måndag 23 februari 2009

Den där matchen

Kan inte låta bli fundera över herr Reepalu och vad han säger.

Tänker på den kritik som Madeleine Sjöstedt (FP), idrottsborgarråd i Stockholm riktarmot herr Reepalu (S) med övriga stolliga politiker i skånemetrolpolen Malmö efter att de beslutade att Davis Cup-matchen mellan Sverige och Israel skulle spelas utan publik. Kritiken står att finna i Sydsvenskan 23/3.

Nu arbetas det, gudskelov (Jahve eller Allah, välj själv), på att få till stånd tenniskampen - nationer emellan! - i Stockholm istället.

Madeleine säger bland annat man skall låta "idrotten själv får göra sina egna politiska avvägningar" och vad gäller vilka "åskådare ska tillåtas i hallen och vem i så fall ska kunna få köpa biljett är fortfarande oklart" att "De avvägningarna får man göra under resans gång. Det är inte politikerna som ska göra det. " Reepalus kontrar med att säga att Madeleine har fel, förstås, vad annat att vänta men sedan säger karl att "Det är synd att man gör lokalpolitik av det här". Vänta lite här - vem är det som gör lokalpolitik?!

Vem har tagit ett lokalt beslut om en landskamp.....? För det var väl frågan om Davies Cup va? Tennis mellan två nationer, utan publik.... det beslutet togs väl lokalt?! Ett beslut "i samråd med polisen och fritidsförvaltningen" för att tillställningen skulle kunna genomföras "på ett sportsligt sätt" eftersom matchen annars "förmodligen blivit avbruten och det hade kunnat uppstå farliga situationer när åskådarna skulle gå hem." I ett tidigare inlägg har jag tagit upp att sådant här med huliganism och läktarbråk och dylikt lösts innan.

När Reepalu tidigare, Sydsvenskan 20/2, uttryckte en ren antisemitisk kommentar som orsak till att stoppa matchen ("Israeliska tennisspelare är inte välkomna i Ilmar Reepalus (S) Malmö. Förklaringen? ”Över fyrahundra barn har mördats i Gaza”, sade Reepalu i Sydsvenskan igår.") Nu, 23/2, ursäktar han det med att han uttryckte "en personlig åsikt" (modigt i sig förvisso då man ju annars förväntas följas Partiets åsikter...) Bara för att också säga att "Jag tycker inte att man ska blanda politik och idrott. Vi ska värna för att idrotten ska kunna genomföra sina evenemang på ett så klokt och bra sätt som möjligt och inte att det ska skandaliseras." Och vad tycker du då att du gjort herr Reepalu och hur tycker du att det gick?! Bra genomfört?

Reepalu (S) lyckas vända sitt lokalt genomförda beslut mot Madeine Sjöstedt, att det är hon som gör det hela till en lokal fråga. Reepalu (S) uttrycker antisemtiska åsikter - om än hans personliga, så är de uttryckta och han företräder Socialdemokraterna. Åsikten måste helt klart tas för vad den är och vägas in i situationen kring vilket beslutet fattades varmed han gör det han säger att man inte skall - blandar sport och politik. Reepalu (S) har sedan mage att säga att det är viktigt med kloka beslut och att dessa inte skall skandaliseras. Men om beslutet nu är som det är är kan det ju inte annat!

Mycket viktigt i sammanhanget är dock vad Jan-Olof Bengtsson tar upp i kvällsposten vilket väl å det värsta förstärker Reepalus (S) megablunder. Jan-Olof säger: "Det centrala tankefelet som Reepalu gör sig skyldig till är att ett generöst flyktingmottagarland som det svenska inte undfallande får acceptera att konflikterna som förde flyktingarna hit, ska få fortsätta att utkämpas här.Malmös 280000 invånare kommer från 174 nationer och över var fjärde Malmöbo är född utomlands. Ingen av dessa har en sämre ursprungsnationalitet än någon annan.Svensk utrikespolitik ska skötas från riksdagen - inte från Reepalus kommunalrådsmodul i stadshuset med avstamp i personligt och oövertänkt känslosvall.I Malmö är vi alla lika värda."

Det är mycket som är snurrigt just nu. Ja, kring socialdemokratin alltså. Det är inte bara Sahlin som inte verkar veta vad hon säger och har sagt och om det är sammanhängande eller ej. Reepalu verkar också ha fått en släng av detta virus.

Till sist Herr Reepalu (S), angående detta med antisemtism: "Anklagelser om barnamord har när det riktas mot judar – och Israel definierar sig som bekant som en judisk stat – en alldeles särskild historia och en alldeles speciell klangbotten. /-/ Att judar mördar barn, till exempel för att använda deras blod i religiösa ritualer, är en klassisk antisemitisk myt som genom historien lett till otaliga pogromer." Sydsvenskan 20/2.

P.s. Kolla citatet i inlägget innan ; ) d.S.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar