. Särskilt Thomas Östros. Som skatteminister i Perssons regering hade han stort besvär att administrera förmögenhetsskatten.

Mycket kapital lämnade landet. För att undvika alltför stora skadeverkningar gav Östros de allra mest förmögna en gräddfil. De rikaste och mäktigaste, som H&M-familjen Persson, slapp delar av förmögenhetsskatten. Andra kunde lätt slippa undan genom skatteplanering. Betala fick framförallt de måttligt besuttna göra, de som inte hade tid och resurser att fixa och trixa. Strävsamma småföretagare, till exempel.

Socialdemokraterna framställer förmögenhetsskatten som god krispolitik. I själva verket är förslaget bara billig populism. Skatten skulle varken öka jämlikheten eller dämpa krisen. Men kapital och investeringar skulle riskera att försvinna vid sämsta möjliga tidpunkt.

Miljöpartiet är hederliga nog att erkänna att det vore en dum idé att återinföra förmögenhetsskatten. Det är synd att Sahlin inte lyssnar på de gröna. Socialdemokraterna är förstås oroade över att deras förtroende sjunkit i takt med ekonomin.

Men att möta krisen genom att hetsa mot de rika är inte direkt förtroendeingivande. I dessa svåra tider borde ansvaret för samhällsekonomin gå före billiga poänger."

Hög integrationsambition = Större segregering

Dick Erixon uppmärksammar i inlägget '‘Mellanförskap’ blottlägger integrationspolitikens misslyckande' Nima Sanandajis bok 'Mellanförskap - mellan utanförskap och integration'.

Dick summerar:

"Den sanslöst paradoxala slutsatsen av detta blir: ju högre ambitioner på integration via politik, desto större segregering."

Detta torde väcka intresse nog kolla upp resten av inlägget. Själv addar jag boken till min önskelista.

Kollektivitetstanke och företagarjakt

Läser, som så många gånger tidigare, inlägg hos Dick Erixon. Detta hans inlägg, 'Näringsliv med stort N finns inte', kommer med anledning av artikeln 'Förtroendet visas i miljarder beslut' i SvD av Thomas Gür. Läs dem båda.

Så vill man då alltså, både till höger och vänster jaga dem som driver eget för att de skall ta ansvar. Ansvar, för att förtroendet för näringslivet nått botten..... Förtronde. Ansvar..... Vad har dessa gjort innan?!

Gür säger, bland annat:
"Ansvarstagandet är den enskilda företagarens ansvar mot sina kunder, och det är inte för att han är samhällstillvänd som kvartersbutikens ägare går upp klockan fem på morgonen, utan för att han vill försörja sig. Men det är hans egenintresse, inte hans självuppoffring, som ger oss möjligheten att köpa färska, varma frallor till frukost på väg till jobbet.

Allt detta vet svenska högerpolitiker om, eftersom de kommer från en tradition där förklarandet av företagandets villkor har varit en ideologisk grundsten. Så var det under planhushållningsdebatten 1944, över motståndet mot vänsteruppsvingets barnsligheter på 1960-talet till motståndet mot löntagarfonderna på 1980-talet"

Samt.
"Och alltid är det Näringslivet med versalt ”N”.

Att vänsterpolitiker talar om företagande och företagare på det här sättet förvånar inte. Det är helt i enlighet med deras världsbild.

I de flesta vänsterpolitikers idévärld finns inte människor av kött och blod, individer och frivilliga gemenskaper. Deras ideologiska landskap befolkas av abstrakta storheter som just Näringslivet, Kapitalet, Reaktionärerna, Storfinansen, Marknaden, Borgerligheten, Imperialismen – alla med inledande versal bokstav. Mot dessa storheter står andra lika abstrakta aktörer så som Arbetet, Arbetarklassen, Folket, De förtryckta, De progressiva, Socialismen."


Dick klämmer i med:
"Här har vi Mona Sahlin, Wanja Lundby-Wedin, Lars Ohly, Maria Wetterstrand, Peter Eriksson och de andra i rödgröna gänget. De vill ta makten över våra liv, för de anser sig sååå överlägsna oss andra.

Om denna grundsyn borde valrörelsen också handla. Därför ska borgerliga företrädare noga akta sig för att inta samma socialistiska översitteri i synen på samhället. Låt den grundläggande skiljelinjen mellan regeringsalternativen gå just här."

Vakna upp Alliansen - låt oss lägga röster på er av verklig anledning, inte endast bara för att det röd-gröna alternativet suger.

lördag 4 april 2009

In your face Reepalu

"Malmö blacklisted over Israel tennis shutout" lyder rubriken i artikel hos The Local.

"Malmö has been banned from hosting Davis Cup tennis matches for five years following the city's controversial decision to stage Sweden's clash with Israel in an empty arena.

The International Tennis Federation (ITF) said on Thursday they condemned the decision
by the city government of Malmo to refuse to allow spectators to attend the March 6-9 tie which was won by Israel.


Malmo only allowed teams, officials, guests and media to watch the tie, fearful of demonstrations taking place over Israel's bloody December offensive in Gaza.


As well as a five-year ban, Sweden was warned it would suffer an automatic loss of choice of ground for the next tie were a similar situation to occur in the future.


Furthermore, all host city contracts entered into by the Swedish Tennis Association must guarantee that the tie will be open to the public.


The Davis Cup Committee also denied the request of the Swedish Tennis Association to waive its obligation to provide a minimum of $15,000 against gate receipts and levied an additional fine of $25,000. "

In your face Reepalu!

Blaskig myt

Tackar återigen min vän på bloggen 'Alltid varför' för intressanta inlägg. Denna gång levererar han ett inlägg kring "Världens vattensituation".

Hyckleriet inom FN goes on

Läser inlägg hos FiM 'Dagens skämt: FNs diktatoriska Människorättsråd ska “utreda” Gazakriget' att:

"ÅKLAGARE OCH DOMARE SAMTIDIGT


För några veckor sedan lämnade rapportören Richard Falk in sin rapport om Gazakriget till FN:s misskrediterade “Människorättsråd”. Utan att ha satt sin fot i Gaza deklarerade han att kriget utgjorde en “krigsförbrytelse av största magnitud” och att hela operationen mot Hamas var “olaglig”.


När tonen nu är satt ska Rådet, på initiativ av Kuba, Pakistan och Egypten, och på uppdrag av den Arabiska gruppen och Islamiska Konferensen, ”utreda” om det begåtts krigsförbrytelser, under ledning av Richard Goldstone. Enligt Rådets mandat är det endast påstådda krigsförbrytelser mot palestinierna (av Israel) som ska utredas (se punkt 14). Hamas krigsförbrytelser kommer alltså inte att utredas: däribland raketbombardemang mot civila israeler, bostäder, skolor och sjukhus i åtta år, samt krigsbrott mot den egna befolkningen som användes som mänskliga sköldar, och där dissidenter lynchades. Utan att rodna säger “Människorättsrådets” ordförande:


Jag är övertygad om att gruppen kommer att kunna bedöma alla brott mot mänskliga rättigheter och humanitär rätt som begåtts i samband med konflikten på ett oberoende och opartiskt sätt.


Forskaren Magnus Norell vid Totalförsvarets Forskningsinstitut, som gått igenom Richard Falks rapport, sågade den vid fotknölarna: FN skjuter skarpt och snett i Gaza."


När ändå håller på citerar jag resten av inlägget, se förresten tidigare inlägg hos mig 'Islamismen ingen helig ko' med anledning av detta Människorättsråd hos FN.


"STATISTIK OFFENTLIGGJORD


Israel framhåller att operationen var lyckad, och inleddes sedan Hamas vägrat att förlänga vapenvilan och trappat upp raketbeskjutningen mot civila israeliska mål, som pågått i åtta år med över 10 000 raketer. Fler än 1 miljon israeler inom räckhåll fick dagligen rusa ned i skyddsrum. Trots att Hamas valde att gömma sig bakom den egna befolkningen var hela 75 procent av de döda i Gaza stridande terrorister, enligt namnlistor och ID-nummer som armén presenterade, rapporterade Reuters. Se även BBC, som rapporterar att Israels siffror identifierar antalet civila dödsoffer till totalt 295, inte 960 som palestinierna hävdade, varav 89 var barn under 16 år.


Den palestinska gruppen PCHR hävdar att Hamas bara stod för vart fjärde dödsfall, och att antalet dödade “barn”, förutom de minderåriga som ingick i Hamas styrkor, var 288, vilket Israels ID-listor tillbakavisade, enligt armén. Hamas sade sig ha skjutit ned israeliska helikoptrar och flygplan, och tillfångatagit israeliska soldater, men de palestinska terroristuppgifterna visade sig sedan vara påhittade.


RYKTEN


New York Times har dessutom rapporterat att de två övertramp som israeliska soldater i medierna påstods ha “vittnat” om i själva verket var andrahandsuppgifter, och att händelserna sannolikt aldrig ägt rum, enligt arméns pågående utredning. Påståendena om att en palestinsk kvinna och hennes två barn skulle ha dödats när de gick åt fel håll, samt den äldre palestinska kvinna som ska ha dödats, var rykten, inte vittnesmål, erkände soldaten till sin befälhavare, rapporterar Haaretz. Detaljer här."


Tummen upp för svensson

Läs följande bonus-inlägg hos Dick Erixon.

Intressant om Andreas Malm om islam(ofobi)

Två reaktioner till på Andreas Malm:

Reaktion 1 - Avni Dervishi om Malm:

"Den verklighet som Malm redovisar i sin bok och även i debatter är vilseledande och stämmer inte med den hemska verklighet som bosnierna och andra ickeserber utsattes för i dåtidens Jugoslavien. Hur förklarar Andreas Malm den systematiska avrättningen av över 400 oskyldiga kristnakatolska kroatiska patienter i staden Vukovar som också utfördes av serberna? Det skriver AVNI DERVISHI, f d FN-arbetare från forna Jugoslavien."

Så inleds artikel i Newsmill.

Reaktion 2 - ABBA-Björn om Andreas Malms bok:

"Undersökning efter undersökning visar att kvinnor i muslimska länder har sämre levnadsvillkor och kvinnor i de liberala sekulära demokratierna de bästa. Vi måste tala om att islam i sig är ett problem för kvinnors frihet och vi måste få kritisera islams maktutövning på samma sätt som vi kritiserar kristendomens. Det skriver Björn Ulvaeus."

Inledning i artikel i Newsmill.

Inbörde(S) krig (V)äntar?

Citerar inlägg av Dick Erixon 'Rödgröna blocket i öppet krig om Wanjas lön':

"I Expressen går Lars Ohly (V) till generalangrepp på LO-chefen Wanja Lundby-Wedin (S) för att hon har för hög lön (sammanlagt cirka 100.000 kr i månaden), Wanja tjänar farligt mycket:


Den som har förmånen att företräda handelsanställda, byggnadsarbetare och undersköterskor borde inse att det inte är bra med förmåner och löner som skiljer sig så mycket från dem hon ska företräda.


Vänsterpartiet vill värva S-väljare genom att attackera LO-pamparnas höga löner. Förr talade man om “kannibalism” mellan de borgerliga partierna, nu är det en bra beskrivning på hur partierna i vänsterblocket försöker sno varandras väljare."


Jag säger: Låt dom hållas!

Ett steg framåt, två tillbaka

Tack Dick för tog med denna kuliga bild i inlägg!

En biljon dollar

Tackar en vän för sedvanligt spännande inlägg i dennes blogg. Inlägget ifråga gillar jag för det ger lite, ja, låt oss säga perspektiv på detta med pengar. Alltså hur se en biljon dollar ut? Svaret finner du genom att klicka HÄR.

torsdag 2 april 2009

Åsså lite Wanja också....

...när ändå fick lite tid över att blogga.

Wanja ja.... stackarn som inte minns eller som blivit lurad vad gäller bonusbeslut.... Sorgligt kapitel i sosseriets historia detta. Nu verkar hon vara insmetad i att tysta ner Aftonbladet också.

Citerar inte. Länkar bara till några inlägg.

Läs Johan Hedin.
Läs Svansbo.
Läs Johan Eriksson.

Nyheter TT aldrig kommer ha....

* Läs artikeln "Death penalty for those who sell land to Jews" i Jerusalem Post.

Jag behöver knappast översätta. Väl.....?


* Läs artikeln "Netanyahu tells IDF: Make every effort to catch Bat Ayin murderer" i Haaretz.

Vem var då Bat Ayin? Jo, han var en ung jude som dödades med yxa.
Bat Ayin hann bli 13 år.....

Kommentar från palestinskt håll då?
Hamas kommenterar det så här i artikeln "Army searches for Bat Ayin terrorist" hos Jerusalem Post:

""This is a natural reaction," he said, "especially against the backdrop of Israeli attacks. We are a people occupied, and it is our right to defend ourselves and to act in every way and with every means at our disposal in order to defend ourselves.""

Naturlig reaktion? Självförsvar? Mot en 13 åring?!

Finner inte ord....

Elders of Ziyon kommenterar i inlägget "Brave Palestinian Arab axes Jewish boy to death" - talande titel appropå mod!:

"There is zero chance that any Palestinian Arab will publicly show disgust at this act of deliberately attacking and murdering children. There is zero chance that the Arab village will hand this murderous scum over to any authorities. There is a 100% chance that this attack will be praised or, at the least, justified by the mainstream Palestinian Arab society and media. There is a 100% chance that multiple terror groups will vie for the honor of taking credit for this attack - in fact, that has already happened, with both Fatah and Islamic Jihad claiming responsibility.

As horrible as Qassam rockets aimed at civilians are, and as disgusting and deadly as suicide bombers are, there is something even more viscerally reprehensible at the thought of a man taking an axe and deliberately attacking children with it. Given the history of the Arab world celebrating Samir Kuntar, who similarly murdered a four year old girl by bashing her head in after murdering her father, this depravity is considered heroic and worthy of emulation. If the murderer gets caught, there will be summer camps in Ramallah named after him next year.

At this time, only Palestine Today is reporting this story in Arabic, referring to the dead boy as a "settler." And the entire world considers "settlers" to be subhuman already."


Nämnde Samir Kuntar ja... han som jag redan nämnt togs emot som hjälte efter att ha krossat skallen på en fyraåring. Mod? Fegt är vad det är, fegt och avskyvärt!

Israeliska soldaters uppförande - 2

Skrev tidigare ett inlägg med samma titel, 'Israeliska soldaters uppförande':
"Israels armé är nu föremål för en undersökning efter påstådda oegentligheter under intåget i Gza. Det är uppgifter från soldater i armén som kommit fram, att jämföra med den israeliska arméns officiella linje."

Nu verkar det som om dessa oegentligheter kommit på skam efter vad jag läser i inlägg hos Elders of Zioyn:
"The rumors that surfaced last week that the IDF had deliberately shot at civilians in Gaa were found to be completely untrue, an IDF investigation is revealing"

Källan är från artikel i Jerusalem Post:
""All of the soldiers who were involved in the conference were questioned - not as a punishment - but in order to understand whether they had witnessed these things. From all of the testimonies we collected, we can safely conclude that the soldiers who made the claims did not witness the events they describe," the source said. "All of it was based on rumors. In the incident of the alleged shooting of the mother and her children, what really happened was that a marksman fired a warning shot to let them know that they were entering a no-entry zone. The shot was not even fired in their general direction," the source said."

Skadan är dock säkert redan skedd med allt vad det innebär av spridandet av osanningar och lögner och därmed befästandet av antisemitism och antisionism.

""Unfortunately, due to competition, sections of the press picked up this story and ran with it. It is a shame the media promoted this sort of spin all over the world," he added. It is unlikely the damage to Israel's image from the allegations can be repaired, irrespective of the results of the investigation, he noted.

"It is a shame that the media allowed Palestinian manipulations to spread," he said.


"Look at the allegation that we killed 48 civilians in a UN school in Gaza. In reality, seven people were killed, and four to five of them were terrorists. The UN apologized, but the damage is done," the source said."


Ja, lögnen har ju sin tragiskt givna plats i denna konflikt. Media får nys om något, som inte behöver bekräftas, förrän det snabbt sprids tillsammans med andra propagandistiska lögner. Medlöperiets och diktaturkryperiets dagar är inte över för att tala Ahlmarkska.

Sorgligt men sant....

Sant, men inte sorligt utan glädjande är att Israel tagit allvarligt på detta och valt att utreda detta med beredskapen att straffa eventuella ogärningar.

Det finns alltså en klar skillnad mellan demokratier och totalitära stater/ideologier. I en demokrati går inte lögnen att dölja - även om medlöpare och diktaturkrypare gör sitt att förvränga, dölja och skönmåla. Lögnen har inte en naturlig plats. Men för det totalitära är det en helt annan sak. Jag citerar än en gång Tingsten:

”Vår tid har bevittnat lögnens renässans. Man ljuger inte längre generat och i detalj, utan oblygt och en gros. De totalitära partierna har återupplivat den totala lögnen. Dess förutsättning är att valet mellan sanning och lögn träffas uteslutande med hänsyn till den politiska ändamålsenligheten. Om lögnen ter sig tjänligare, begagnar man den, om sanningen duger för det syfte som eftersträvas, får den träda till. Men då lögnen har en smidighet, mångsidighet och variation som sanningen saknar, är det givet att den senare måste få en jämförelsevis begränsad användning. Ljugandet blir icke blott en godtagen utan en normal metod för politiskt arbete.”
(Ur Tingsten. Tyranneriet begär förtroende.)

Precis när lagt upp inlägget uppmärksammar Svansbo mig i ett inlägg om just vad som sagts, hur lögnen sprids vidare i media. Alltså är det, enligt Josef Björklund på DN, Israel som startade kriget. Läs artikeln ifråga. Jag återger Svansbo:

"DN lyckas återigen att skriva om historien i sin artikel om de svenska biståndsprojekten som blivit förstörda i Gaza. Man ger en snabb tillbakablick på vad som har hänt:


Kriget i Gaza i januari är den senaste större väpnade konflikten mellan Israel och palestinierna. Det inleddes med ett massivt luftbombardemang den 27 december 2008 och följdes av en storskalig markoffensiv.


Kriget inleddes med att Hamas förkastade vapenvilan och massivt ökade sin raketbeskjutning av Israel. Sedan kom Israels svar.


Osakligt skrivet av Josef Björklund på DN."


Björklund skriver i artikeln, bland annat:

"Skadorna efter kriget i Gaza i januari är enorma och mycket av det svenskfinansierade biståndet är förstört och miljontals kronor behövs för akut återuppbyggnad. Det fastslår en rapport som gjorts på uppdrag av Sida.

Sidarapporten slår fast att kriget i Gaza, som pågick i 22 dagar, är den värsta tragedi som palestinierna i området någonsin har upplevt. Intensiva flygbombningar och en massiv israelisk markoffensiv har vid sidan direkta dödsoffer och skadade orsakat omfattande materiella skador."


Den värsta tragedin är dock att allt det bistånd som pumpats in i de palestinska områden inte använts till uppbyggnad av någonting förutom till vapenfabriker och raketer. Har i ett tidigare inlägg tagit upp detta, skrev bland annat:

"Nästa rond? Ja, fram tills nu har mängder av pengar och bistånd strömmat in till palestinerna. En sådan mängd pengar som borde resulterat i någon sorts utveckling, inte minst ekonomiskt. Märk väl att även Israel bistår palestinierna. Men det är som nog märkts föga värt, orsaken till konflikten är ju nu Israels, enkom. Ja, det är ju uppenbart om man betraktar majoriteten av västerländsk medias rapportering samt flertalet politiskt valda uttryckta stöd, ja de till vänster stående vill säga.

Nästa rond? Åter stå EU och USA redo med penningpungen. Jag säger inte att vi inte skall arbeta för ett självständigt Palestina, jag är för en tvåstatslösning. Men de pengar som nu falla ur penningpungen: "EU kommer att bistå palestinierna med 556 miljoner dollar under 2009, medan USA, som inte vill vara sämre, har lovat 900 miljoner." Vad hända med dessa pengar? Ställs några krav på pengarnas användning, uppfylls i sådana fall de kraven?

Så vad har då hänt med tidigare biståndspengar? Ja, uppenbart inte för att satsa på ekonomin: "Hittills har palestinierna inte byggt ett enda jordbruk eller fabrik. Gödningsmedel till jordbruk används istället som drivmedel för raketer och de enda fabrikerna som sett dagens ljus är raketfabriker." När Israel drog sig tillbaka från Gaza - ja, det är inte någon ockupation längre - så "demonterades hela jordbruksinfrastrukturen som Israel lämnade som gåva i Gaza 2005. Gazaborna är idag fattigare under palestinskt styre än tidigare under israeliskt styre.

Nästa rond? Månne det nu bliva fart på och utveckling av jordbruk och ekonomi eller om flera raketfabriker kommer att se dagens ljus?

Nästa rond? Månne palestinierna med ovan nämnda utveckling också utvecklas mot en reell demokrati, söker fred med Israel och tar ett steg mot handelsutbyte istället för militära aktioner varmed murarna kan falla så folk får se att grannen är en människa med vilken man kan leva i samexistens med. Eller kommer de 70 raketerna som fallit över Israel sedan nuvarande fredsavtal inleddes att följa av fler raketer, sponsrade av USA och EU?

Nästa rond? Månne palestinerna tar steget från att vara "Världens minst produktiva samhälle. Ett samhälle som hittills har sväljt miljarder i gratis bistånd utan att åstadkomma demokrati, industri, jordbruk, mänskliga rättigheter, religiös tolerans."? Valet är helt deras. Vill de använda pengarna till att trigga ekonomin eller användas som bränsle på den eld som brunnit allt för länge, alltså "Nya pengar till ett gammalt problem"?"

Tack Reepalu

Hitta ett rätt kul, sarkastiskt, inlägg på en blogg 'Som jag ser det'. Bloggaren tackar Ilmar Reepalu.

"Tack Reepalu, du kan verkligen marknadsföra Malmö.


Internationella tennisförbundet fördömer beslutet att spela Davis Cup-matchen mot Israel utan publik och förbjuder nu Malmö att arrangera DC-matcher i tennis i fem år framåt.


Svenska tennisförbundet döms dessutom att betala 15 000 dollar (124 000 kronor) i normal publikavgift, som det svenska förbundet hoppats slippa betala, och en extra straffavgift på 25 000 dollar (206 000 dollar), totalt 40 000 dollar (330 000 kronor).


Om en liknande händelse upprepas så förlorar Sverige rätten att spela nästa match på hemmaplan.


Återigen, tack Reepalu. Jag är säker på att även tennisförbundet och alla dess utövare tackar dig. De hade säkert på tok för mycket pengar redan."


The Philosophy of Liberty

I all sin enkelhet....



Så är det med den saken.

NA, TT och lögnspridning

Så fortsätter det. TTs lögner och förvanskningar och mediers spridning av desamma....

Hittade följande i NAs pappersupplaga idag (se bild nedan).

Varför envisas TT med sina lögner och varför publicerar NA desamma?!


Har i två tidigare inlägg pratat siffor och lögn.
Läs. Läs.

Råttan på repet..... Vem håller med siffror åt TT? Hamas? Vem annars?


I inlägget, nedan, står att 1.366 palestinier dödades varav 430 var barn.

I själva verket d
ödades 1.200 palestiner varav högst 400 var civilia. Var då 30 av barnen barnsoldater och dödades inga vuxna civila. Nej, så klart är det inte så. Dessa 400, olyckliga människor, är både vuxna och barn. Det mest olyckliga och tragiska i sammanhanget är att flertalet av dessa civila dött p.g.a. Hamas. Det är dem som bär ansvaret. Dessa, modiga män, har nämligen valt att kriga ifrån tät bebyggelse och användandet av civila sköldar nämns förstås inte. Intressant i sammahanget är att Israle varnat befolkning genom flygblad och annan form av kommunikation för närstående angrepp! Nämner TT dylikt?

Nämner TT de av raketanfall dödade civila i Israel? Koll gärna in denna länk för att se lite elände på den andra sidan. Inlägget heter "123 Israeli Kids Killed by Palestinian Terrorists".

"Jämför: 2.290 dagar av dagliga raketanfall. 1177 människor i Israel dödade. Samtliga civila. Med: Israel reagerar. In i Gaza. 21 dagar. 1200 palestinier dör, varav högst 1/3 civila dödade. Resten var beväpnade. (De 1.200 offrens namn är redogjorda för.)"

Borde man inte vara vaksam av tidigare erfarenheter? Som Jenin t.ex.? Jag låter Ilya Meyer sammanfatta spridandet av den lögnen i sitt inlägg "Det obarmärtiga propagandakriget": "Eller ”Massakern i Jenin” där 5000 arabiska civila uppgavs har massakrerats av Israel. Det revideras senare till 500, senare till ett par hundra. Men facit är 54 döda araber, fler än 40 med vapen i händerna. De civila som dog i samma aktion dödades av de försåtsminor som Fatah lade ut i vanliga bostadshus utan att tala om detta för de som bodde i husen."

Inlägget i dagens NA


Till sist, när får vi se TT rapportera det som jag tog upp i tidigare inlägg idag, att kvinnor i Gaza under kriget såväl fick stryk som våldtogs? Fast det är klart, hade inte Israel svarat upp emot 2.920 dagars raketangrepp med en offensiv på 21 dagar så hade det ju inte skett. Judar måste vara ett hemskt släkte som kan uppväcka sådant dylikt människoföraktsbeteende hos andra.

NA och TT borde i detta fallet gå samman. Ett mörker är vad det är - NATT!

Islam ingen helig ko - 2

Tidigare inlägg med titeln Islam ingen helig ko lade jag upp med anledning av Lisbeth Lindeborgs svar på tal till Anders Malm samt den paltkoma som man fick i FNs Människorättsråd där det ju beslutade att man inte får kritisera Islam.

Detta inlägg kommer av Knutes
inlägg hos Every Kinda People. Knute ger ett kraftigt svara på tal mot den politiska korrekthet som finns kring att inte, överhuvud verkar det som, kritisera islam. Dock handlar det nu, som så ofta om den radikala avarten.

Läs gärna hela Knutes inlägg, jag citerar nu inledningen:

"Det är ett faktum att Europa är utsatt för en muslimsk smygkolonisering. Genom åren har framträdande islamiska ledare som Boumedienne i Algeriet, Khadaffi i Libyen och Erdogan i Turkiet gjort klara uttalanden om att det är en medveten strategi. Men "politiska korrekta" kretsar i Europa har fått för sig att det är "rasistiskt" att varna för islamiseringen. Vi ska vara försvarslösa, inget annat duger tycker de.

Tidningen
Expressen skriver att "Eurabia" bygger på en syn på miljontals muslimer som statiska komponenter i ett enhetligt kollektiv.

Det hade jag gärna fått förklarat, men eftersom tidningen inte gick i land med det får jag göra min egen tolkning: Så länge den stora massan muslimer låter styras av sina religiösa ledare är det lätt att betrakta dem som ett kollektiv, de beter sig ju på det viset."