söndag 20 september 2009

En liten saga om frihet

Följande är hämtat hos Every Kinda People:

Den gamla versionen:

Myran arbetar hårt i värmen hela sommaren lång, ser om sitt hus och lägger upp lager inför vintern.
Gräshoppan tycker att myran inte är riktigt klok och skrattar och dansar och leker hela sommaren.
När vintern kommer har myran det varmt och mycket mat. Gräshoppan har varken mat eller tak över huvudet, så han dör därute i kylan.

Poängen: Ta ansvar för dig själv!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Den progressiva versionen:

Myran arbetar hårt i värmen hela sommaren lång, ser om sitt hus och lägger upp lager inför vintern.
Gräshoppan tycker att myran inte är riktigt klok och skrattar och dansar och leker hela sommaren.
När vintern kommer, fryser gräshoppan och kallar till presskonferens och kräver att få veta varför man tillåter att myran har det varmt och har bra mat medan andra fryser och svälter.

CBS, NBC, PBS, CNN och ABC visar bilder av en frysande gräshoppa samtidigt som man visar en video av myran i sitt bekväma hem med ett bord fyllt med mat.
Amerika är bedövad av den skarpa kontrasten.

Hur kan detta hända i ett land med en sådan rikedom, hur kan man låta denna fattiga gräshoppa lida så?

Kermit the Frog inbjuds till Oprah tillsammans med en gräshoppa, och alla gråter när de sjunger, "It's Not Easy Being Green."

Jesse Jackson organiserar en demonstration framför myrans hus där TV-bolagen filmar när gruppen sjunger "We shall overcome".
Jesse låter sedan gruppen falla på knä för att be till Gud för gräshoppans skull.

Nancy Pelosi och Harry Reid hävdar i en intervju med Larry King att myran har blivit rik på bekostnad av gräshoppan, och båda begär en omedelbar skattehöjning för myran för att tvinga honom att betala sin beskärda del.

Slutligen utarbetar EEOC Ekonomiska Equity & Anti-Grasshopper lagen att det ska gälla retroaktivt från början av sommaren.

Myran får betala böter för att ha underlåtit att anställa ett proportionellt antal gröna insekter och har ingenting kvar att betala sin retroaktiva skatt med så hans hem konfiskeras av regeringen.

Berättelsen slutar med att vi ser hur gräshoppan plockar upp de sista smulorna av myrans mat i det hus han bor i nu, men som tidigare tillhörde myran. Huset faller sönder omkring honom eftersom han inte underhåller det.

Myran har försvunnit i snön.

Gräshoppan hittas död i en narkotikarelaterad olycka och hans numera övergivna hus tas över av ett gäng spindlar som terroriserar det en gång så fredliga bostadsområdet.

Poängen: Var noga med hur du röstar i 2010.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar