onsdag 30 september 2009

Demokrati a la Wallström = den sanna folkviljan.

Minns inlägget hos Ingerö om Wallströms minst sagt horribla syn på demokrati som lös igenom i en intervju avseende Irländarnas nej mot EU-fördraget. Det hela ekar ifrån terrorismens/totalitarismens avstamp i den franska revolutionen - den sanna folkviljan är något helt annat än den uttryckta.

Irerna röstade nej för de inte begrep bättre eller för att de, med Marx terminologi, hade ett falsk medvetande är ju då en slutsats att dra. Och Margot då, jodå "Hon omdefinierar, i direktsändning, demokratiska begrepp som vi sett som hävdvunna" i den intervjun. Jodå, så att men visst "If we are serious about democracy....." - then!

Intervjun finner du i detta clip.

Ingerö ber oss mycket riktigt att "Läs. Begrunda. Läs igen. Sprid. Upprepa."

I bästa överhetsstil drar så propagandan igång igen. Nu har Mrs Democracy, enligt vad jag läser hos HAX, anlitat en PR-firma för att (goebbelskt kan man anta) tuta i folk sanningen. Upplysning kallas det visst, mmmm, jo sure. Summa summarum - 1.600.000 euro.

1.600.000! Vem betalar? Jo, det är så klart våra skattepengar igen som far all världens väg på allehanda dumheter och i detta fallet till ett sammanhang som är vidrigt tvivelaktigt rent juridiskt sett.

Hur då tvivelaktigt? Jo, det hela kan mycket väl alltså vara olagligt. Inte för att Fröken Upplysta om det sanna kommer råka illa ut så säger nu Irlandpolitikern Patricia McKenna till Freülein von Oben att "Håll dig borta från vårat val!" och "Att använda skattemedel till valpropaganda är olagligt. Räkna med att stå till svars" eftersom

1995 slog Irlands högsta domstol fast i ett mål som jag initierade - McKenna- domen - att det är olagligt att använda offentliga pengar till att påverka en folkomröstning. Högsta domstolen skrev:
"Användningen av offentliga medel till att finansiera en kampanj som syftar till att påverka väljarna att rösta ja stör den demokratiska processen och inskränker den jämlikhet, som är avgörande betydelse för Irlands demokrati... Medborgarna har rätt till en demokratisk process, enligt konstitutionen, fri från statlig inblandning, även om intentionerna är de bästa. Inga statliga organ har rätt att använda skattebetalarnas pengar till att blanda sig i den demokratiska processen."


Således hyser hon
inga tvivel om att det som Wallström planerar är ett brott mot innebörden i högsta domstolens dom. Går hon vidare med sina planer får hon räkna med att stå till svars i Irlands domstolar.

Fler inlägg om detta: Läs. Läs.

Ser fram emot se vad detta månde mynna ut i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar