måndag 23 mars 2009

(S) är överskattade och....

....risken är att vi också bliva det om de röd-gröna vinna nästa val. Hoppas nu att Alliansen redan innan nästa valår kan underskatta oss istället. ; )

Dick Erixon tar i inlägg upp artikel i GP. I GP står:

"Att människor nu fått rätt till en större del av sina egna inarbetade pengar ökar deras frihet. Men också tryggheten. En trygghet som socialdemokraterna nu vill riva ned.
Arbetarrörelsens tankesmedja har i sin skatteutredning kommit fram till att det är en bra idé att vid en vinst i valet 2010 återigen höja skatten på arbete. I en intervju i GP i går sade riksdagsledamoten Lars Johansson (S) att "ett högre skatteuttag är nödvändigt". Varför, kan man fråga sig? Kanske är det provocerande för Johansson att Danmark i nu toppar OECD:s lista över länder med högst skattetryck medan Sverige "bara" ligger tvåa."

Munkhammar tar i inlägg upp en krönika hos Svensk Näringsliv "Gör som Danmark, sänk marginalskatten". I uppmaningen står:

"Hög marginalskatt, hög inkomstskatt på den sista intjänade hundralappen, främjar hemarbete och skattefusk. Utbildning och arbete motverkas och det blir svårare att locka kvalificerad arbetskraft till landet.

En rapport från Svenskt Näringsliv? Nej, den offentliga danska skattekommissionen, ledd av den förre socialdemokratiske skatteministern Carsten Koch. De föreslår en sänkning av den högsta marginalskatten från 63 till 55 procent. Regeringen avser genomföra förslaget."


Såja, nu pratar vi!
Låt oss prata lite mera:


"Länder som tydligt har sänkt marginalskatterna har kunnat notera tydligt positiva effekter. Till dem hör både USA och Ryssland. De ökade skatteintäkterna har ofta kompenserat intäktsbortfallet. Den svenska regeringen har sänkt inkomstskatterna för alla, med fokus på lägre och medelstora inkomster. Det har varit viktigt för att öka många människors möjligheter att leva på sin lön och öka drivkrafterna att arbeta."


Jag ser nu fram emot att Alliansen också tar tag i detta. När de ändå är på gång kan de ju också se till att skrota LAS. Kanske vi kan få lite rörelse i det här landet, en riktig folkrörelse! ; )

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar