måndag 9 mars 2009

Ljus i mörkret

Med anledning av föregående inlägg - där jag sade att "Vi måste slå vakt om vår demokrati och våra friheter. Vi måste agera mot de antidemokratiska extremistiska krafterna vilka är emot just vår demokrati och frihet. Vi måste också vara vaksamma och ärliga mot oss själva, vad vi säger och vad vi gör? Hur tar sig våra uttalade ståndpunkter uttryck? Värnar vi om och står vi upp för vår demokrati och våra friheter eller underblåser vi och/eller stöder vi omedvetet extremism och även antisemitism? Känslan jag har är att mycket idag är mycket vagt och tveksamt.... Tyvärr....." så vill jag nu knyta an till inlägg av Dick Erixon.

Ögon verkar öppnas. Blad tas från munnen.

Dick pratar om "Samhällets undfallenhet mot rödbruna extremister" och det nu äntligen finns dem som reagerar: "Flera socialdemokrater är självkritiska efter att partikamrater ställt sig på huliganernas sida i Malmö." Dick hänvisar till Widar Andersson i
Folkbladet som säger att "Partivänstern får skylla sig själv" samt "SSU-ordförande Jytte Guteland" som i SvD ger Gudmundson (länk) rätt "Det finns inga ursäkter för kravallerna. Afa och andra våldsverkare parasiterar på fredliga demonstrationer, vars arrangörer blir värddjur för Afa:s olagliga aktioner. Demokratiska organisationer som S, V, MP och deras ungdomsförbund måste ta i hand på att inte släppa in Afa eller andra våldsverkare i demonstrationstågen." Jytte var i Malmö, fick nog och åkte hem. Vidare hänvisar Dick till Sörmlands nyheter som säger "Det finns en anmärkningsvärd undfallenhet från samhällets sida mot rödsvarta, maskerade vänsterextrema våldverkare"

Jag vill se mer av markering mot dessa totalitära idéer och deras vansinniga våldsälskande yttringar. Av politiker och av media. Eller skall Ahlmark behöva skriva fler böcker, om ett galet kvartssekels fortsättning!?

Dick säger att
våldet i "hög grad ersatt argumentation i Sverige. Medierna gullar med och ger sitt tysta medgivande till våldet genom att hellre fokusera på ordningsmaktens försök att skapa ordning än att rikta strålkastarljuset mot de ljusskygga krafter som initierar våldet."

Låt ljuset lysa i mörkret och rikta ljuset mot ondskans hantlangare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar