fredag 27 februari 2009

Har du hört den förut?

Tänker nu inte på det där gamla korta skitprogrammet som gick på tv en gång i tiden där man levererade en massa historier varav de flesta var katastrofalt dåliga.

En annan historia som är såväl dålig som tragisk är väl detta med södertäljebränderna. Bakgrunden till bränderna är tragiska och hemska på alla sätt och vis. Om det nu också visar sig vara Global intifada som ligger bakom är det det dessutom en ondskefull tragik.

Denna vänsterextrema rörelse säger sig bekämpa imperialism och kapitalism. Imperialismentanken är så befängd att den inte förtjänar bemötas - den faller på sin egen rimlighet. USA´s trupper skall nu dra sig ur Irak och lämnar efter sig en demokrati i vardande - imperialism? Att ha amerikanska matvaror i en butik - imperialism? Lägg av för fan, vill jag köpa Coca Cola och amerikanskt jordnötssmör så skall ni skita i det!

Läser i Newsmill att denna rörelse har hänvisat till "antalet dödade civila Irak och anklagat USA för krigsbrott."

Hmmm, har jag hört den förut? Ja just ja, den finns ju en till demokrati i regionen. Israel. USA´s vänstra hand. Israel anklagas ju också för brott - folkrättsbrott. Att försvara sig mot extrema rörelsers ondskefulla galenskaper är inte en rättighet - det är ett brott.

Mycket skit händer i Sverige just nu. Skit luktar illa.

Jag citerar Nyamko Sabuni, också i Newsmill: "Politiker och opinionsbildare måste sluta romantisera vänsterextremt våld. De som bekänner sig till vänsterorienterade ideologier - vare sig det handlar om socialism, kommunism eller anarkism - måste sluta ursäkta våldet som sker i deras ideologiers namn och ta avstånd på samma sätt som samtliga partier tar avstånd från högerextremism."

Nyamko borde säga som det är. Det är inte är någon skillnad mellan denna vänsterextremism och högerextremism lika lite som det är någon skillnad mellan nazism, fascism och kommunism. De är alla totalitära ideologier och totalitarism är lika med såväl antidemokrati som terrorism. Att kalla sig för Global intifada påminner oss också om den radikala islamismen - ytterligare en avart på temat.

Lika lite som jag vill se programmet Har du hört den förut, lika lite vill jag se denna skit sprida sig vidare - vi måste stå upp för våra värderingar, för vår frihet, vår demokrati.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar