torsdag 19 mars 2009

Aja baja, Johan Pehrson

Förfasar över ALLA frihetshindrande och tillika integritetskränkande idéer - oavsett vilken politisk färg den person eller det parti har som kastar ur sig det hela. Kastar upp. Kräk....

Läser ett inlägg hos HAX och man BAXnar:

"Nu vill folkpartiets rättspolitiske talesman Johan Pehrson ta kontroll- och övervakningsstaten ett steg längre.

Det handlar om dina pengar.


Pehrson vill att staten, vid misstanke om svarta inkomster, skall kunna spärra folks bankkonton och kreditkort.

Detta måste bygga på ett grundantagande om att alla stålar egentligen är statens, inte medborgarnas. Vilket är idiotiskt. Speciellt när det kommer från någon som påstår sig företräda ett liberalt parti.

Staten vill helt enkelt ha kontroll på varenda spänn vi har och hur vi använder dem. Och det kan ge oss en övervakningsstat som får både FRA och teledatalagringen att blekna i jämförelse.

Ta en stund och fundera på det här. Går verkligen alla dina inkomster och utgifter att förklara för en målkåt skattmas som fått för sig att du har något att dölja? Är det rimligt att folk skall behöva ha redovisning och förklaringar för alla sina ekonomiska transaktioner? Varför skall du över huvud taget behöva oroa dig för om du kan bevisa din oskuld?

Vad hände med principen om att alla skall betraktas som oskyldiga till dess motsatsen har bevisats?

Detta är helt enkelt ytterligare ett sätt för politikerna att koppla sitt och statens järngrepp kring oss medborgre."

HAX länkar till artikel i Dagen Industri.

Inte utan att man blir förbannad och besviken. Vad sedan gäller politisk färg blir min besvikelse än större av att det är en företrädare för ett liberalt parti som kommer med denna jäkla dumhet. Ge fan i det där Johan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar