söndag 15 mars 2009

45% av världens rikedom förstörd

Ja, det står att läsa i artikel i Reuters.

Obama går i täten för att fortsätta att bränna upp pengar enligt en annan artikel i Reuters, "U.S. household wealt falls $11.2 trillion in 2008". Minskad nettoförmögenhet för amerikanerna innebär minskad konsumtion.

Berit i Every Kinda People säger med tuffa ord:
"Man har tidigare pumpat in 130 miljarder dollar till bankförsäkringsbolaget AIG och det följs nu upp med ytterligare 30 miljarder som man stjäl från skattebetalare och sparare.
Finansdepartementet och Feds kommer att fortsätta stjäla från resten av oss som har tjänat och sparat så att de kan fortsätta att göra regelbundna betalningar till AIG. Om företaget kollapsar startar det en katastrofal kedjereaktion på derivatmarknaden. En mängd inflytelserika människor som skänkt pengar till politiska kampanjer kommer att gå omkull och i slutändan kommer hela ekonomin att falla samman.

Stalins ökända sarkasm om att ett dödsfall är en tragedi och en miljon dödsfall är statistik, passar in här. Om ett brott är tillräckligt stort, det blir officiell politik. Stjäl 10,000 från den lokala banken och du är en brottsling, stjäl 8 miljarder och du är en statlig politisk beslutsfattare."

Att tänka på för dem vilka vilja pumpa in pengar i diverse företag här hemma.....

Betänk även Miltons ord nedan angående fri företagsamhet. Fri. FRI! Inte protektionism, inte subventionering, inte hutlös beskattning, inte regleringar, inte tullar och inte fan och hans moster!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar