onsdag 18 mars 2009

Siffror: 82, 66, 44, 34, 29, 22, 18, 18, 9, 5

Siffror.....
"82, 66, 44, 34, 29, 22, 18, 18, 9, 5

Siffrorna
visar det antal civila judar som 10 (tio) palestinska terrorister mördade, och som Hamas insisterar måste släppas från israeliska fängelser tillsammans med flera hundra andra terrorister.

I utbyte
säger Hamas att de överväger att släppa en ung israelisk grabb, Gilad Schalit, som de kidnappade från Israel för 1000 dagar sedan. Han har sedan dess hållits inspärrad i en underjordisk håla utan tillgång till läkare, familj, Röda korset, advokat (han är inte anklagad för något annat än sin judendom). Vare sig Human Rights Watch eller Amnesty International har tagit upp hans fall, det pågår inga protester från vänstersympatisörer utanför palestinska beskickningar med krav att hans bestialiska behandling omedelbart upphör. Inga svenska politiker från det röda Kommunistpartiet, förlåt Vänsterpartiet, eller det gröna Miljöpartiet kräver ekonomiska eller akademiska eller idrottsliga sanktioner mot den palestinska Hamasregeringen, som både V och Mp bedyrar valdes demokratiskt." Hämtat från Ilya Meyer.

Siffror......

Summan av 82, 66, 44, 34, 29, 22, 18, 18, 9, 5 blir 327 människoliv.


Siffror.... och talet om proportionalitet

Jämför:
2.290 dagar av dagliga raketanfall. 1177 människor i Israel dödade. Samtliga civila.
Med: Israel reagerar. In i Gaza. 21 dagar. 1200 palestinier dör, varav högst 1/3 civila dödade. Resten var beväpnade. (De 1.200 offrens namn är redogjorda för.)

Israel anklagades alltså för att det våld de använde var opropionellt jämför med det våld de mötte. De av raketer dödade - under föregående 2.290 dagarna - "gills" alltså inte. Eller menas att om lika många civila israeler under dessa 21 dagar hade dödats så hade det alltså varit OK? Detta pratet om proportioner är således helt orimligt och tillika befängt. Det orimliga och befängda stärks dessutom av den lögn som kavlats ut.


Siffror..... lögn
och ansvar
Jämför:
Palestinerna hävdar att 1.338 dog varav en 2/3 civila.
Med: Den verkliga siffran 1.200 döda varav högst 1/3 civila.

Observera:
Det höga antalet döda civila palestinier kommer an på att de användes som civila sköldar samt att kriget, raketbeskjutningen, skedde ifrån bostadsområden.
Civila sköldar ÄR brott mot krigets lagar.
Beskjutning från bostadsområden strider mot Genèvekonventionen (4:e konven., art. 28) då militära mål inte upphör att vara legitima bara för att de placeras i civila områden.
Det är de som placerat de militära installationerna där som bär ansvaret för de civila.

FN-skolan den 6 januari.

Jämför:
Palestinier rapporterar att Israel bombat en FN-skola. 40 eller fler döda. Flera av dem civila.
Faktum:
12 palestinier döda. Nio Hamassoldater. Skolan träffades aldrig.

Jämför också med: Lördagen den 28 feb. Israelisk skola träffas av raket. Katastrof uteblev. Det var sabbat. Ingen var där.

Siffror..... "eldupphör
" upphör
Hamas respekterar eldupphöret med 160 raketer fram till den 17 mars.


Siffror.... svarta muslimer dödade och på flykt

Sudan
. Darfur. 300.000 döda. 2,7 miljoner flyktingar.
Hamas, Iran och Syrien ärar landets ledare med besök av delegation.
Israel: Tar emot 1.000-tals av dessa flyende svarta muslimer.

Siffror..... varför dessa siffror?

Inlägg hos Israelnyheter:
"De mål som Israel satte upp för operationen i Gaza var att det måste bli ett slut på rakektbekjutningen och vapensmugglingen, men båda fortsätter.

Varför verkar det vara omöjligt att påverka organisationer som Hamas och Hizzbollah?


Antagligen därför att de tänker och resonerar på ett för oss helt främmande sätt. De söker döden, inte livet. För dem är det högsta målet att dö i jihad, i krig mot Israel. Det finns ingen orsak för dem att försöka skona den egna befolkningen från död och lidande eftersom den högsta äran finns i att dö. Denna dödskult präglar starkt Hamas och den förekommer tydligt t.ex. i deras TV-program riktade till barn.


Frågan är hur man skulle kunna förändra ett samhälle som domineras av denna dödskult. Det tycks inte hjälpa med påtryckningar eller krig.


Förhandlingar och fredskonferenser tar de klart avstånd från.

Vad återstår? Det verkar ingen veta."


Inlägg hos Israelnyheter:
"Omvärlden lovar miljarder för att bygga upp Gaza, men hur stor är förstörelsen egentligen efter kriget?

Reportern Yvonne Green har besökt Gaza för att med egna ögon se hur läget är. Hennes rapport ger en något oväntad bild av situationen.


"Det Gaza jag såg var ett intakt samhälle. Där fanns inga hemlösa,inga sårade, hungriga eller dåligt klädda människor. Gatorna var livliga, butikerna fulla med broderade dräkter och jättestora kokkärl, marknadsplatserna var fulla med färskt kött och vackra produkter - de röda rädisorna var större än grapefruketerna.


En mor tillsammans med en 13 år gammal pojke berättade att de var trötta på att lämna sitt hem för att sitta på några ruiner hela dagarna för att berätta för pressen hur de hade överlevt..."
Läs artikeln

När kommer Israel erkännas av Fatah, Hamas och Hizbollah? Eller kommer Israels alls att erkännas? Inget tyder på det. Varmed eländet kommer att fortsätta. Läs. Läs. Läs. Läs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar