fredag 13 mars 2009

Intressant av Johan Hedin

Johan Hedins bloggar om "Skapar välstånd - skapar illamående hos (S)". Tar mig friheten och fräckheten och citerar hela inlägget.

"Socialdemokraterna är ju ett stort parti och rymmer sålunda en variationsrik palett av debattörer med avseende på debattstil och nivån på intellektuell analys.

Det finns naturligtvis kloka, trevliga och vettiga sossar, med vilka jag delar väldigt många värderingar. Det finns dem som jag respekterar djupt och som verkligen bottnar i analysen, fastän de av olika skäl drar andra slutsatser än jag.

Sedan finns det också ett kluster med folk som aldrig grävt djupare än i klasskampsklyschorna från LO-pamfletter. Som baserar sitt engagemang på en världsbild som inte stämmer överens med verkligheten och som kämpar mot borgerliga och kapitalägande halmgubbar. Som gör sig till nyttiga idioter för mer förslagna karriärister i "rörelsen".

En s-bloggare vid namn Anna Rosmark mår tydligen illa över att det går bra för Ingvar Kamprad, en företagare och superentreprenör som startade med två tomma händer och med hjälp av hårt och smart arbete lyckades bygga upp ett världsföretag med i dagsläget 130 000 anställda.

Människor runt om i världen får sin utkomst helt och hållet tack vare att att IKEA gör ett bra jobb. Förutom de 130 000 anställda finns också ett stort antal underleverantörer som får sin utkomst från jobb för IKEA, samtligas löner sprids vidare genom världens ekonomier genom handel och bidrar till att ännu fler tjänar pengar, med den välståndsspridning det innebär.

För att inte tala om alla de som uppskattar IKEA's stenhårda jobb för att kunna erbjuda oss vardagsrumsmöbler, vaser och varmkorv till priser som knäcker det mesta.

Detta får alltså Socialdemokrater att "Må illa"?

Man tycker att det har hänt en hel del med Socialdemokraterna sedan löntagarfonder och kollektivanslutning - den typ av socialdemokrati som en gång drev Ingvar Kamprad och andra företagare ur landet - men tydligen finns det fortfarande politisk kraft i ogrundade avundsjuketrippar. Är det månne det nuvarande ledarskapet som öppnat den maskburken?"
Kamprad - den girigbuken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar