onsdag 23 september 2009

Åt skogen med äganderätten!

Ja, det får man nog lov att säga efter att ha läst om Harald Holmbergs öde i artikel i Expressen där kammarrätten slår fast att Harald inte får bruka sin skog som han vill. Harald vill avverka men inte kalhugga, Harald vill plockhugga sin skog så att skogen i sig bevaras. Haralds öde är nu således att skogen skall väck och där skogen skulle kunna stå blir det endast öde.

Det Harald äger är inte hans således. Förmynderiet i det här landet gränsar till idioti!

Harald har alltså:

"envist kämpat för att få avverka utan att slutavverka, hugga utan att kalhugga. Men så får han inte göra, inte i Norrlands inland.
I tisdags förra veckan meddelade kammarrätten sin dom: Harald Holmberg måste följa skogsstyrelsens diktat och hugga rent och kalt, och inte pröva något slags naturkulturmetod och försöka plockhugga i skogen utan att ödelägga skogen."


Det idiotiska förmynderiet går så klart också hand i hand med hyckleriet:

Det är en märklig dom. I en tid när vi talar allvarligt om biologisk mångfald och ekologisk varsamhet, och förfasar oss över hyggesraseriet i Brasilien eller på Borneo, och vet att skogsskövlingen föröder mångfalden och förvärrar klimatkrisen, då ska en skogsägare i Västerbotten tvingas att skövla och föröda.


Det finns mycket i vårat avlånga land att bli, som en del säger, skogstokig på! Och som vi säger i Örebro - va träligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar