tisdag 24 mars 2009

Uppföljning: Hata muslimer nya folksporten

I mitt tidigare inlägg - genmäle mot Anders Malms artikel - där jag väntade på andras reaktioner mot herr Malm vill jag nu så återge Johan Norbergs reaktion:

"11:08 - CHARLATANEN ANDREAS MALM:

Charlatanen Andreas Malm är i farten igen. Nu med en 747 sidor lång, ilsken, förvirrad och osaklig bok om islamofobi. Han inleder med att förklara varför han havererar så här:


"I tre artiklar på Dagens Nyheters kultursidor i februari 2008 försökte jag förklara varför [islamofobin är farlig]. Ingenting jag någonsin skrivit har väckt sådan storm. Bara i DN publicerades 17 inlägg, bloggosfären stod under vattten, svallvågor slog in i radio, teve och landsortspress och med flera hedervärda undantag löd den vanligaste reaktionen: islamofobin existerar inte. Hatet mot muslimer är ett icke-fenomen. Den kritik muslimerna utsätts för är fullt legitim.


Det avgjorde saken.


Jag ville inte skriva den här boken. Jag var tvungen."


Och den beskrivningen är en regelrätt lögn. Anledningen till att Malms artiklar väckte en sådan storm var inte att han skrev om islamofobi, utan att han ljög om vilka som företrädde den och vad de hade sagt (bl a jag), därför att han inte framför allt hatar islamofobi - han hatar liberaler och gör allt för att kleta ned oss med associationer som inte har med oss att göra.


Bloggare och gammelmedia, journalister och läsare från vänster till höger beslog Malm med lögn efter lögn - inte missförstånd, inte ens illvilliga tolkningar, utan nakna, medvetna lögner. Det är klart att han vill glömma det. Han fick stöd från en enda person, DN Kulturs chef Maria Schottenius vars försvar var att det förmodligen inte finns kategorier som "sant" och "falskt".


Det är detta som gör Malms försök till comeback så patetisk. Även om han skulle råka hitta någon liten poäng på de 747 sidorna är han en så genomusel företrädare för anti-rasism, därför att han inte har någon som helst trovärdighet, hans debatteknik är att larma och göra sig till, ljuga och hitta på. En sådan bok är en glad överraskning för de som hatar muslimer."


Ja, det var det. Tack Johan.


Till sist en fundering....


Kanske Anders Malm sedan också kan få Jan "jävla papegoja" Myrdals Leninpris? Ett pris som "tilldelas"olydiga samhällsdebattörer" som verkar i Jan Myrdals samhällskritiska och upproriska tradition". Ja, det måste ju vara ett synnerligen eftertraktat, eftersträvansvärt och värdefullt pris skapat av herr Papegojas egen förmåga till olydighet och tillika dumhet om man betänker herr Papegojas försvar diverse totatlitära regimer samt förnekande av diverse folkmord där även ett, om än inte en direkt förnekelse så åtminstone ifrågasättande av förintelsen - världens mest väldokumenterade mord.


Detta pris har ju nu alltså nu redan förärats Mattias Gardell för att han "på ett ovanligt och modigt sätt tagit brett intellektuellt ansvar långt utanför de akademiska sammanhang där han har sin utkomst". Han har skrivit böcker som "Bin Ladin i våra hjärtan" och "Tortyrens återkomst", men även engagerat sig i solidaritetsmanifestationer som Ships to Gaza." Herr Malm torde ju ligga bra till för nominering åtminstone. (Citat hämtat från Bohuslänningen.)


Kanske även Lotta Gröning är med som prisutdelare? Läs Ingerö. Läs Svansbo. Svansbo: "Läs mer om vad Lenin gjorde med uppstudsiga författare här."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar