onsdag 25 mars 2009

Ett HAX-plock: What goes around...

En klockren bild hittar jag i inlägg hos HAX. Ni håller väl med? : )



Och jag som skulle låta bli detta med LO och bonusar... Är nåt som går, krock mellan att säga och göra... He he.

Lite citat då!

Inlägg av Johan Eriksson:
Johan citerar Wanjas nollkollsammanfattning: "Jag känner mig grundlurad. Jag har inte varit med och fattat några sådana beslut." Struts?

"Det är mycket om bonusar just nu, och jag måste säga att jag börjar tröttna. Det finns trots allt viktigare saker att diskutera. Några punkter kan jag väl ändå orka med:

  • När det gäller strikt privata bolag finns det knappast några starka skäl att ha synpunkter på bonusar från utsidan. Visst, det är inte så slugt att öppna sig för mediastormar. Och visst, bonussystemet kan vara korkat utformat och inte alls ge incitament som får vd:ar och andra att göra ett bättre jobb. Men det är trots allt aktieägarnas problem. Avundsjuka stridsrubriker känns inte särskilt inspirerande.
  • När det gäller statliga bolag är det förvisso en politisk fråga. Det som är intressant är dock om bonussystemen ger önskat utfall. Om inte är det värt att kritisera.
  • Wanja Lundby-Wedins uppenbara förakt för ärlighet är beklämmande, liksom hennes hycklande. Å andra sidan är det knappast något nytt med politiker (att vara LO-boss är att ha en politisk position) som säger en sak och gör en annan. Inte heller är det något nytt med politiker som blåljuger utan att blinka.

Svenska media klarar oftast bara av att ägna sig åt en story i taget. Det känns inte som att bonushysterin är viktig nog för att fortsätta att utgöra den storyn."


Federley får också vara med på ett hörn,
säger följande:
"Efte ratt under många år har sett katastrofhanteringar hos regeirngar, företag, organisationer och partier börjar mönstret bli bekant. I det första skedet sluter sig lendingen kring ledaen i ett försök att rädda situationen.

I nsta steg blir det en melankolisk tystnad som vare sig säger bu eller bä men som inte låser nästa ledarskikt vid en eventuelt skadekjuten högste ledare.


Därefter kommer situationen där antingen ledare väljer att gå om den inte lyckats lägga skulden på någon annan som fått gå. Alternativet är att kraven på avgång kommer och att tvingas till avgång vilket aldrig är en höjdare. Avgång genom krav i stället för egen avgång leder inte till glorior i de historiska annalerna.


I steg två är vi nu vad gäller Wanja Lundby Wedin och hennes bonusframröstande. Några av de fackliga ledarna har redan börjat tystna. Det är väl vad jag förstår av Svd:s
ledarsida i dag kommunals Ylva Thörn som hårdnackat försvarar LO-basen så att Ylva Thörn blir Sveriges svar på Bagdad Bob. - Nej vaddå? Allt är som vanligt och det går lysande!

Med det tryck som är både fårnomvärlden och från gräsrötterna kommer det nog att gå ganska snabbt fram till den punkt där Wanja Lundby Wedin får bestämma sig för sin framtid. Annars gör nog rörelsen det åt henne.


Det hon gör spiller så klart över på sossarna som redan har det tungt. Gropen de står i blir allt djupare och den som gärver snabbast nu är Wanja Lundby Wedin. Inte mig emot men valrörelsen skulle bli mer spännande om de hade någon troväridghet kvar. Att vinna valrörelsen mot någon som sitter nere i en grop med tvångströja och munkavle känns nästan kymigt. "

Så, då får vi se om blir några mer bLOnus-inlägg. ; )

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar