onsdag 11 februari 2009

Ingerö om 1900-talets tyranni på väg tillbaka till Europa...?

(Uppdaterad 09-02-12 längst ned, Dick Erixon)
Med anledning av det häpnandsväckande brev som Geert Wilders fått från England som säger han inte längre är välkommen dit - kolla gärna in Ingerös träffsäkra kommentar, länk nedan.

Häpnadsväckande förresten... Nja, obehagliga stämningar råder faktiskt vilka är allt annat än vad vi normalt skulle betrakta som demokratiska så.... Nå, vad gäller denne man, Geert Wilders, bör hans idéer/åsikter helt klart kritiseras. Det är inte det det handlar om. Det handlar om våra demokratiska friheter.

Johan Ingerö säger, med rätta, att "Vissa europeiska regeringar börjar låta oroväckande likt den kinesiska statens avdelning för filmcensur" när "Det Europa som försvarade sig mot såväl Hitler som Stalin hade mött Wilders i saklig debatt". Ingerö summerar: "Därmed tycks nittonhundratalets tyranner vara på väg mot en retroaktiv seger. Vad stolta våra efterkommande lär bli när de läser om oss i sina historieböcker - givetatt historieundervisningen fortfarande är tillåten då."

Dick Erixon, 09-02-19, angående "Wilders-blockaden" säger: "Ja, metoderna med inreseförbud för obekväma är hämtad från förtryckarregimer. Idag är det Europa som tar efter Mellanöstern. Inte som det borde vara — tvärtom" och att det därmed är en "framgång i väst för ayatollah Khomeini".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar