torsdag 12 mars 2009

Sahlin yrar vidare

Johan Hedin hos, Peace, love and capitalism, uttrycker sig om Sahlins senaste utspel kring SAAB.

Oppurtunism är ordet för dagen. Tror och hoppas dock att svenska folket ser igenom detta banala försök till röstfiske, för något annat är det inte frågan om.

Det torde ju stå var och en klart att saker och ting måste bära sig självt för att det skall vara ekonomiskt lönsamt. Eller?! Inte tusan skall väl vi (för att vi inte köpt SAABs bilar, hur bra de än är) bestraffas genom att ödsla våra skattepengar (för att vi inte köpt SAABs bilar, hur bra de än är).

Nå, nu är hon alltså ute och säger att regeringen bär skuld till varslen...... Fantastiskt. Förlåt mig för orden men så talar arslen....

På frågan "Vad anser du själv om Saabs utsikter?" svarar Mona att "Det finns få bilföretag i dag som går med annat än ganska stora förluster. Och Saab har haft problem. Det är ingen tvekan om det." Nähä. "Men om du frågar om jag tror att folk i Europa behöver köpa bilar framöver är svaret ja. Tror jag att det är bilar som är miljövänliga och effektiva som kommer att behövas, är svaret ja. Tror jag att Saab och den svenska bilindustrin har kompetens att kunna vara en aktör i detta, är svaret ja. – Då måste man ge Saab chansen, säger Mona Sahlin."

Kompetens.... Borde inte kompetensen visat sig framgångsrik redan således? Förvisso. Men vad säger det om kompetensen om folk valt andra bilar?

Reinfeldt kontrar. Begripligt nog så "förstår inte" Reinfeldt "kritiken från Socialdemokraterna och del fackliga företrädare om att regeringen äventyrar lån från Europeiska investeringsbanken till Saab. Han säger att Socialdemokraterna har varit med på att stödlånen ska vara för att utveckla bilar i grön riktning, inte lån som ska täcka löpande förluster. Det måste dessutom finnas en ägare som är villig att ta ansvar." Precis.

"– Vi tar inte välfärdens pengar från lärare och sjuksyrrorna för att driva bilföretag, det är inte statens kärnuppgift. Om Mona Sahlin tycker det får hon förklara det för väljarna, säger Reinfeldt." Word up Fredrik.

Johan Hedin: "Det får väl ändå vara någon måtta på Mona Sahlins opportunism. Ibland försöker vissa dölja sin egen okunnighet i arrogans. På samma sätt verkar staben kring Mona Sahlin resonera: Anfall är bästa försvar".

Förvirrad är hon. Men låt henne inte förrvirra. På tal om Sahlinsk motsägelsefull förvirring - listen to this!



Obegriplig kvinna det där....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar