måndag 16 mars 2009

SVT Debatt med Pelle Gap-ton

Har nu - streamandet vare tack - sett helgens debatt i SVT om antisemtism i Sverige. Eller debatt.....nja..... Med herr Per "Gap-ton" Gahrton i täten blev det nästa mer gap och skrik. Det är ofta därför jag har svårt för debatter. Blir oftare trätogenmälen än saklig diskussion. Det goda samtalet, vad är det?

Vad gäller ur debatten artade sig - urartade sig? - håller jag med al-Hamatzav som
säger "Hur kommer det sig att både Gahrton, Ida Gabrielsson, samt den palestinska tjejen som vägrar se judar i ögonen, hela tiden drog upp utrikespolitik i en debatt som skulle handla om inrikespolitik och antisemitism i Sverige?"

Ribban lades nog dock också så på grund av att Josefsson lät herr Gap-ton få första ordet. Han hade nog inte behövt det, Gahrton grep ju in själv vid tillfälle. Ja, jag har sällan sett honom så uppeldad. Han GREP - snart efter sin arga inledning - ordet och kastade sig över Gudmundsson från SvD
"Du fullständigt skiter i palestinierna som det handlar om. Du skiter fullständigt i dem. Du gör allt du kan för att skada dem, du gör allt för att debatten skall handla om vilka ordval man väljer i den svenska debatten. Det är det enda som intresserar dig och det är för att du hatar palestinier. Du är en av arabhatarna. Du skiter i dem på ett fullständigt beklagligt sätt.!" Anfall är bästa försvar.... ja, det är uppenbarligen Gahrtons devis.

Det handlade om - palestinierna, inte om antisemitism i Sverige. Debattagenda satt. Väl understödd av Ida Gabrielsson som tricksade sig runt frågor och raskt kom in på tal om ockupation och massmord. Massmord. Ja, de siffrorna har vi ju sett innehållslig substans på så det räcker, en stadigt sjunkande siffra i sig och de civilas del däri likaså, sjunkande.... Det är som med massakern i Jenin där 3.000 döda blev till 150 och sedan 52 varav 32 av dem var med vapen i hand... Var det propaganda ordet var?


Den Gahrtonska "attacken" då? Att kalla Gudmundson för arabhatare i allmänhet och palestinerhatare i synnerhet, är det personangrepp? Snudd på.


Låt mig också "angripa". Jag tyckte Gahrton näst intill verkade besatt och förryckt, som om någon, i.o.m. annan åsikt än honom, hade kastat vigvatten på honom varefter demonerna inombords förvred hela personen.


Nå, vad gäller jävelskap då. Uppenbart jävlig
är då förnekadet av sitt stöd för Ahmed Ramis Radio Islam som han, återigen gapandes, bestred. Rami fälldes för hets mot folkgrupp. Detta tar Svansbo upp i inlägg "Gahrton ljög om Radio Islam" genom hänvisning till artikel i Expo. Se dessa. Per Ahlmark (hänvisning nedan) som noga följde rättegången, säger att Gahrton "bedrev kampanj för den nynaziztiska och antisemitiska Radio Islam." Dock, med sedvanligt Gahrtonskt tvist var det i själva verket "motståndarna till Ahmed Rami och hans hatpropaganda, som bedrev"försmutsning av debatten"".

Slår mig nu. Varför ge denne gaphals så mycket utrymme....?


Nå, lite till. Denne man, nåja... säger, enligt Anna Ekströms
artikel i Sydsvenskan "att Israel har världsrekord i brott mot mänskliga rättigheter." Anna konstaterar.... "Israel" har det, "Inte Sudan eller Kina." Vidare konstaterar Anna följande:""Militärdiktatur" /-/ är ett av de epitet Gahrton ger ett land som har fler partier än Sverige, och vars parlamentariker är lika civila som de våra. Att svenska tidningars ledarsidor skulle vara styrda av "Israellobbyn" /-/ är en nyformulering av en gammal antisemitisk myt. Demonstranter som på arabiska skanderade slakta judarna är för honom entusiastiska ungdomar (Debatt i SVT 12.3). I ljuset av att Gahrton är med i den arbetsgrupp som formar oppositionens utrikes- och säkerhetspolitik ter sig hans verklighetsförfalskning inte bara absurd. Den är skrämmande."

Så, Ahlmark har således inte så mycket till övers för denne man. Varför skulle han? Följande står om Gahrton i Ahlmarks bok
"Det öppna såret. Om massmord och medlöperi", kapitlet är träffande - "Extremister mot EU". Nå: ""Eu är ett kalla-krigs-projekt", påstod Per Gahrton, den "urholkar demokratin." "EU är ett stenåldersprojekt för gubbar", preciserade han med sedvanlig elegans och kallade EU för "Festun Europa", alltså Hitler-Tysklands ord om regimens militära styrka." Jag har nu också mycket att säga om EU, inte bara om demokratin utan även kring andra saker men dessa jämförelser är mig dock helt.... barocka? Men för Gahrton blir EU "en supermakt. Men de som resignerat faller ner på knä för den starka...agerar i princip inte annorluna än Quisling och Laval."

Vad gäller försmutsning av debatt är, enligt Ahlmark, smutsordet ofta förekommande
"när Gahrton skall beskriva övertygade demokrater. Ja-kampanjen inför folkomröstningen sade han då, blir "den smutsigaste som någonsin bedrivits i Sverige".

Vad gäller smuts så var det just vad Gahrton försökte ösa över Gudmundson. Dock faller skiten över honom själv. What goes around, comes around.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar