måndag 23 mars 2009

Då MÅSTE du även läsa....

.....detta inlägg av Johan Hedin. Helt otroligt bra!

"Hagfors kommun är enligt inlägget anmäld till TV-programmet "lyxfällan", i vilket överkonsumerande människor får sig en rejäl duvning i hur man hanterar sin ekonomi."


Hagfors kommunalråd (S) tycker, vad annat att vänta, "inte att det är en bra idé. De ekonomiska problemen beror enligt honom på regeringen."

I Hagfors hanterar man uppbarligen skattebetalarnas pengar väl. Eller vad sägs om "Nästa härliga kommunprojekt som Mikael Dahlqvist driver"? Han vill "köpa en slalombacke för skattebetalarnas pengar. 2 miljoner vill socialdemokraterna att Hagfors' medborgare genom kommunen ska betala för backen. Till saken hör att samma kommun sålde samma slalombacke för ett två år sedan. För 50 000:-"

Ingerö har följande, bland annat, att säga: "Nu visar det sig att en invånare i Hagfors har resonerat i samma banor, och följaktligen anmält sin kommun till Lyxfällan:

"De är helt inkompetenta, de måste tydligen ha nån som hjälper dem innan det går helt åt skogen [...] - Kommunalrådet, Mikael Dahlqvist, var ju med i både radio och teve och berättade om att de skulle köpa tillbaka slalombacken för två miljoner. En anläggning som de sålt för 50 000."

Inte minst i dessa kristider, när vänsteroppositionen slentriankräver "extrapengar" till kommunerna, är detta intressant. Läs bara vad det ovan nämnda kommunalrådet anser om att bli anmäld till programmet:
"Om ni vill hjälpa oss så hjälp i stället till att påverka regeringen, så att de ökar stödet till oss och andra utsatta kommuner i landet."
Det resonemanget är helt i klass med vad Lyxfällans kunder brukar säga i början av programmet - innan de kommit till insikt om att problemen är deras egna."

Ly(S)ande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar