söndag 22 februari 2009

Mera om vänstern

När ändå är igång om vänstern. Varför inte knyta an till vurmande för totalitära idéer jag skrivit om innan med tanke på att vänsterpartiet säger att Moderaterna flirtar med Sverigedemokraterna i.o.m. utspelet i DN häromsistens.

På vänsterpartiets hemsida står att läsa om detta utspelet. "Moderaterna flirtar med Sverigedemokraterna" eftersom de, Moderaterna, vill ha "krav på en hårdare indvandringspolitik".

Att denna artikel i DN skulle bemötas på annat sätt förvånar mig i.o.f.s. inte.


Det hör ju liksom till att när den invandringspolitik som varit etablerad i Sverige - som SAP m.hj.a de rödgröna (de hitintills utanför stående tu) etablerat - ifrågasätts så är det att flirta med högerkrafter.
När det i DN står "Ett land som inte förväntar sig att de allra flesta arbetar och försörjer sig själva är i längden inte ett bra invandrarland. Och ett samhälle som inte tydligt står upp för sina egna ideal kommer inte att klara av det berikande mötet med andras." så är det högerextremism eller flirt därmed.

Att ställa krav och ha förväntningar - är det rasism eller dylikt? Att ställa krav och ha förväntningar att få dessa individer att etablera sig och inte bli till en utanförsskapets bidragslevande massa med allt vad det kan föra med sig - är det högerextremism? Det verkligt högerextrema vill ju inte ha några invandring alls samt de som kommit hit skall skickas tillbaks, eller har jag misstagit mig någonstans....?

Nu kan man diskutera Modareternas utspel i sig och i sak - som allt annat. Men i.o.m. att man kallar det för en flirt med Sverigedemokraterna har man ställt sig utanför en sådan diskussion.

Vad säger då andra liberala bloggare om förslaget? Läs gärna Dick Erixon inlägg "Äntligen öppning för seriös debatt om invandringen" och Johan Ingerös inlägg "En hel del tänkvärdheter, lite fluff och ett rejält hjärnsläpp". Skulle det uttryckas någon som helst högerextremism hos Alliansen skulle nog fler än dessa nämnda tu skrika ut.

Nå, hur det nu än är tar jag vänsterpartiets maniska mantramässiga uttalanden med en stor nypa salt. Detta är lätt att vända tillbaka emot dem själva. De ser nog sig själva, i själva verket, i andra även om de inte fattar det.

Om Moderaterna flirtar med Sveriedemokraterna - vad om vänstern och antisemtismen då? Vad om Ohly och Jinge?
Om Moderaterna "flirtar med" Sverigedemokraterna så kan man inte säga annat än att Vänsterpartiet - höga på Viagra - KOPULERAR med rasismen då de tydligt hänger sig åt antisemtism.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar