torsdag 26 februari 2009

Game, set and match

Eller skall vi säga "Shame, agitated and clash"? Nå, ord hit och ord dit. Sammanhang och logiskt konsistens är väl vad jag är ute efter snarare.

Med anledning av inlägg från Equiliberal är det ju spännande att betrakta den så kallade autonoma rörelsens logik. Olja och vatten torde vara lättare att blanda än "protest mot främlingsfientlighet och rasism inom Polisen" och "protest mot judar som spelar tennis."

Men vad att förvänta? Socialism/kommunism - vi pratar totalitär ideologi - ändamålet helgar medlen. Alltså är vad som tillåtet. Hittade en artikel i DN från 2007 vari jag tycker detta framkommer ganska tydligt. Aktionerna "måste ses i sitt sammanhang" heter det. Därmed kan också agendan hela tiden anpassas till vad man tycker för dagen.

Det skulle var intressant se reaktionen från dessa rörelser om Polisen attackerade en proisraelisk demonstration, bultade på deltagarna och kallade dem för "judesvin" och "barnamördare" och dylika uttalanden. Skulle de då ingripa? Hmmm, olja, vatten, olja, vatten....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar