onsdag 18 februari 2009

Skattepengar? Finns i sjön!

Finns i sjön? Ja, det är ju där de tycks hamna.....

Läser i Expressen om fackordförande som säger
"Det börjar bli en jävla ilska här inne nu. Folk är beredda att boka bussar upp till Stockholm". Jag förstår om folk känner oro och rädsla men vad hjälper det åka buss upp till Stockholm? Skall man försök tvinga fram pengar, eller? Till vad? Tillfällig konstgjord andning tills det ändå går åt skogen?

Nej, dylika krävda skattepengar är att kasta dem i sjön.

Alltså, om ett företag inte bär sig självt så bär det sig inte självt. Då går det under, inte konstigare än så. Att satsa pengar på något sådant är ju befängt. Vi behöver ju snarare en näringspolitik som underlättar för företag att klara sig själva – alltså mindre regler och skatter för att fatta det kort. INTE reglera och beskatta fungerande företag och ABSOLUT INTE subventionera dem som går dåligt. Är detta så obegripligt? Skatter har nu gått och går till mycket dumt i detta land - konstfack (konst-fuck) icke minst! - medan myndigheten Skatteverket gör allt för att jävlas med småföretagare. Inte konstigt att Peter Stormare i en intervju kallar nämnda myndighet för Gestapo.


Vad gäller konst-fuck låter jag Ingerö kapa dem vid fotknölarna.


Fackordförande säger också att
”Regeringar går in och stöttar bilindustrin i varenda europeiskt land, men inte i Sverige.” Och? Alltså, en miljon flugor kan inte ha fel – ät skit. ; )

Redan nämnda fackordförande säger också
”Självklart ska man ha respekt för skattepengar, men vi är också skattebetalare.” Respekten och solidariteten krockar således en del med realiteten. De anställda är också skattebetalare vilkas respekt för statens finanser sträcker sig till att rädda "deras" sjunkande skepp. Lite längre än näsan räcker således.

Om facket nu vill ta ansvar, varför inte gå in själva? Citerar följande från Expressens ledarsida
"Facket kräver förstås statens stöd. IF Metall är också en erfaren aktieplacerare. Hur många hundra miljoner av IF Metalls strejkkassa är då facket villigt att gå in med i Saab?”

Den politiska lojalitetens band är allt för tydliga när Mona "populist" Sahlin också vädjar om pengar. Vilka företag vill SAP mer rädda. För att förtydliga vilka företag vill SAP rädda genom att nyttja svenska skattebetalare? Rädda? Konstgjord andning är väl snarare ordet. Men Mona "populist" Sahlin tycker att regeringen skall ge SAAB chansen. Va! Varför? Ja, frågan är berättigad med tanke på, med Federlys ord, att SAAB
"har haft chansen i 15 år att få bolaget att gå runt och inte klarat det. Hur ska regeringen klara av att få företaget att gå runt när GM inte klarar det?" Låter som väl investerade skattepengar - bang on!

Statens Respiratorverk. Livsuppehållande åtgärder är vad det är frågan om. Dylika skattepengar räddar inte några jobb eller företag. Vad som händer är att företagen blir till en inrättning för social verksamhet och arbetarna blir till dagisbarn.

Till de för skattepengar höjda rösternas försvar måste jag dock medge att man redan befinner sig på den nivån. Dagisnivå eller åtminstone den egna ansvarslöshetens nivå. Med anledning av vad en trollhätting säger, att
"Sverige har en skyldighet att rädda oss" då SAAB ligger i Sverige.....Öhhhh.... Svansbo har här rätt i sin kommentar, "Jo, antingen det eller också är ni vuxna människor som tar ansvar för era egna liv."

Så har vi fostrats i detta land. Mamma och Pappa staten aka Folkhemmet tar hand om oss. När det sedan är otäckt spottar vi ut nappen och gråter en skvätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar